Пиле на сол

Всичко свързано с риболовната кухня.

Модератор: sapuna

Аватар
gotra
разбира нещата
разбира нещата
Мнения: 768
Регистриран на: Вто Мар 24, 2009 9:32 pm
Местоположение: Кърджали

Пиле на сол

Мнение от gotra »

Здравейте колеги!В това лошо време (не става за риболов) се сетих за една доказана рецепта за пиле на сол.Скоро я правихме у нас.Та за какво иде реч.Купува се пиле независимо дали е замразено или охладено.След като се измие се оставя да изсъхне(да окапе водата от него).Купува се и един пакет едра морска сол.ЦЕЛИЯ пакет сол се разтила по равно в тавата в която ще печем и върху нея се слага ПОДСУШЕНОТО пиле.От там комплекта заминава във фурната и се пече.НЕ СЕ ОБРЪЩА то само се пече навсякъде.Аз имам камина с фурна слагам го вътре и оставям печката да свърши останалото.Спокойно може да се сложи и в готварска печка.Печете бавно .То само ще подскаже когато е готово.От мен остава само да кажа наздраве!!!Който опита нека после сподели мнение.Ще се радвам ако го пробват повече колеги и споделят мнение!!!НАЗДРАВЕ!!!!
Всеки ден, в който не си на риба или на лов, е загубен! Ъ. Хемингуей
Аватар
glarusa
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Мнения: 3908
Регистриран на: Пон Окт 06, 2008 5:25 pm
Местоположение: гр.Бургас

Re: Пиле на сол

Мнение от glarusa »

Това и аз го приготвям от време на време. Наистина става вкусно, само дето аз му казвам "мързеливото пиле"...Идеално е, когато не ти се занимава да готвиш след работа.
Въпрос: По какво си приличат опашката на кучето и опашката пред някоя администрация?
Отговор: В основата на всяка опашка стои гъз!

Умберто Еко: „България?! Там тези които мислят за бъдещето емигрират.“
Аватар
gotra
разбира нещата
разбира нещата
Мнения: 768
Регистриран на: Вто Мар 24, 2009 9:32 pm
Местоположение: Кърджали

Re: Пиле на сол

Мнение от gotra »

Следващия път като го направя ще сложа и снимки.Забравих да добавя че са нужни хубаво вино и добра компания!!!!!
Всеки ден, в който не си на риба или на лов, е загубен! Ъ. Хемингуей
Аватар
assv
фен клуб-скобар
Мнения: 369
Регистриран на: Вто Яну 27, 2009 7:32 pm
Местоположение: Троян

Re: Пиле на сол

Мнение от assv »

А аз да ви кажа една тънкост....понеже пилето на сол става доста сухичко,се правят малки разрези в бялото месо на гърдите и в бутчетата...в тези разрези се поставят малки резенчета сланина,тя пуска мазнина и пилето става сочно и крехко и преди да се изпече се намазва с червен пипер олио(или масло) и става да си такова майката :drinkers: :drinkers:
Най-голямата риба е изпуснатата
Изображение
Аватар
gotra
разбира нещата
разбира нещата
Мнения: 768
Регистриран на: Вто Мар 24, 2009 9:32 pm
Местоположение: Кърджали

Re: Пиле на сол

Мнение от gotra »

Това пък аз не го знаех!Благодаря колега!Сигурно още вино ще трябва??????
Всеки ден, в който не си на риба или на лов, е загубен! Ъ. Хемингуей
Аватар
assv
фен клуб-скобар
Мнения: 369
Регистриран на: Вто Яну 27, 2009 7:32 pm
Местоположение: Троян

Re: Пиле на сол

Мнение от assv »

gotra написа:Това пък аз не го знаех!Благодаря колега!Сигурно още вино ще трябва??????
И със бира също върви :drinkers:
Най-голямата риба е изпуснатата
Изображение
Аватар
slavi_riboloveca
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Мнения: 236
Регистриран на: Съб Апр 30, 2011 9:31 pm
Местоположение: pernik

Re: Пиле на сол

Мнение от slavi_riboloveca »

Ще опитам и аз да го направя.А мазнина не се слага ,само се намазва преди печене така ли?
п.п. Интересна рецепта,не я знаех.
Аватар
assv
фен клуб-скобар
Мнения: 369
Регистриран на: Вто Яну 27, 2009 7:32 pm
Местоположение: Троян

Re: Пиле на сол

Мнение от assv »

Мазнина не се слага,намазва се преди влизането в печката и да речен 5 минути преди да излезе
Най-голямата риба е изпуснатата
Изображение
Аватар
slavi_riboloveca
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Мнения: 236
Регистриран на: Съб Апр 30, 2011 9:31 pm
Местоположение: pernik

Re: Пиле на сол

Мнение от slavi_riboloveca »

assv написа:Мазнина не се слага,намазва се преди влизането в печката и да речен 5 минути преди да излезе
Благодаря колега,ще опитам да го направя задължително :wink:
Аватар
icokanev
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Мнения: 270
Регистриран на: Чет Яну 06, 2011 1:18 pm
Местоположение: София

Re: Пиле на сол

Мнение от icokanev »

Много ефективна рецепта, кефи ме:
1. Не е за голяма компания - все пак е едно пиле
2. Костите - за дом.любимец
3. Солта - около входа
Мързела е след това.
Ако знаеш, значи можеш, иначе ... се учиш!
Аватар
gotra
разбира нещата
разбира нещата
Мнения: 768
Регистриран на: Вто Мар 24, 2009 9:32 pm
Местоположение: Кърджали

Re: Пиле на сол

Мнение от gotra »

Ако някой от колегите ме изпревари с направата на рецептата и е доволен от нея, моля да сложи и някоя друга снимка!!!
Всеки ден, в който не си на риба или на лов, е загубен! Ъ. Хемингуей
Аватар
GODzillata
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър
Мнения: 16393
Регистриран на: Сря Сеп 13, 2006 11:12 am
Местоположение: Outta space

Re: Пиле на сол

Мнение от GODzillata »

gotra написа:...че са нужни хубаво вино и добра компания!!!!!
МУЖСКАЯ добра компания, а? :mrgreen:
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
БАТТОНИ
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Мнения: 160
Регистриран на: Чет Яну 31, 2008 10:37 am
Местоположение: Пловдив

Re: Пиле на сол

Мнение от БАТТОНИ »

Сложих пилинцето :drinkers: Изображение
БАТТОНИ
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Мнения: 160
Регистриран на: Чет Яну 31, 2008 10:37 am
Местоположение: Пловдив

Re: Пиле на сол

Мнение от БАТТОНИ »

Докато чакатеИзображение
БАТТОНИ
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Мнения: 160
Регистриран на: Чет Яну 31, 2008 10:37 am
Местоположение: Пловдив

Re: Пиле на сол

Мнение от БАТТОНИ »

Готово е Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Риболовна кухня”