Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

класьор за блесни
Модератори: Павел Иванов, sestrata
-
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
класьор за блесни
момци от кьде да си закупя ,добьр истински хубав класьор за блесни.
тези кутии на филстар и този класьор ги имах -пьлни боклуци..
само оплитане на блесните и жулене една в друга .
даите идея от кьде да си купя някои читав класьор за 30-40 блесни номер 4-5
http://filstar.bg/713/%D0%9A%D0%BB%D0%B ... -.Snowbee/
тези кутии на филстар и този класьор ги имах -пьлни боклуци..
само оплитане на блесните и жулене една в друга .
даите идея от кьде да си купя някои читав класьор за 30-40 блесни номер 4-5
http://filstar.bg/713/%D0%9A%D0%BB%D0%B ... -.Snowbee/
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Re: класьор за блесни
И тук ти съчуствам ама в една кутишка не сложиш ли поне 200 блесни то според мен не си струва да се носи
Тва да са умотани една в друга си носи известен чар когато тръгнеш да вадиш баш тая , къде баш най ти требва , кога баш най кълве 

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Павел Иванов
-
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
- Vid
- кандидат преподавател
За кВо ти е тВа? Вземаш си от примерно от Практикер една голяма пластмасова кутия с отделни ниши и задължително да бъде с дръжка (много е удобна за носене) и пълниш всичко (воблери, блесни, джигове, глави и пр..) в нея. Отделно ти трябва малка и пак пластмасова кутия, която можеш да си носиш в джоба на елека когато газиш или търсиш целенасочено определен вид риба и в която да поместиш нужните ти за целта примамки и това е....
Пък оплитането си е част от тръпката, с тръскане и махане с ръце се разплитат...
Пък оплитането си е част от тръпката, с тръскане и махане с ръце се разплитат...
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
-
- кандидат преподавател
Никакви класьори,повече лекинки и плоски кутишки,във всяко отделенийце слагам най-много 3 блесни,оплитанията са елементарни и много бързо /даже в средата на реката
/,се разкачват и ...може и да хванеш,може и да не 

И според мен най - удачния варянт за съхранение и носене на блесните е пластмасова кутия с прегради, аз практикувам следния начин, имам една кутия в която са ми набутани всички блесни ( е неса чак 200
) и една по – малка. Примерно по време на излета ловя да кажем с 4-5 блесни, които съм си извадил в по – малката кутия и всяка си стои в отделна преграда. Не се оплитат и не се притеснявам много
когато ми се налага да сменям примамки нагазил и в неудобна позиция.
А относно проблема с очукването на блесните съм го решил, като в голямата кутия върху всяка преградка съм си изрязал и поставил парче дунапрен, което при затворен капак да притиска и „уплътнява” блесните. По този начин си ги мъкна без да ги амортизирам и без да дрънкам.

А относно проблема с очукването на блесните съм го решил, като в голямата кутия върху всяка преградка съм си изрязал и поставил парче дунапрен, което при затворен капак да притиска и „уплътнява” блесните. По този начин си ги мъкна без да ги амортизирам и без да дрънкам.

- Павел Иванов
Леле как ме амбицирахте да броя блесни в кутишка
Значи в кутишка 17см./12см./2.5см. наистина не се събират 200 блесни а между 120 и 150бр.
Кутишката има четири малки и три по-големи , двойни отделения . Струват около два лева в Бриколаж , поне аз от там за толкоз съм си ги купувал . Тъй , от както взех да нося по-малко примамки с мен на риболов , от как влачех една раница + по джобовете на елека , си нося само две такива кутишки с блесни + четири пак тоя размер с воблери . Тва тъй щото воблерите в кутишка с такива размери са само около педесетина
Ефекта е че почти не тракат освен при силно разтърсване 

Павел Иванов
Павел Иванов
- stancom
- ще става разбирач
Другия път ще се постарая да се разтракатПавел Иванов написа: Тва тъй щото воблерите в кутишка с такива размери са само около педесетинаЕфекта е че почти не тракат освен при силно разтърсване

Иначе класьора е много по-удобен от кутишка. Не се оплитат блесните, а и капачето служи за застраховка, за да не изпадне някоя блесна до като откачваме друга. Застава отдолу като подложка. Ако вземаш задължително кожено, брезентовите се закачват много по куките. И да предупредя , за голям размер блесни класьора не става ! Аз ползвам такъв

Двустранен е и хваща 32 блесни май

ПП Павка и за теб става, на всяка дупка слагаш по 2-3 блесни и е голям кеф като започнеш да вадиш коя ти трябва

- Павел Иванов
Тва ако те допусна до кутишките евентуално , ама по вероятно тЦstancom написа:...Другия път ще се постарая да се разтракат...

Павел Иванов
Павел Иванов
-
- кандидат преподавател
Ам кво като тракат-даже така тръпката е по-голяма,зер не тракат във водата,та и не плашат рибата
Лющели се блесните-много важно,имам ГДР-ска блесна,дето не й личи цвета въобще -пък кви кефалюги й налитат,сполай ви и на вас такива
Иначе,не съм по принцип срещу класьорите,ама аз изначално някак съм си свикнал с кутишките с преградките и наистина немам затруднения до степен,да ги броя за проблем...