Къде се намирам:
Направи си сам
Как да си поправя или направя...?
naRiba.com

Форум

Моля за съвет
Модератор: emo vasilev
-
- новобранец
Моля за съвет
Имам едно кану и проблема муе че отдоло се разцепи дали някои може дами даде някаква идея с какво и как даго поправя .Предварително ви благодаря
-
- новобранец
Re: Моля за съвет
Кануто е дървено .Diulgerov78 написа:Имам едно кану и проблема муе че отдоло се разцепи дали някои може дами даде някаква идея с какво и как даго поправя .Предварително ви благодаря
-
- новобранец
Diulgerov78 написа:Имам едно кану и проблема муе че отдоло се разцепи дали някои може дами даде някаква идея с какво и как даго поправя .Предварително ви благодаря
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
-
- вече хвърля и на тежко
Колега,това си е мъртвец.
Може да пробваш с дъска,която да имитира кил.Но от какво дърво и с какво лепило,така,че да е хем здраво,хем леко - не знам.
Може да пробваш с дъска,която да имитира кил.Но от какво дърво и с какво лепило,така,че да е хем здраво,хем леко - не знам.
- Поморийския
- ще става разбирач
Плат смола епоксидна плат смола 3-4 пласта
- Поморийския
- ще става разбирач
Забравих и 3-4 ребра от вътре
-
- ще става разбирач
Колега,пробвай с лепило за дърво, и дървени стърготини .Предполагам, че Це-300 ще свърши работа.Омеси ги двете,като гледаш да не е много рядка сместа,и запълни цепнатината.Предварително обработи мястото което ще лепиш,за да хване лепилото.Успех !
И падащата звезда е била изгряваща .
Мисля си защо да не се попълни цепнатината с кит за дърво и после да се шлайфа и както написа Поморийския : "Плат смола епоксидна плат смола 3-4 пласта" за още по-голяма сигурност
, но колко ще излезе ремонта на кануто трябва да се сметне за да видиш колега има ли файда от ремонт или е по-хубаво да си вземеш ново.

- P-etkan
- ще става разбирач

Като гледам кануто е дървено - нали

Успех

п.п. Ако не ти се занимава, или смяташ, че е трудоемко и ще го изхвърляш го дай насам

-
- вече хвърля и на тежко
Може да пробваш с влакнест кит да запълниш цепнатината, той е водоустоичив и е вид смола.Не мисля че лепилата за дърво са най удачни защото повечето от тях са водо разтворими.А също така мисля че трябва да се направи и някакво оребрение за захващане на двете части за да не продължи да се разцепва , поради факта че дървото има способноста да се свива 

-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Не давай съвет за неща от които не разбираш!Това което го съветваш ще се разтвори в средата на язовира и ще се удави!гуслар написа:Колега,пробвай с лепило за дърво, и дървени стърготини .Предполагам, че Це-300 ще свърши работа.Омеси ги двете,като гледаш да не е много рядка сместа,и запълни цепнатината.Предварително обработи мястото което ще лепиш,за да хване лепилото.Успех !
Иначе проблема е никакъв,стига да им разбираш на нещата.
http://www.bashribar.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
Цепнатината е много голяма предлагам да го изгориш.
Егати кануто,като презряла диня се цепнало,това говори за неумение да се стопанисва .Пресъхналите лодки отварят но по снадките и накиснати се затварят,но това чудо просто се е нагълтало с вода без да се съобрази конструкцията му ползвателя.ЦЯЛОСТНО КАЛАФАТЕНЕ-демек остъргване и ново облицоване със стъкломат и полиестерна смола на цялата външна част.Не знам дали си струва да се спасява след като на пазара е пълно със всевъзможни канута,но и те не са най-удачните лодки за риболов.Само по тая снимка не мога да разбера състоянието му.
-
- новобранец
Здравеите и Благодаря на всички за съветите които ми дадохте наистина много ме олеснихте при възстановяването на това старичко кану
Кануто е от индия нее за ползване за украса е
Но незна как но отдоло цялото се спука
За сега съм го залепил със епоксидна смола и като каза един от вас цялото от вън щего облека със стъкломат
от вътре съм го направил така и нее мръднало
МНОГО ВИ БЛАГОДАРЯ някои ден ще пояерпя но тва като се пребера в българия кануте е в Испания
БЛАГОДАРЯ
Кануто е от индия нее за ползване за украса е
Но незна как но отдоло цялото се спука
За сега съм го залепил със епоксидна смола и като каза един от вас цялото от вън щего облека със стъкломат
от вътре съм го направил така и нее мръднало
МНОГО ВИ БЛАГОДАРЯ някои ден ще пояерпя но тва като се пребера в българия кануте е в Испания
БЛАГОДАРЯ
- dzeviza
- ще става разбирач
Колега ,мога да ти дам професионален съвет,все пак с това се занимавам от 20 г.
Тези,които дават съвети за кит,трици и това умряло лепило с-200 и с-300,просто не става
Та,това може да се оправи,но трябва доста прецизно да се подходи,с така наречена вложка от дърво и лепило,след което да се обработи-изшлайфа,полира и т.н.
Ако имаш още въпроси питай
Тези,които дават съвети за кит,трици и това умряло лепило с-200 и с-300,просто не става
Та,това може да се оправи,но трябва доста прецизно да се подходи,с така наречена вложка от дърво и лепило,след което да се обработи-изшлайфа,полира и т.н.
Ако имаш още въпроси питай