Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Стръв и захранка
naRiba.com

Форум

с мозайка и трохи срещу накиснат хляб за риболов на скобар
Модератор: Paublo_Eskobar
-
- фен клуб-скобар
с мозайка и трохи срещу накиснат хляб за риболов на скобар
колеги дайте мнения по тази тема----като цяло за реки като струма и искър,през по топлото време на годината а именно лятото!!!!!ще ми бъде интересно да чуя наи различни тези!!!!!благодаря 

Монтанеца и Вальо Колев -НАЙ ГОЛЕМИТЕ!!!!!
Личен лекар на скобарите
Личен лекар на скобарите

- prodigy666
- разбира нещата
Re: с мозайка и трохи срещу накиснат хляб за риболов на скоб
Аз ловя само с накиснат хляб и там където ловя има голям камък дето прави водовъртеж и така като хвърлям хляба там той се застоява и пуска по малко надолу все 1 топката с лепени трохи поне според мен
пък и за лепене си трябва лепило е то нее чак толкоз евтино
така че +1 за накиснатия хляб 

-
- фен клуб-скобар
всеки път ли ще разчиташ на камъни----трохите стават прекрасно и без лепило---да се хвърля така само хляба и да отива от 1 вир в пети ---за мен е ужасен този метод-лично мнение или хляб и вътре огромен камък-страшно аматьорско изпълнение!!!!!троха с мозайка или троха с глина е много по удачно и с доста по голям ефект----задържаш рибата по дълго време пред теб--особенно ако има много хора,които хвърлят хляба безцелно!!!!!поздрави
Личен лекар на скобарите
Личен лекар на скобарите

-
- кандидат преподавател
Отива от един вир в пети,само като не знаеш къде точно да хвърляш хляба -тва не е хамалогия,иска се съобразяване на скорост на течение,дълбочина,плътност на топката от накиснат хляб и пр.Трябва да ти кажа,че по тукашните географски ширини,риболова на скобар е легендарен,с традиции и множество майсторски изпълнения,като в никой от случаите не са използвани лепила и мозайки,макар скобарите да се ловят почти изключително при средно течение в бързеи с дебелина 40-90 см .Пиша това,единствено с информационна цел-просто да знаеш,че може ефикасен и атрактивен риболов да се прави на скобар и без онези пособия.Разбира се,не ловя на Искър и Струма,но за тези реки,ако прочетеш повечко във форума,ще намериш такива майстори,че ще си махнеш написаното под линия.
-
- фен клуб-скобар
точно ,че не ловиш по тези реки, няма смисъл да те убеждавам каквото и да било!струма ми е втори дом-)НЯМА МЕСТЕНЦЕ където да не съм бил по нея--ловил съм ги по много и без мозайка и камъни--кога риба имаше бол-сега няма риба и пак ги ловяINCUBUS написа:Отива от един вир в пети,само като не знаеш къде точно да хвърляш хляба -тва не е хамалогия,иска се съобразяване на скорост на течение,дълбочина,плътност на топката от накиснат хляб и пр.Трябва да ти кажа,че по тукашните географски ширини,риболова на скобар е легендарен,с традиции и множество майсторски изпълнения,като в никой от случаите не са използвани лепила и мозайки,макар скобарите да се ловят почти изключително при средно течение в бързеи с дебелина 40-90 см .Пиша това,единствено с информационна цел-просто да знаеш,че може ефикасен и атрактивен риболов да се прави на скобар и без онези пособия.Разбира се,не ловя на Искър и Струма,но за тези реки,ако прочетеш повечко във форума,ще намериш такива майстори,че ще си махнеш написаното под линия.

Личен лекар на скобарите
Личен лекар на скобарите

Абе "колега" сам си противоречиш... "Риба няма ама аз пак я ловя" , щом си такъф майстор , защо не споделиш как ги ловиш, ами пускаш глупави теми и се караш като някой споделя. Като човек ти види поста ще помисли, че и в тоалетната скобар ще хванеш.DJONI RINGO написа:струма ми е втори дом-)НЯМА МЕСТЕНЦЕ където да не съм бил по нея--ловил съм ги по много и без мозайка и камъни--кога риба имаше бол-сега няма риба и пак ги ловя

- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Щом нещата се ясни и ги разбираш повече от всики друг, тогава темата не ти е нужна!
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.