С какво си отбелязвате основното влакно при риболов на мач

Модератор: Paublo_Eskobar

Аватар
Pe6o_Tikvata
сериозен играч
сериозен играч

С какво си отбелязвате основното влакно при риболов на мач

Мнение от Pe6o_Tikvata »

:D :D Колеги поразрових се из форума риболов на Мач но не намерих отговор на това което ме интересува , ако съм сгрешил и не съм пуснал темата на правилното място се извинявам на модераторите.Имам въпрос към можещите и знаещите.В едно от предаванията по Хоби тв.видях как по време на риболов на мач единият от риболовците мисля че беше Румен Витков (Монтанеца) си отбеляза между макарата и първия водач с нещо като бял маркер , за да си отбележе точно къде е захранил и винаги да хвърля там . Та въпроса ми е какво се използва за да си бележиш така основното влакно и с какво после го почистваш за да е чисто при следващшия риболов за да не с е получават няколко белязки.Благодаря ви предварително за отговорите :D :D
Никога не спорете с глупака. Хората може да не разберат разликата.
По-добре два грама по-тежка плувка отколкото половин грам по-лека :!:
xey123
фен клуб-скобар

Re: С какво си отбелязвате основното влакно при риболов на м

Мнение от xey123 »

Pe6o_Tikvata написа::D :D Колеги поразрових се из форума риболов на Мач но не намерих отговор на това което ме интересува , ако съм сгрешил и не съм пуснал темата на правилното място се извинявам на модераторите.Имам въпрос към можещите и знаещите.В едно от предаванията по Хоби тв.видях как по време на риболов на мач единият от риболовците мисля че беше Румен Витков (Монтанеца) си отбеляза между макарата и първия водач с нещо като бял маркер , за да си отбележе точно къде е захранил и винаги да хвърля там . Та въпроса ми е какво се използва за да си бележиш така основното влакно и с какво после го почистваш за да е чисто при следващшия риболов за да не с е получават няколко белязки.Благодаря ви предварително за отговорите :D :D
Колега това е специален маркер за влакно и то само се трие от водата :) http://www.fishingline-bg.com/index.php ... 6bf2a71be7
Изпуснатата риба е най-голяма Изображение Изображение
Аватар
bobo_33333
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от bobo_33333 »

Pe6o_Tikvata написа::D :D Колеги поразрових се из форума риболов на Мач но не намерих отговор на това което ме интересува , ако съм сгрешил и не съм пуснал темата на правилното място се извинявам на модераторите.Имам въпрос към можещите и знаещите.В едно от предаванията по Хоби тв.видях как по време на риболов на мач единият от риболовците мисля че беше Румен Витков (Монтанеца) си отбеляза между макарата и първия водач с нещо като бял маркер , за да си отбележе точно къде е захранил и винаги да хвърля там . Та въпроса ми е какво се използва за да си бележиш така основното влакно и с какво после го почистваш за да е чисто при следващшия риболов за да не с е получават няколко белязки.Благодаря ви предварително за отговорите :D :D
:lol: :lol: :lol: Sorry Баце,ама не се здържах ,не гледай хоби.тв,голема грешка,много колеги правят големи грешки от това...бъркат се...много пречи тва ,повече отколкото да помага,виж можещите и знаещите ,по добре може да помогнат...
Аз там съм пораснал...
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

.....и от кога Монтанеца не може,от Световното в Испания ли :lol:
Колега,това са маркери и ако разровиш он лайн магазините ще си намериш.
http://www.colmic.bg/colmic_image.php?i ... _code=8542
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Аватар
Pe6o_Tikvata
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Pe6o_Tikvata »

Благодаря за отговорите :D :D
Аватар
Кузмич
dreamer

Мнение от Кузмич »

Аз ползвам този
Изображение
edding 950 Industry Painter white
купих го от ОФИС 1
на половината от цената на тези в риболовните магазини.
Мойсей: "Законът е всичко!"
Христос: "Любовта е всичко!"
Маркс: "Парите са всичко!"
Фройд: "Сексът е всичко!"
Айнщайн: "Всичко е относително..."

Аз по принцип съм музикален помияр...
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Само където ги няма в магазините им,много рибар ,много нещо.Миналата година ми доставиха един от....Сливенския офис.Тази година дали има промяна скоро ще разбера.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
stefan_ginev
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от stefan_ginev »

Преди време имаше една тема и в нея се разискваше като начин дали може да се използва и клипса на макарата,ако някой е пробвал да сподели защото лично аз този метод не съм го пробвал.
Аватар
bobo_33333
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от bobo_33333 »

Пеца ,от тези маркери ,дето показва колегата имам доста,работим със тях,ама как да ти пратя...

За Хоби.тв просто исках да цитирам колеги от форума,ама се получи мармалад,просто сълзи ми тръгнаха от смях и си представих Пецата на АКВАРИУМ да фата риба :lol:
Пуснете си "Хоби ТВ" и гледайте "С въдица в ръка". Глупостите са гарантирани.
А за клипса на макарата ,не е много удачно,особено за тънките влакна,пречупват се и после,може да се скъса точно на това място...
Аз там съм пораснал...
Аватар
М. Сталев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от М. Сталев »

А някаква разлика имали между маркерите на различните фирми ,защото гледам ,че цената варира много ,или пак се плаща само за име ? Бях гледал едно руско филмче за риболова със мач ,та на него споменаха ,че може да се използва и коректор ,само ,че да е на маслена основа ! Има и друг вариант който руснаците много го ползват за риболова със фидер ,при който влакното се застопорява със помощта на на ластичка за коса ,но аз си мисля ,че маркера си е най ефективен.Поздрави :)
stefan_ginev
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от stefan_ginev »

Да за коректора и аз съм чувал че върши работа.Още един начин за, който се сещам е с ластиче.Сигурен съм, че имаше такава тема само дето сега нямам време да се ровя.
Аватар
ribolovcho
фен клуб-скобар
Обратна връзка:

Мнение от ribolovcho »

butnik написа:.....и от кога Монтанеца не може,от Световното в Испания ли :lol:
Колега,това са маркери и ако разровиш он лайн магазините ще си намериш.
http://www.colmic.bg/colmic_image.php?i ... _code=8542

и на много хубаво място се класираха...
Изображение
Най добрите са тук
Аватар
Pe6o_Tikvata
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Pe6o_Tikvata »

:D :D Значи колеги като се разрових из нета в един друг форум има такава тема и там един от колегите споделя , че от дълго време ползва бял маслен пастел и бил доволен от него и струвал по малко от маркерите а вършел същата работа някой от вас пробвал ли е ?? :D :D
Аватар
dunavski
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от dunavski »

При по-тежки ваглери и слайдери маркирам влакното на две точки. Първо на клипса това ми е дистанцията на замятане, и след това навивам около десетина метра и маркирам с маркер, това ми е дистанцията на хранене. Ако лова с лек ваглер не клипсирам влакното защото няма нужда ..... така или иначе повече от 20м неможе да се заметне и пак навивам обратно до оцветеното място. А това как и с кво ще си маркираш влакното .......
Член на - Canal Lure Anglers, Birmingham Anglers Assoociations, Angling Trust, International Flyfishing Federation
Изображение
miro253
фен клуб-скобар

Мнение от miro253 »

dunavski написа:При по-тежки ваглери и слайдери маркирам влакното на две точки. Първо на клипса това ми е дистанцията на замятане, и след това навивам около десетина метра и маркирам с маркер, това ми е дистанцията на хранене. Ако лова с лек ваглер не клипсирам влакното защото няма нужда ..... така или иначе повече от 20м неможе да се заметне и пак навивам обратно до оцветеното място. А това как и с кво ще си маркираш влакното .......
А когато ловиш по-големи риби и се предполага работа с аванса?
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на мач”