Къде се намирам:
Направи си сам
Как да си поправя или направя...?
naRiba.com

Форум

Стойка за чадър
Модератор: emo vasilev
- ivo24m
- вече хвърля и на тежко
Стойка за чадър
Колеги някой мислил ли е да си направи стойка за чадъра ,нещо подобно както се закача чадъра на стойката на платформата,но да е малко подвижно нещо.
Примерно едно отделно желязо което да се забива в земята с чук или камък ,а на него да се поставя чадъра.Имам такъв риболовен чадър 2,50м. но не става да се забива в земята някъде почвата е много твърда и ако е леко забит и най -слабия вятър го вдига и чадъра отлита:)
идеята ми е една тръба да се забие в земята и 2 гайки заварени на тях се слагат врътки с резба Ф-6-8мм. гайките са заварени едната като се слага в тръбата,а на другата чадъра.
Ако някой има по добра идея моля да сподели,мисля че темата е полезна и за други колеги.
Примерно едно отделно желязо което да се забива в земята с чук или камък ,а на него да се поставя чадъра.Имам такъв риболовен чадър 2,50м. но не става да се забива в земята някъде почвата е много твърда и ако е леко забит и най -слабия вятър го вдига и чадъра отлита:)
идеята ми е една тръба да се забие в земята и 2 гайки заварени на тях се слагат врътки с резба Ф-6-8мм. гайките са заварени едната като се слага в тръбата,а на другата чадъра.
Ако някой има по добра идея моля да сподели,мисля че темата е полезна и за други колеги.
-
- вече хвърля и на тежко
Re: Стойка за чадър
Аз съм направил от тръба заварена на парче подострен винкел.Винкела обаче стърчи над тръбата 5 см. така можеш да чукаш с камък,брадвичка или нещо друго без да деформираш тръбата в която влиза тръбата на чадъра.Болтове за стягане не съм слагал,ама е идея.Сега не мога да я снимам,ама мисля,че е разбираема концепцията.
Ето как аз съм решил въпроса.Шилото съм го забивал в всичко,освен в гранит
Дори и в пясък нямам грижи.
За протокола чадъра ми е от най-големите рибарски d=2.50.

ПАЗЕТЕ ЧИСТОТА НА ВОДОЕМИТЕ
- Angel_d4
- вече хвърля и на тежко
Ходя със същата самоделка и мога да кажа , че е супер, но за всеки случай си носим и 1,2 шила и при силен вятър ги забиваме откъм страната на вятъра и вързване 1 (или 2) от спиците за шилото(шилата) (с въже (сезал))kostur4eto написа:Аз съм направил от тръба заварена на парче подострен винкел.Винкела обаче стърчи над тръбата 5 см. така можеш да чукаш с камък,брадвичка или нещо друго без да деформираш тръбата в която влиза тръбата на чадъра.Болтове за стягане не съм слагал,ама е идея.Сега не мога да я снимам,ама мисля,че е разбираема концепцията.
- Rex Hunt_1
- новобранец
Добре де колеги, като забиете стойката с камък или брадва, колко време после събирате рибата?
Щото аз си мисля, че няма смисъл да разпъваш такъмите ако си за един ден!
Поправете ме ако греша!

Поправете ме ако греша!
Yours,
Rex Hunt
Rex Hunt
- bobo_33333
- кандидат преподавател
Eй тва най ми харесва в риболова.Rex Hunt_1 написа:Добре де колеги, като забиете стойката с камък или брадва, колко време после събирате рибата?Щото аз си мисля, че няма смисъл да разпъваш такъмите ако си за един ден!
![]()
Поправете ме ако греша!

Идва някой и почва да бъфти с чук по железото се едно е в ковашка работилница,чак ти трепери под краката и като извади едни щеки ,меки...шимано мимано...
На аквариум може и да не пречи ,ама на ряката ,дето пирдашат с какво ли не си е извращение

Аз там съм пораснал...
- ivo24m
- вече хвърля и на тежко
Днес си направих стойката за чадъра,много здрава стана така може да стои чадъра в най горната си точка както все едно стои на платформа и спокойно ще може да се замята ваглера.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- Поморийския
- ще става разбирач
Много тертеплийска бравоivo24m написа:Днес си направих стойката за чадъра,много здрава стана така може да стои чадъра в най горната си точка както все едно стои на платформа и спокойно ще може да се замята ваглера.
- ivo24m
- вече хвърля и на тежко
Много тертеплийска браво[/quote]
Там където са болтовете ще сложа крилчати болтове.и струва 5 лв. желязната тръба с втулката 3 лв. при стругаря и 2 лв. за заварка
Там където са болтовете ще сложа крилчати болтове.и струва 5 лв. желязната тръба с втулката 3 лв. при стругаря и 2 лв. за заварка

- ivo24m
- вече хвърля и на тежко
Днес изпробвах новата си стойка която си направих за чадъра.Много добре се е получило след като се забие стойката в земята и се сложи чадъра на нея изобщо вятъра не може да е помръдне или извади.Евтин и добър вариянт 

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
така са ми стоиките за ДунаваRAAZIEL написа:Ето как аз съм решил въпроса.Шилото съм го забивал в всичко,освен в гранитДори и в пясък нямам грижи.

- майсторчето страхил
- сериозен играч
Моето решение 2 в 1
маса + стойка за чадър .

Набива се с крак като права лопата (без да те разберат околните села
)

После на части и хайде в багажника където стои през лятото

Набива се с крак като права лопата (без да те разберат околните села

После на части и хайде в багажника където стои през лятото

НЕ БОЙТЕ СЕ,ТОВА СЪМ АЗ

Майсторче, пак си на върха. Великолепен модел. Поклон от мен за ръчичките и ума.
Поздрави.
Поздрави.
Риболовът е като песен, която можеш да слушаш цял живот. И колкото повече я слушаш, толкова повече ти се пее. Няма насита, няма спиране. А ако тази песен се запее и с приятели, тогава концерта е доживотен.
-
- учете се от него
Малко иновации и от мен- в тръбата с болтовете за прирягане е добре да влиза плътно парче от дебелостенен гумен маркуч(от тези с капронова уплетка вътре), а вече в него да влиза дръжката на чадъра!
Няма мърдане и не се наранява дръжката при стягането на болтовете, Добре ще е на главата на болтовете да се завари и едно късо, плътно "фи" 4-6 или направо да се намери болт с перчата глава. Долу трябва да има "Г"-образна спънка, с поне 5-7 см. късо рамо към оста на държача, за да не се върти чадъра при вятър около оста си.
Дано да съм го обяснил разбираемо!??

Дано да съм го обяснил разбираемо!??