Къде се намирам:
Направи си сам
Как да си поправя или направя...?
naRiba.com

Форум

Рибарник
Модератор: emo vasilev
-
- новобранец
Рибарник
Здравейте, искам да попитам как мога да си направя рибарник.Мястото е правено за нещо такова обаче не са успяли, защото водата се е просмуквала в почвата.Четох за рибарници правени с подложка от найлон.Мястото е около 1 или 1,5 декара с дълбочина при стената 2 метра,а в края 1 метър .Искам да отглеждам шаранови риби и толстолоб.
Re: Рибарник
Има ли начин водата да си отиде ще се случи .Сменяй мястото .Всеки друг вариянт е много скъп и все пак временен.
Трябва местото на което мислиш да ти е рибарника да му влиза вода от някъде, от някакъв канал, сонди, помпи.... а също така и место от което да излиза водата. Защото като наблъскаш водоемчето с риба, всичко ще изгине. Из интернет има доста сайтове, които лично аз съм прочел с подобна информация, или такива които не съм. Но с две думи за да се сдобиеш с такъв бизнес, трябват доста средства и обстоятелства... Например имам приятел на когото рибарника му е между 2 канала, от единия пуска вода (плаща си на водното) а от другия край излиза водата. А и само да ти кажа ако в крайна сметка стане работата с твоето място, да знаеш че зимата там където е метър, нема да стои риба. И друго нещо , което знам, е че когато много риба се отглежда на гъсто, те се разболяват от ред болести..една за която зная е "червенка" доколкото си спомням, мисълта ми е че ще трябва и за това да помислиш. А бе дето са вика това си е цяло изкуство, ако искаш всичко да ти е наред.
Надявам се да съм бил поне малко полезен с хоатичната си информация.
Едит: А тези варианти "скъпите" които колегата горе споменава са най-различни платнища от подходящи материали. Това за найлона го забрави. Съществуват фирми които могат да ти осигорят такъв материал,с който да речем ти дават 10 дори 50 години гаранция ,че ще го бъде, но те са много скъпи. Може да си земеш такова за някакво градинско езерце например. Но за 1-2дка мисля, че ще дойде много.
Надявам се да съм бил поне малко полезен с хоатичната си информация.

Едит: А тези варианти "скъпите" които колегата горе споменава са най-различни платнища от подходящи материали. Това за найлона го забрави. Съществуват фирми които могат да ти осигорят такъв материал,с който да речем ти дават 10 дори 50 години гаранция ,че ще го бъде, но те са много скъпи. Може да си земеш такова за някакво градинско езерце например. Но за 1-2дка мисля, че ще дойде много.
Мой приятел си направи за лично ползване два свързани с преливник а ги пълни от една река
голяма разправия е (единият го наблъска с шаранчета а другия с бял амур но се разболяха и пуска някакви сини препарати та спаси полвината само).

-
- сериозен играч
Не се вкарвай във филми.Преди години бяхме взели един басейн на помпена станция 2 декара за риборазвъждане.Беше изграден от огромни панели като фугите бяха залети с асфалт.Основно от пукнатина 2 пръста широка и 1 метър дълга плюс милионите микро пукнатини водата изтичаше за ден и половина а след ремонт с бетониране фугиране с асфалт водата изтичаше за 3 дена.Изчислихме,че е по-изгодно да го изградим на ново отколкото да го ремонтираме.Ако си упорит може и да успееш.Някои все още се опитват да напълнят каца без дъно.
Ще използвам колегата за да питам и аз.Значи,на село си направих малко езерце 2 на 2 метра с различна дълбочина,най-дълбокото е към 1 метър,в което съм пуснал няколко каракуди за да видя дали ще оживеят зимата.Като го направихме и го напълнхме,обаче,за един ден земята попи цялата вода въпреки подпочвените води и в момента е наполовина пълно.За това мисля да му сложа найлон или нещо от този сорт на дъното,за да не спада нивото постоянно.Моля ако някой го е правил преди да каже как става,колко да е дебел найлона,да се слагат ли каъмни по дъното и дали вобще ще им е уютно на рибките вътре и има ли някакъв шанс да се размножат ако съм улучил женски и мъжки?
-
- ще става разбирач
За развъждане забрави. При тези размери и без растителност всичко ще се изяде.kmap написа:Ще използвам колегата за да питам и аз.Значи,на село си направих малко езерце 2 на 2 метра с различна дълбочина,най-дълбокото е към 1 метър,в което съм пуснал няколко каракуди за да видя дали ще оживеят зимата.Като го направихме и го напълнхме,обаче,за един ден земята попи цялата вода въпреки подпочвените води и в момента е наполовина пълно.За това мисля да му сложа найлон или нещо от този сорт на дъното,за да не спада нивото постоянно.Моля ако някой го е правил преди да каже как става,колко да е дебел найлона,да се слагат ли каъмни по дъното и дали вобще ще им е уютно на рибките вътре и има ли някакъв шанс да се размножат ако съм улучил женски и мъжки?
Чете тука има изписано много . http://aquariumbg.com/forum/gradinskoto-ezerce/
- Поморийския
- ще става разбирач
Голяма разправия е хич не се хващай излишни пари на вятъра