Зарибяване 2012!!!

Модератор: sapuna

Аватар
ivcho79
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Зарибяване 2012!!!

Мнение от ivcho79 »

Здравейте колеги,от няколко дена се обсъжда зарибяването на няколко големи язовира в България.Идеята е още в зародиш и няма много яснота по въпроса,но с напредване на сезона ще изясним нещата.Зарибяването най вероятно ще е в няколко язовира в Бг искаме да го направим така,че да няма ощетени и да зарибим по големите язовири в страната.Зарибителния материал ще е само хищник,сом,бяла риба,щука и евентуално пастърва!!За сега има няколко големи фирми които ще помагат с пари,идеята ни е да се събират и пари в рибарските магазини в страната,като сътрудничеството ще е от колеги доброволци,мислим да направим тенески и шапки които ще са на символични цени с цел подпомагане на идеята.След 10-ти март ще е ясна и банковата сметка по която ще могат да се превеждат пари за зарибяването!!!Моля всички които имат идеи за тази инициатива да споделят и да помагат кой с каквото може,давайте информация за магазини в цялата страна които биха сътрудничили за това великолепно дело,за всеки похарчен лев ще има документи с които да се докаже рационалното похарчване на сумата!!! Подобна тема е пусната и в другия голям форум!!!

Изображение
Последно промяна от ivcho79 на Вто Фев 28, 2012 11:19 pm, променено общо 1 път.
Кльонка във ръката и напред във водата!!!
Аватар
ribolovcho
фен клуб-скобар
Обратна връзка:

Re: Зарибяване 2012!!!

Мнение от ribolovcho »

Аз бих ви предложил да зарибите няколко по малки.....отколкото единн голям...И защо не вземете и от парите за билетите-от там никой не зарибява...
Изображение
Най добрите са тук
Аватар
ninastefanina
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от ninastefanina »

Много добра идея колега.
I Fish, Because The Voices In My Head Tell Me To...
"Колкото повече глупости правя,толкова по-популярен ставам"
Аватар
ivcho79
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от ivcho79 »

И от парите за билети ще се вземе,говорено е с ИАРА,те са съгласни да спонсорират тази чудесна идея!!!!На снимката под първия ми пост са всички съгласили се да помагат.
Кльонка във ръката и напред във водата!!!
Аватар
dancho77
новобранец
новобранец

Мнение от dancho77 »

Ивчо,до седмица ще публикувам банковата сметка.
dobrin_dinev
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dobrin_dinev »

:smt023
Аватар
Вуйчо-Ваньо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Вуйчо-Ваньо »

:smt038 :smt038 :smt038 Много добра инициатива!!! :prayer: :prayer:
Изображение
Изображение
Аватар
danev69
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от danev69 »

:smt023 :smt023 :smt023 Поздрави за начинанието. Освен банковите сметки няма ли да има и вариант с дарителски смс. Доста хора с по-ограничени възможности най-вероятно ще им е по-лесно,от колкото да ходят до банките да правят преводи.
човек е толкова голям,колкото са големи мечтите му
Аватар
Георги Кръстев
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Георги Кръстев »

А с шарани кога? :)
Живей не така както трябва а така както ти искаш!!!
Аватар
topsoft
фен клуб-скобар

Мнение от topsoft »

Защо само хищници? Аз например ловя хищник от дъжд на вятър и ако има зарибяване и с мирна риба бих се включил. А и от къде на къде от ИАРА ще "спонсорира" подобно зарибяване само с хищник? Аз да не би да не плащам билет?
Изображение

Изображение
M_tech1 написа:П.П.Някой да знае къде изкупуват риба,че тези трудно ги раздадох даже?
http://www.fotosviat.bg
Аватар
eroucma
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от eroucma »

Кои ще са избраните за зарибяване язовири? Аз също мисля че е по добре да се акцентира върху по малките язовири тъй като и те трябва да бъдат развивани.
Идеята да се събират пари с рибарските магазини е добра защото тях ги посещаваме редовно и не по веднъж, а по няколко пъти ще отделим средства минавайки от там.
Изображение Изображение
Първата щука и първата кака винаги се помнят, независимо колко са големи и какви зъби имат
Аватар
pano64
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от pano64 »

Много добра инициатива,като се има на предвит,че точно тези видове са кът. Но,да не забравяме и мирните видове...
Изображение
Аватар
malkia_boxing
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от malkia_boxing »

бе то хубава идеята, ама според мен няма да е лошо да се позабрани, за 1 година примерно, някое водоемче, че да може рибата сама да си възтанови популацията. А и другата идея която имам е да се забрани хищника в размножителния му период. Както всички знаем щуката сега "мъти яйца", та кат иде някой пичага и я извади от водата тези яйца отиват в канала. Подписка ли ще е, петиция ли ? Идея си нямам, но за това има доста по-надарени ( с акъл ) от мене, та едо ви идея от вас организацията :) :drinkers:
Времето лети като магнит.
Бат Стан
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Бат Стан »

topsoft написа:Защо само хищници? Аз например ловя хищник от дъжд на вятър и ако има зарибяване и с мирна риба бих се включил. А и от къде на къде от ИАРА ще "спонсорира" подобно зарибяване само с хищник? Аз да не би да не плащам билет?
Ами колега, хората са имали интерес да зарибят с хищник. Отишли, представили са организационен план в ИАРА, и очевидно е хванал дикиш. Ти, като имаш интерес да зарибяваш с мирни риби, постъпи по същия начин - намери съмишленици и спонсори, създай организация за зарибяване, плати си транспорта от джоба, извади от джоба си и за зарибяване и си пускай колкото искаш риби. Ние от клуб "Балканка" с нашите приятели и съмишленици сме намерили начин миналата година да организираме и платим само от себе си зарибяване, транспорт и гориво на 16 000 балкански пъстърви, плюс още 3000-4000, които ни ги дадоха бонус, и за тях си платихме само горивото. Като удариш чертата - 19 - 20 000 бройки. Ама сме си отделили от личното време и парите, щото зарибяванията са най-често в делничен ден, а до Тошков чарк и обратно са повече от 300 км. Така че те съветвам да постъпиш по същия начин - намери хора за зарибяване, съберете средства, отидете в ИАРА, наберете спонсори, организирайте се с транспорта и зарибете. Хем горивото ще ви излезе по-евтино, щото шаранчета, амурчета и секви такива има под път и над път. Поздрави и успех в зарибяването!
indzaghi
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от indzaghi »

Защо казвате,че ИАРА ще "спонсорира" зарибяването, това не е ли в задълженията и?Иначе аз не знам къде отиват парите от билетите ни.А начинанието само по себе си е задължително да се провежда редовно!
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на хищници”