Къде се намирам:
Риболов за начинаещи
Въпроси и съвети при ловенето на риба
naRiba.com

Форум

Въдица за бомбарда...
Модератор: sapuna
- gupata_riba
- вече хвърля и на тежко
Въдица за бомбарда...
Има много изписано по темата ,ама искам по конкретно мнение .
Решил съм да си зема телемач и се колебая м/у тези два модела
globe Tele macth Thunder
http://www.bulit2000.com/?type=1&cat=5
Риболовен телескоп New Gorila 60
http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... cts_id=439
Кой от двата да избера или някой друг да предложите,по ми допадат по твърди сопи.
Решил съм да си зема телемач и се колебая м/у тези два модела
globe Tele macth Thunder
http://www.bulit2000.com/?type=1&cat=5
Риболовен телескоп New Gorila 60
http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... cts_id=439
Кой от двата да избера или някой друг да предложите,по ми допадат по твърди сопи.
На къса плувка ,в репея
-
- вече хвърля и на тежко
Re: Въдица за бомбарда...
Горилата е перфектна!Имам две и съм доволен!
-
- вече хвърля и на тежко
Не съм ползвал и двата и нямам конкретни наблюдения, но това не пречи да споделя мнение
:
Първия ми се вижда много тежък. Не знам колко време продържават излетите ти, но при мен (през лятото и есента) са по около 3-6 часа дневно и теглото на пръчката е от голямо значение. Все пак е добре, ако има къде да ги пипнеш с монтирана макара и да си прецениш.

Първия ми се вижда много тежък. Не знам колко време продържават излетите ти, но при мен (през лятото и есента) са по около 3-6 часа дневно и теглото на пръчката е от голямо значение. Все пак е добре, ако има къде да ги пипнеш с монтирана макара и да си прецениш.
Мерака винаги е по-голям от възможностите....или поне при мен е така!
Определно Горилата.Доста е здрав,поне от личните ми наблюдения и е лек.Най-големия минус на другия телемач(Globe) е това,че е много тежък,а за риболова на бомбарда определено има значение.Мисля че няма да сбъркаш с Горилата 

- plamenski4
- вече хвърля и на тежко
New Gorila 60 това е въдицата за бомбарда според мен , имам подобна и съм много доволен от нея
Последно промяна от plamenski4 на Чет Мар 15, 2012 8:50 pm, променено общо 1 път.
- Pe6o_Tikvata
- сериозен играч
Колега и аз съм за Горилата имам такъв само че моят е 40-100гр. доста е лек и чуствителен и мноо хубаво мята бомбарди за цял ден риболов на зарган въобще не се изморявам с него
Никога не спорете с глупака. Хората може да не разберат разликата.
По-добре два грама по-тежка плувка отколкото половин грам по-лека
По-добре два грама по-тежка плувка отколкото половин грам по-лека

- gupata_riba
- вече хвърля и на тежко
Твойта я знам ,даже съм фърлял с неяPe6o_Tikvata написа:Колега и аз съм за Горилата имам такъв само че моят е 40-100гр. доста е лек и чуствителен и мноо хубаво мята бомбарди за цял ден риболов на зарган въобще не се изморявам с него

Не ми харесва тънката дръжка и планките на макародържача,много ми убиват на ръката

А и малко мека ми идва.
Другата не е толкова тежка-260 гр и е с по дебела дръжка и по твърда-стегната.
На къса плувка ,в репея
Привет колега!Няма да ти дам точен отговор на което питаш,но щети споделя и за двете по нещо и ти решаваш:
1. Колегата,който ти споделя за неудобството на макародържача на "Gorilata" е абсолютно прав, но от друга страна тази въдица е много по-чувствителна при риболов на зарган.
2. Другата е по стабилна при риболов с чепаре от брега, и много по удобна за ръката с това захващане на макарата.Става и за зарган тъй като е с по-дълга дръжка която удобно застава под мишницата и може би компенсира тежината или с други думи добре балансира и по нищо не отстъпва на другата. За тези пари това е избора на пазара. Въпрос на предпочитание ТЕЛЕМАЧ или вид БОЛОНЕЗА. Дано съм ти бил полезен. А, забравих да кажа, че телемача е с размер 4,20м., а болото е 4м.(дори малко по-малка). Много заргани през ноиивия сезон.
1. Колегата,който ти споделя за неудобството на макародържача на "Gorilata" е абсолютно прав, но от друга страна тази въдица е много по-чувствителна при риболов на зарган.
2. Другата е по стабилна при риболов с чепаре от брега, и много по удобна за ръката с това захващане на макарата.Става и за зарган тъй като е с по-дълга дръжка която удобно застава под мишницата и може би компенсира тежината или с други думи добре балансира и по нищо не отстъпва на другата. За тези пари това е избора на пазара. Въпрос на предпочитание ТЕЛЕМАЧ или вид БОЛОНЕЗА. Дано съм ти бил полезен. А, забравих да кажа, че телемача е с размер 4,20м., а болото е 4м.(дори малко по-малка). Много заргани през ноиивия сезон.
- gupata_riba
- вече хвърля и на тежко
Мерси колега ,а за колегата дето споделя за макародържача,съм си аз самияkefeto написа:Привет колега!Няма да ти дам точен отговор на което питаш,но щети споделя и за двете по нещо и ти решаваш:

Очаквах предложения за други телемачове...но за тези пари ,един от двата ме устройват.
На къса плувка ,в репея
- barutchiata ©
- Администратор
Важните неща при избор на пръчка за бомбарда са. Да е лека и удобна, да с акция около 20-70гр., да е около 4,50м. Тези параметри са преблизителни, моята е телемач 3,90 м. и ми идва много къса но акцията ми е 5-50 гр. и ми позволява да метам както много малки така и големи бомбарди. Иначе при първа възможност ще взема некой телемач къде 4,50 м.
-
- кандидат преподавател
Според удобството и възможностите на самия телемач -аз съм с един "Фишерман клъб",4 м,с тест 20-60 г и бомбардите с моя ръст и без напъване,си ги мяткам на общо взето на каква искам дистанция.
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Ще се повторя,но ... аз си бруля с едно фидерче на 3,90 и си свиркам!
- barutchiata ©
- Администратор
Много искам да та вида лятоска с туй фидерче 3,90 на Кранево!sapuna написа:Ще се повторя,но ... аз си бруля с едно фидерче на 3,90 и си свиркам!
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Ще го измислим! 
А за фидерчето не се бъзикам!Е го де е /че и на Кранево/:

А за фидерчето не се бъзикам!Е го де е /че и на Кранево/:

Добре , че имаше кой да ти отвори очите