Къде се намирам:
Риболов за начинаещи
Въпроси и съвети при ловенето на риба
naRiba.com

Форум

акция 5-25
Модератор: sapuna
- pe6o_bonev
- научил се да хвърля
акция 5-25
телемач с акция 5-25 може ли да извади риба 2 килограма
- yaata
- фен клуб-скобар
Re: акция 5-25
pe6o_bonev написа:телемач с акция 5-25 може ли да извади риба 2 килограма
Интересен въпрос колега- мое и да мое, особенно, че при мач с акция до 20гр се вади шаран 14кг. Поздрави.

Наши учени откриха нова риба - Гад! Не кълве и това е!
- ribolovcho
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
pe6o_bonev написа:телемач с акция 5-25 може ли да извади риба 2 килограма
Имаш предвид без кепче ..направо да я изхвърлиш на брега ли..

- pe6o_bonev
- научил се да хвърля
никога не съм имал въдица с малка акция тази ще ми е първа и за тва питам
Последно промяна от pe6o_bonev на Чет Мар 15, 2012 10:27 pm, променено общо 1 път.
- Д.Граховски
- кандидат преподавател
ще извадиш аз миналата есен си взех един 5-15 акция и се справя много добре със скобари около 1.500 даже имам кефал 2.200 с него 

Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

[url]http://maximo.bg/url]
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

[url]http://maximo.bg/url]
- pe6o_bonev
- научил се да хвърля
мерси колега за конкретния отговор
и наслука

-
- ще става разбирач
Лично аз съм виждал да се изважда 11-12 килограма толуп зашит за гъза с мач 5-25 грама и основно 0.18 ... Прави си сметката... Има ли аванс ,нерви и липса на закачки- проблем няма 

- Vid
- кандидат преподавател
Акцията на въдицата няма пряко отношение спрямо теглото на рибите, които може да извади. Тя показва диапазона на теглото на примамките, които може да изхвърли при замятане, като златната среда е по средата... Мисля, че това вече всички го научиха.
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
Можеш, ако не напъваш много . Имам мач с подобна акция. С него миналата есен изкарах на едно блато див шаран около 1500 гр. Нямаше нищо общо с питомните му роднини от платените водоеми, теглеше като луд.После го пуснах щото миризмата на тиня нали я з наеш. Пък и удоволствието което ми достави му даде правото на живот. Разбира се трябва и кеп!
Обмяна на опит и информация за риболов.
- muharcheto
- вече хвърля и на тежко
Единствения разумен отговор колега,а това колко голяма риба може да се извади -това зависи от влакно,строй,аванс,......и най-вече от устройството което държи пръчкатаVid написа:Акцията на въдицата няма пряко отношение спрямо теглото на рибите, които може да извади. Тя показва диапазона на теглото на примамките, които може да изхвърли при замятане, като златната среда е по средата... Мисля, че това вече всички го научиха.

Човек и добре да живее,рано или късно се жени.
Привет и НАСЛУКА!!!
Привет и НАСЛУКА!!!
Да добавя още инфо. мачът ми е Фокус Небюла. Доста народ ми казва, че е прекалено мек, но не се оплаквам от него
Обмяна на опит и информация за риболов.
- Дилян
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Аз имам един мач Tica Excel със същата акция(макар че както ти казаха колегите,акцията показва колко можеш да изхвърлиш а не колко можеш да извадиш) става на лък(толкова е мека) като вадя шарани по 4-5 килограма(ловя на платени водоеми) и съм много,много доволен
В началото и аз имах същите притеснения като тебе но в последствие се разбра че са безпочвени
Давай смело
въдиците са за това да се екплоатират,да се чупят и да се купуват нови.Най важното е да се ходи за риба 

Давай смело

http://www.xfish.hu/images/gif/sexy-fishing.gif" onclick="window.open(this.href);return false;
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Мача си е екстра лови си с него без да се притеснявашdhd58 написа:Да добавя още инфо. мачът ми е Фокус Небюла. Доста народ ми казва, че е прекалено мек, но не се оплаквам от него

Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
- bobo_33333
- кандидат преподавател
Написаната акция,никога не отговаря реално на написаното,просто земаш сопата ,разпъваш,клатишpe6o_bonev написа:никога не съм имал въдица с малка акция тази ще ми е първа и за тва питам

Ловиш и като не ти допада ,сменяш...
Аз харесвам по твърди въдици и гледам до кило-кило и нещо,да ги фъргам на брега

Тва при силов риболов...да не се губи време за морене ,кепове и др...
Скоро си земах за морето ,за бомбарда и чепаре теле мач Globe Thunder 3.90м акция 40-80гр,ама идеално чесах караконжулите по язовира и си ги дигах по половинка и нагоре ,без проблем,а тази въдица ,може да извади и 20 кг риба...
Аз там съм пораснал...
- Vid
- кандидат преподавател
Тъй като виждам, че темата продължава безсмислено "да се бистри", ето една снимка:muharcheto написа:Единствения разумен отговор колега,а това колко голяма риба може да се извади -това зависи от влакно,строй,аванс,......и най-вече от устройството което държи пръчкатаVid написа:Акцията на въдицата няма пряко отношение спрямо теглото на рибите, които може да извади. Тя показва диапазона на теглото на примамките, които може да изхвърли при замятане, като златната среда е по средата... Мисля, че това вече всички го научиха.

Рибата тежи 4,8 кг., въдицата е спинингова с акция 7-21, влакното плетено 0,10. Още повече, че е изкарана закачена за гръбната перка, което респективно означава, че въдицата би могла да изкара и 10 кг. риба - уставно закачена.
При мача положението е същото, така че, лови си и хич да не ти пука. Само с тази акция не тръгвай да ловиш сомове - там нещата са други....
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека