Странна каракуда

Всичко за рибите.Външни белези,хранене,ареал на отделните видове.

Модератор: emo vasilev

evgeniboy
ще става разбирач
ще става разбирач

Странна каракуда

Мнение от evgeniboy »

Здравейте колеги, днес ровейки се в един друг сайт ми попадна тази снимка и ми стана много интересно...дали не е някакъв опит за хибрид между златна рибка и каракуда? То не че златните рибки са нещо по-различно от каракуди де :lol: Рибата е хваната в България , но не е уточнено къде точно....
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Аватар
vankata81
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Странна каракуда

Мнение от vankata81 »

Ами мисля че това е м/у шаран и каракуда.скоро даваха един филм по хобито сниман в англия и там хващаха подобни риби с големи перки. там им викали ефединици/F1/
delio-haidutin
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от delio-haidutin »

vankata81 написа:Ами мисля че това е м/у шаран и каракуда.скоро даваха един филм по хобито сниман в англия и там хващаха подобни риби с големи перки. там им викали ефединици/F1/
разправят ,че мъжката каракуда е рядкост и мъжкия шаран оплождал яицата на каракудата(спецове могат да се изкажат по въпроса).това може да е генитична мутация.
ВАСИЛ ЛЕВСКИ: "...Ако допуснете утре, когато сте вече свободни да ви управляват днешните турски мекерета и разните му лихвари и чорбаджии, които и днес ви грабят най-безжалостно, то по-добре да си останем под сянката на султана....."
Аватар
С.Върбанов
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от С.Върбанов »

Самата каракуда произлиза от златните рибки , просто е разновидност на генна модификация . Затова при някои индивиди има или промяна в окраската - така наречените червени каракуди , или в опашните крайници . Рядко се срещат такива екземпляри , но не е необичайно. Има водоеми в които цвета на самата каракуда клони повече към златисто или червеникаво-златисто .
Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!

https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
dobrin_dinev
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dobrin_dinev »

Аз съм виждал с очите си подобна каракуда!Един колега я беше хванал на язовир Брягово :DДаже опашката и беше още по-голяма! :o
Аватар
begleca_sv
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от begleca_sv »

с тая замърсена природа вече няма да мутират ли и хората ша почнат :roll:
Обичам природата, но не само на картинка !!!
Динков
новобранец
новобранец

Мнение от Динков »

Това не е ли така нареченият Буфал между шаран и каракуда май беше. Питам, понеже съм виждал преди много години такива улови от Пясъчник, но с годините изчезнаха. По-възрастните могат точно да определят дали е буфал или не.
Аватар
С.Върбанов
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от С.Върбанов »

Динков написа:Това не е ли така нареченият Буфал между шаран и каракуда май беше. Питам, понеже съм виждал преди много години такива улови от Пясъчник, но с годините изчезнаха. По-възрастните могат точно да определят дали е буфал или не.
Няма нищо общо с Буфало ! Ето как изглежда то -

Изображение
Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!

https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
Omaxxa
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Omaxxa »

Кой каза че русалките не съществуват ?! :lol: :lol:
etiketa
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от etiketa »

За мен е някакво ГМО.При декоративните риби,акваристи правят
постоянно селекции и масово явление е да има от даден вид
риби с по дълги перки.Наричат ги "високоплавни".Абе нещо
като "ангорска" котка :D
Ако рибите бяха жени щях да ги ухажвам всеки
ден,ако жените бяха риби нямаше да се
занимавам с глупости а щях постояно да съм за риба.
Sikov
новобранец
новобранец

Мнение от Sikov »

Аз съм хващал такава от яз.Искър на устието преди 2-3 години.Нямах фото тогава, но няма как да я забравя, голямо цъклене беше.Може би още си плува някъде в язовира, ако не е попаднала на друга кука.
Динков
новобранец
новобранец

Мнение от Динков »

piranqta написа:
Динков написа:Това не е ли така нареченият Буфал между шаран и каракуда май беше. Питам, понеже съм виждал преди много години такива улови от Пясъчник, но с годините изчезнаха. По-възрастните могат точно да определят дали е буфал или не.
Няма нищо общо с Буфало ! Ето как изглежда то -

Изображение
Благодаря за отговора! :) Просто преди може би 20 години съм виждал, а тогава бях в ранен пубертет и мислех за други неща, не че не ме мъкнеха по гьоловете :)
Аватар
svilen_sa6kov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от svilen_sa6kov »

Показаната от колегата,които е пуснал темата риба е така наречената F1 - хибрид между шаран и каракуда, който е създаден в Англия с цел -спортен риболов.
По- добре детето с въдица в ръката :fishing3: , отколкото пред видеоиграта :finga: .
Аватар
stefan4etoo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от stefan4etoo »

svilen_sa6kov написа:Показаната от колегата,които е пуснал темата риба е така наречената F1 - хибрид между шаран и каракуда, който е създаден в Англия с цел -спортен риболов.
Това е правилния отговор :smt023 :smt023 :smt023
Аватар
eden_fish
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от eden_fish »

Колега преди години на езерото на с.Паничково имаше такива с големи перки а и с различни цветове предимно червени и червени с черни точки.Природата си знае работата.
Публикувай отговор

Обратно към “За рибите по света и у нас”