Стойка за чадър

Счупили сте любимия си такъм? Попитайте останалите как да се справите с проблема

Модератор: emo vasilev

Публикувай отговор
Аватар
ivo24m
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Стойка за чадър

Мнение от ivo24m »

Колеги някой мислил ли е да си направи стойка за чадъра ,нещо подобно както се закача чадъра на стойката на платформата,но да е малко подвижно нещо.
Примерно едно отделно желязо което да се забива в земята с чук или камък ,а на него да се поставя чадъра.Имам такъв риболовен чадър 2,50м. но не става да се забива в земята някъде почвата е много твърда и ако е леко забит и най -слабия вятър го вдига и чадъра отлита:)
идеята ми е една тръба да се забие в земята и 2 гайки заварени на тях се слагат врътки с резба Ф-6-8мм. гайките са заварени едната като се слага в тръбата,а на другата чадъра.
Ако някой има по добра идея моля да сподели,мисля че темата е полезна и за други колеги.
Аватар
Garbolino
разбира нещата
разбира нещата

Re: Стойка за чадър

Мнение от Garbolino »

Това ли имаш предвид:

Изображение

струва 5,40 лв. от тук
kostur4eto
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от kostur4eto »

Аз съм направил от тръба заварена на парче подострен винкел.Винкела обаче стърчи над тръбата 5 см. така можеш да чукаш с камък,брадвичка или нещо друго без да деформираш тръбата в която влиза тръбата на чадъра.Болтове за стягане не съм слагал,ама е идея.Сега не мога да я снимам,ама мисля,че е разбираема концепцията.
Аватар
RAAZIEL
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от RAAZIEL »

Ето как аз съм решил въпроса.Шилото съм го забивал в всичко,освен в гранит :lol: Дори и в пясък нямам грижи.
За протокола чадъра ми е от най-големите рибарски d=2.50.
Изображение
Изображение
ПАЗЕТЕ ЧИСТОТА НА ВОДОЕМИТЕ
Аватар
Angel_d4
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Angel_d4 »

kostur4eto написа:Аз съм направил от тръба заварена на парче подострен винкел.Винкела обаче стърчи над тръбата 5 см. така можеш да чукаш с камък,брадвичка или нещо друго без да деформираш тръбата в която влиза тръбата на чадъра.Болтове за стягане не съм слагал,ама е идея.Сега не мога да я снимам,ама мисля,че е разбираема концепцията.
Ходя със същата самоделка и мога да кажа , че е супер, но за всеки случай си носим и 1,2 шила и при силен вятър ги забиваме откъм страната на вятъра и вързване 1 (или 2) от спиците за шилото(шилата) (с въже (сезал))
Изображение
Аватар
Rex Hunt_1
новобранец
новобранец

Мнение от Rex Hunt_1 »

Добре де колеги, като забиете стойката с камък или брадва, колко време после събирате рибата? :lol: Щото аз си мисля, че няма смисъл да разпъваш такъмите ако си за един ден! :D
Поправете ме ако греша!
Yours,
Rex Hunt
Аватар
bobo_33333
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от bobo_33333 »

Rex Hunt_1 написа:Добре де колеги, като забиете стойката с камък или брадва, колко време после събирате рибата? :lol: Щото аз си мисля, че няма смисъл да разпъваш такъмите ако си за един ден! :D
Поправете ме ако греша!
Eй тва най ми харесва в риболова. :D
Идва някой и почва да бъфти с чук по железото се едно е в ковашка работилница,чак ти трепери под краката и като извади едни щеки ,меки...шимано мимано...
На аквариум може и да не пречи ,ама на ряката ,дето пирдашат с какво ли не си е извращение :lol:
Аз там съм пораснал...
Аватар
ivo24m
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от ivo24m »

Днес си направих стойката за чадъра,много здрава стана така може да стои чадъра в най горната си точка както все едно стои на платформа и спокойно ще може да се замята ваглера.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Аватар
Поморийския
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Поморийския »

ivo24m написа:Днес си направих стойката за чадъра,много здрава стана така може да стои чадъра в най горната си точка както все едно стои на платформа и спокойно ще може да се замята ваглера.
Много тертеплийска браво
Аватар
ivo24m
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от ivo24m »

Много тертеплийска браво[/quote]

Там където са болтовете ще сложа крилчати болтове.и струва 5 лв. желязната тръба с втулката 3 лв. при стругаря и 2 лв. за заварка :D
Аватар
ivo24m
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от ivo24m »

Днес изпробвах новата си стойка която си направих за чадъра.Много добре се е получило след като се забие стойката в земята и се сложи чадъра на нея изобщо вятъра не може да е помръдне или извади.Евтин и добър вариянт :drinkers:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Аватар
mavara76
новобранец
новобранец

Мнение от mavara76 »

RAAZIEL написа:Ето как аз съм решил въпроса.Шилото съм го забивал в всичко,освен в гранит :lol: Дори и в пясък нямам грижи.
За протокола чадъра ми е от най-големите рибарски d=2.50.
Изображение
Изображение
така са ми стоиките за Дунава :wink:
Изображение

всички рибки плуват само пържените не Изображение Изображение
Аватар
майсторчето страхил
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от майсторчето страхил »

Моето решение 2 в 1 :D маса + стойка за чадър .

Изображение

Набива се с крак като права лопата (без да те разберат околните села :wink: )

Изображение

После на части и хайде в багажника където стои през лятото :D

Изображение
НЕ БОЙТЕ СЕ,ТОВА СЪМ АЗИзображение
Аватар
jagger1
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от jagger1 »

Майсторче, пак си на върха. Великолепен модел. Поклон от мен за ръчичките и ума.
Поздрави.
Риболовът е като песен, която можеш да слушаш цял живот. И колкото повече я слушаш, толкова повече ти се пее. Няма насита, няма спиране. А ако тази песен се запее и с приятели, тогава концерта е доживотен.
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

Малко иновации и от мен- в тръбата с болтовете за прирягане е добре да влиза плътно парче от дебелостенен гумен маркуч(от тези с капронова уплетка вътре), а вече в него да влиза дръжката на чадъра! :idea: Няма мърдане и не се наранява дръжката при стягането на болтовете, Добре ще е на главата на болтовете да се завари и едно късо, плътно "фи" 4-6 или направо да се намери болт с перчата глава. Долу трябва да има "Г"-образна спънка, с поне 5-7 см. късо рамо към оста на държача, за да не се върти чадъра при вятър около оста си. :idea:

Дано да съм го обяснил разбираемо!?? :roll: :oops:
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Как да си поправя или направя...?”