Къде се намирам:
Кулинария
Риболовна кухня
naRiba.com

Форум

Пиле на сол
Модератор: sapuna
Пиле на сол
Здравейте колеги!В това лошо време (не става за риболов) се сетих за една доказана рецепта за пиле на сол.Скоро я правихме у нас.Та за какво иде реч.Купува се пиле независимо дали е замразено или охладено.След като се измие се оставя да изсъхне(да окапе водата от него).Купува се и един пакет едра морска сол.ЦЕЛИЯ пакет сол се разтила по равно в тавата в която ще печем и върху нея се слага ПОДСУШЕНОТО пиле.От там комплекта заминава във фурната и се пече.НЕ СЕ ОБРЪЩА то само се пече навсякъде.Аз имам камина с фурна слагам го вътре и оставям печката да свърши останалото.Спокойно може да се сложи и в готварска печка.Печете бавно .То само ще подскаже когато е готово.От мен остава само да кажа наздраве!!!Който опита нека после сподели мнение.Ще се радвам ако го пробват повече колеги и споделят мнение!!!НАЗДРАВЕ!!!!
Всеки ден, в който не си на риба или на лов, е загубен! Ъ. Хемингуей
- glarusa
- кандидат преподавател
Re: Пиле на сол
Това и аз го приготвям от време на време. Наистина става вкусно, само дето аз му казвам "мързеливото пиле"...Идеално е, когато не ти се занимава да готвиш след работа.
Въпрос: По какво си приличат опашката на кучето и опашката пред някоя администрация?
Отговор: В основата на всяка опашка стои гъз!
Умберто Еко: „България?! Там тези които мислят за бъдещето емигрират.“
Отговор: В основата на всяка опашка стои гъз!
Умберто Еко: „България?! Там тези които мислят за бъдещето емигрират.“
Следващия път като го направя ще сложа и снимки.Забравих да добавя че са нужни хубаво вино и добра компания!!!!!
А аз да ви кажа една тънкост....понеже пилето на сол става доста сухичко,се правят малки разрези в бялото месо на гърдите и в бутчетата...в тези разрези се поставят малки резенчета сланина,тя пуска мазнина и пилето става сочно и крехко и преди да се изпече се намазва с червен пипер олио(или масло) и става да си такова майката

Най-голямата риба е изпуснатата

Това пък аз не го знаех!Благодаря колега!Сигурно още вино ще трябва??????
И със бира също вървиgotra написа:Това пък аз не го знаех!Благодаря колега!Сигурно още вино ще трябва??????

- slavi_riboloveca
- вече хвърля и на тежко
Ще опитам и аз да го направя.А мазнина не се слага ,само се намазва преди печене така ли?
п.п. Интересна рецепта,не я знаех.
п.п. Интересна рецепта,не я знаех.
Мазнина не се слага,намазва се преди влизането в печката и да речен 5 минути преди да излезе

- slavi_riboloveca
- вече хвърля и на тежко
Благодаря колега,ще опитам да го направя задължителноassv написа:Мазнина не се слага,намазва се преди влизането в печката и да речен 5 минути преди да излезе

- icokanev
- вече хвърля и на тежко
Много ефективна рецепта, кефи ме:
1. Не е за голяма компания - все пак е едно пиле
2. Костите - за дом.любимец
3. Солта - около входа
Мързела е след това.
1. Не е за голяма компания - все пак е едно пиле
2. Костите - за дом.любимец
3. Солта - около входа
Мързела е след това.
Ако знаеш, значи можеш, иначе ... се учиш!
Ако някой от колегите ме изпревари с направата на рецептата и е доволен от нея, моля да сложи и някоя друга снимка!!!
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
МУЖСКАЯ добра компания, а?gotra написа:...че са нужни хубаво вино и добра компания!!!!!

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...