Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Подледен риболов
naRiba.com

Форум

Студ, сняг, слънце и рибки
- G.Petkov
- и господ не е толокова добър
Студ, сняг, слънце и рибки
Тази година нямам много теми, но писането иска и време, а времето определено ми е малко. Сега, обаче ще направя 2 в 1, за компенсация.
В един много мрачен и снежен ден Чируза ме отведе до яз.Лобош – имало и риболов и мацки
Верно, имаше :

Първо се залепи за Чируза, той и обърна голямо внимание, нахрани я и мачката с удоволствие му се метна на врата. Хем нахранена, хем на топло.Стана много лежерен риболов – с колата до леда, този ден не съм изходил повече от 50 метра и да съм пробил 5-6 дупки. В началото дърпаха главно дребосъци, които отиваха директно в дупките. Искам да използвам случая и категорично да споделя, че извадени дори от 5-6 метра, дребните костурчета нямат никакви проблеми с мехура и пъргаво се гмурват обратно под леда /стига да не са наранени от куката/. За моя голяма изненада, този ден плувките имаха слаба резултатност и лових главно на мормишка, малка – едвам потъва, ама уловиста.Пазя си я от миналия сезон
.Нямаше много риба, ама хванах петдесетина костура, надлежно изпържени вечерта.

А наоколо зима и сняг, вали – не спря през целия ден, но ужасния вятър от Софийското поле го нямаше тук, та изкарахме един приятен риболов. Нямаше други освен нас, тишина и спокойствие. Чак след обяд дойдоха няколко колеги.

Чируза и сняг,

Аз и сняг,

Накрая, котето, като всяко женско същество, реши да смени компанията и се покатери на моя врат
.Но, не срещна същото гостоприемство и се върна обратно.

После малко боледувах, та имаше пауза и един ден Бат Стан звъни и предложи да отидем на един лед и да ги „разбием”. Което и направихме. А то едно слънце, и студ, ама и слънце, две три седмици не се беше показвало, безветрие, рибки имаше – направо като „пълното щастие”, а-ха да го постигнем, но … по 2 км ходене в едната посока през дълбокия сняг ме съсипаха. А пък на връщане като се натоварих и с рибата …, съвсем сдадох багажа. А си купих тази помощна "придобивка" да ми вози багажа, на леда горе-долу става, ама на неравен терен си е направо допълнително мъчение
!

Това е леда, снега и слънцето, наоколо Стара планина, синьо небе и леки облачета.

Хубав ден, отвсякъде. Пробих една дупка, пуснах мормишката и не мръднах докато не дойде време да си тръгваме. Костурът беше среден по размер, но много гъст. Не спря през петте часа в които лових, само интензивността беше от много висока до – „не дава да пуснеш” и то буквално. Имаше ли хирономус на мормишката, не и даваха да пропадне до дъното. Затова взех да ловя на гола мормишка, че да потъне и ми се сгъне кивока, да има някакъв спортен риболов …. Явно беше ден, в който костура обезумява с апетита си, а иначе бяха яли, стомасите им бяха пълни, един костур повърна малко размит уклей с неговата дължина, около 18 см.

Та за тези пет часа хванах 117 костура само на една дупка, което не ми се беше случвало никога преди това. Дребосък почти нямаше, само 2-3, върнати веднага.

Сравнително малко рибари, около мен нямаше много хора, и тишината и природата ми доставиха истинско удоволствие.

Бат Стан ги наскуба на неговите си блесни, напълни трюмчето до горе и обиколи половината язовир.

По едно време ме извика да видя улова на един местен колега, Валентин, който явно е имал здрав кадем, щото извади ето този костур, 1.8 кг, измерени с кантарчето на един от риболовците.

Наслука на всички, които посещават подфорума.
Дано имаме още време да походим върху леда !!!
В един много мрачен и снежен ден Чируза ме отведе до яз.Лобош – имало и риболов и мацки

Първо се залепи за Чируза, той и обърна голямо внимание, нахрани я и мачката с удоволствие му се метна на врата. Хем нахранена, хем на топло.Стана много лежерен риболов – с колата до леда, този ден не съм изходил повече от 50 метра и да съм пробил 5-6 дупки. В началото дърпаха главно дребосъци, които отиваха директно в дупките. Искам да използвам случая и категорично да споделя, че извадени дори от 5-6 метра, дребните костурчета нямат никакви проблеми с мехура и пъргаво се гмурват обратно под леда /стига да не са наранени от куката/. За моя голяма изненада, този ден плувките имаха слаба резултатност и лових главно на мормишка, малка – едвам потъва, ама уловиста.Пазя си я от миналия сезон

А наоколо зима и сняг, вали – не спря през целия ден, но ужасния вятър от Софийското поле го нямаше тук, та изкарахме един приятен риболов. Нямаше други освен нас, тишина и спокойствие. Чак след обяд дойдоха няколко колеги.
Чируза и сняг,
Аз и сняг,
Накрая, котето, като всяко женско същество, реши да смени компанията и се покатери на моя врат

После малко боледувах, та имаше пауза и един ден Бат Стан звъни и предложи да отидем на един лед и да ги „разбием”. Което и направихме. А то едно слънце, и студ, ама и слънце, две три седмици не се беше показвало, безветрие, рибки имаше – направо като „пълното щастие”, а-ха да го постигнем, но … по 2 км ходене в едната посока през дълбокия сняг ме съсипаха. А пък на връщане като се натоварих и с рибата …, съвсем сдадох багажа. А си купих тази помощна "придобивка" да ми вози багажа, на леда горе-долу става, ама на неравен терен си е направо допълнително мъчение

Това е леда, снега и слънцето, наоколо Стара планина, синьо небе и леки облачета.
Хубав ден, отвсякъде. Пробих една дупка, пуснах мормишката и не мръднах докато не дойде време да си тръгваме. Костурът беше среден по размер, но много гъст. Не спря през петте часа в които лових, само интензивността беше от много висока до – „не дава да пуснеш” и то буквално. Имаше ли хирономус на мормишката, не и даваха да пропадне до дъното. Затова взех да ловя на гола мормишка, че да потъне и ми се сгъне кивока, да има някакъв спортен риболов …. Явно беше ден, в който костура обезумява с апетита си, а иначе бяха яли, стомасите им бяха пълни, един костур повърна малко размит уклей с неговата дължина, около 18 см.
Та за тези пет часа хванах 117 костура само на една дупка, което не ми се беше случвало никога преди това. Дребосък почти нямаше, само 2-3, върнати веднага.
Сравнително малко рибари, около мен нямаше много хора, и тишината и природата ми доставиха истинско удоволствие.
Бат Стан ги наскуба на неговите си блесни, напълни трюмчето до горе и обиколи половината язовир.
По едно време ме извика да видя улова на един местен колега, Валентин, който явно е имал здрав кадем, щото извади ето този костур, 1.8 кг, измерени с кантарчето на един от риболовците.
Наслука на всички, които посещават подфорума.
Дано имаме още време да походим върху леда !!!
- ninastefanina
- сериозен играч
Re: Студ, сняг, слънце и рибки
Уникално сте си изкарали с Чируза мацки и риби, с бат Стан също не ви е било лошо. 

I Fish, Because The Voices In My Head Tell Me To...
"Колкото повече глупости правя,толкова по-популярен ставам"
"Колкото повече глупости правя,толкова по-популярен ставам"
Майсторски риболов,силна група-все корифеи в подледния риболов!
Много свеж и приятно поднесен репортаж!
Поздравления!
Пък може и да срещеш "мацка" от типа на В 12 !!! 
Много свеж и приятно поднесен репортаж!
Поздравления!

Липсата на време не е оправдание-ходи на риба и пиши,все още има условия за любимото ти хоби-подледния риболов!G.Petkov написа:Тази година нямам много теми, но писането иска и време, а времето определено ми е малко..........

Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
- indalo
- фен клуб-скобар
Няма как да пропусна този зимен рапорт. Супер ви завидех. Аз няма шанс да видя тази година леда още веднъж, та .... ша ви се радвам на вас. 

Чудя се луд ли съм или не съм.
Не мога да спя преди риболов и това си е........
http://www.krakra-fishing.com/wp-conten ... /03/kf.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Не мога да спя преди риболов и това си е........
http://www.krakra-fishing.com/wp-conten ... /03/kf.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Благородно завиждам. А за тоя последния нямам думи 

-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Ухаааа гледам и бибаните сте подкарали
а около Чирусан само мацки,сваляч от класа 

1.3.1.2.chirusa_bg написа: ПП. По цяла нощ пие, а сутрин ни бие. Що е то?
- GODzillata
G.Petkov написа:...1.8 кг, измерени с кантарчето на един от риболовците.
...
Жоре, т'ва кантарче едва ли е било читаво....или пък рибата е мерена заедно с бутилката!

Иначе за репортажа -

Яко си намръзнал, така че бягай да отмаряш на спа.

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

- Paublo_Eskobar
- Модератор
Супер риболов сте си направили!
Дал съм прогнози и то точни,трябва да почнем да ловим и ние "топлолюбивите бреголюбци"...

Да има,колко да има още 2 риболова на Алино!G.Petkov написа: Дано имаме още време да походим върху леда !!!

Дал съм прогнози и то точни,трябва да почнем да ловим и ние "топлолюбивите бреголюбци"...

Този който никога не е грешил, никога не е опитвал нещо ново!
Алберт Айнщайн
Алберт Айнщайн
Браво Жоро! Много хубави излети и приятен репортаж!
А кантара би трябвало да е точен - бутилката е 0.5 л и се губи пред костурягата
А кантара би трябвало да е точен - бутилката е 0.5 л и се губи пред костурягата

Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
- mitko ribara
- ще става разбирач
Жорее гледам хареса ли са те мацките?... А иначе риболова е бил перфектен
Ако ме няма повече от 3 дни във форума ОБАДЕТЕ СЕ В ПОЛИЦИЯТА!!!
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:

Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Как разбираме, че леда е достатъчно дебел за да ни издържи?
На язовир Огоста 2ма познати са пропаднали в един и същи ден.
Аз никога не съм бил на дупка.
На язовир Огоста 2ма познати са пропаднали в един и същи ден.
Аз никога не съм бил на дупка.
- ribolovcho
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
- GODzillata
Най-вероятно се касае до печатна грешка - вместо 0,8 кг е записано 1,8.naskobo написа:...А кантара би трябвало да е точен - бутилката е 0.5 л и се губи пред костурягата

Това все пак е само 30 см. риба!!!

На риба - като на война! Fish'n'chicks!