Къде се намирам:
Рибите
За рибите по света и у нас
naRiba.com

Форум

Странна каракуда
Модератор: emo vasilev
Странна каракуда
Здравейте колеги, днес ровейки се в един друг сайт ми попадна тази снимка и ми стана много интересно...дали не е някакъв опит за хибрид между златна рибка и каракуда? То не че златните рибки са нещо по-различно от каракуди де
Рибата е хваната в България , но не е уточнено къде точно....

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- vankata81
- ще става разбирач
Re: Странна каракуда
Ами мисля че това е м/у шаран и каракуда.скоро даваха един филм по хобито сниман в англия и там хващаха подобни риби с големи перки. там им викали ефединици/F1/
-
- разбира нещата
разправят ,че мъжката каракуда е рядкост и мъжкия шаран оплождал яицата на каракудата(спецове могат да се изкажат по въпроса).това може да е генитична мутация.vankata81 написа:Ами мисля че това е м/у шаран и каракуда.скоро даваха един филм по хобито сниман в англия и там хващаха подобни риби с големи перки. там им викали ефединици/F1/
ВАСИЛ ЛЕВСКИ: "...Ако допуснете утре, когато сте вече свободни да ви управляват днешните турски мекерета и разните му лихвари и чорбаджии, които и днес ви грабят най-безжалостно, то по-добре да си останем под сянката на султана....."
- С.Върбанов
- учете се от него
- Обратна връзка:
Самата каракуда произлиза от златните рибки , просто е разновидност на генна модификация . Затова при някои индивиди има или промяна в окраската - така наречените червени каракуди , или в опашните крайници . Рядко се срещат такива екземпляри , но не е необичайно. Има водоеми в които цвета на самата каракуда клони повече към златисто или червеникаво-златисто .
Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- сериозен играч
Аз съм виждал с очите си подобна каракуда!Един колега я беше хванал на язовир Брягово
Даже опашката и беше още по-голяма! 

- begleca_sv
- кандидат преподавател
с тая замърсена природа вече няма да мутират ли и хората ша почнат 

Обичам природата, но не само на картинка !!!
Това не е ли така нареченият Буфал между шаран и каракуда май беше. Питам, понеже съм виждал преди много години такива улови от Пясъчник, но с годините изчезнаха. По-възрастните могат точно да определят дали е буфал или не.
- С.Върбанов
- учете се от него
- Обратна връзка:
Няма нищо общо с Буфало ! Ето как изглежда то -Динков написа:Това не е ли така нареченият Буфал между шаран и каракуда май беше. Питам, понеже съм виждал преди много години такива улови от Пясъчник, но с годините изчезнаха. По-възрастните могат точно да определят дали е буфал или не.

Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!
Кой каза че русалките не съществуват ?!

-
- ще става разбирач
За мен е някакво ГМО.При декоративните риби,акваристи правят
постоянно селекции и масово явление е да има от даден вид
риби с по дълги перки.Наричат ги "високоплавни".Абе нещо
като "ангорска" котка
постоянно селекции и масово явление е да има от даден вид
риби с по дълги перки.Наричат ги "високоплавни".Абе нещо
като "ангорска" котка

Ако рибите бяха жени щях да ги ухажвам всеки
ден,ако жените бяха риби нямаше да се
занимавам с глупости а щях постояно да съм за риба.
ден,ако жените бяха риби нямаше да се
занимавам с глупости а щях постояно да съм за риба.
Аз съм хващал такава от яз.Искър на устието преди 2-3 години.Нямах фото тогава, но няма как да я забравя, голямо цъклене беше.Може би още си плува някъде в язовира, ако не е попаднала на друга кука.
Благодаря за отговора!piranqta написа:Няма нищо общо с Буфало ! Ето как изглежда то -Динков написа:Това не е ли така нареченият Буфал между шаран и каракуда май беше. Питам, понеже съм виждал преди много години такива улови от Пясъчник, но с годините изчезнаха. По-възрастните могат точно да определят дали е буфал или не.

- svilen_sa6kov
- разбира нещата
Показаната от колегата,които е пуснал темата риба е така наречената F1 - хибрид между шаран и каракуда, който е създаден в Англия с цел -спортен риболов.
По- добре детето с въдица в ръката
, отколкото пред видеоиграта
.

- stefan4etoo
- сериозен играч
Това е правилния отговорsvilen_sa6kov написа:Показаната от колегата,които е пуснал темата риба е така наречената F1 - хибрид между шаран и каракуда, който е създаден в Англия с цел -спортен риболов.

- eden_fish
- научил се да хвърля
Колега преди години на езерото на с.Паничково имаше такива с големи перки а и с различни цветове предимно червени и червени с черни точки.Природата си знае работата.