Уклеят тръгна не само на Панчарево

Модератори: bobopeli, sapuna

docenta
разбира нещата
разбира нещата

Уклеят тръгна не само на Панчарево

Мнение от docenta »

Здравейте, колеги,
Първо мислех да не пускам тази тема, защото явно маса столични риболовци от форума знаят къде и кога да идат за риба, но си трайкат. После видях две теми по-долу едно момче да пита за Панчарево или Суходол да иде на платено. И ми стана жал.
Сега по темата.
Ледът се стопи и уклеят тръгна. И ние с приятелят ми Серго тръгнахме към Панчарево в неделя по обяд като директори, защото от предни години знаем, че по туй време горе -долу кълве. Да пробваме , де. На паркинга при гумаджийницата преброих 60 коли, а долу на брега имаше над двеста рибари на по два метра разстояние.Всички от тях са знаели, че от няколко дни "дава", но кой знае защо, нито аз, нито момчето , което питаше за Панчарево, можа да намери някаква информация във форума. Знам защо е така - понеже като ида точно аз ще им хвана техните уклеи и ще ги изям живи на място :D :D Но вижте първо каква бе картинката вдясно:

Изображение

и вляво:
Изображение

Мизерията и боклуците бяха ужасяващи и заслугата не беше наша, а понеже такова е времето.
За самия риболов - забърках захранка от галета, мляно кюспе, разкиснат хляб, старо царевично брашно и най-финия настърган стиропор, както и пясък от Радовенския мост, донесен от Сергей. Тайната е точно в този пясък от миналата година на двеста километра оттук - майтап, естествено. Повод 0,08, кука 16 Мустад, фиксирана плувка 1,5 г аеродинамична с хубав кил, мач 4,20 на Серт, дистанция от 10 до 25 метра, дълбочина на облавяната зона от 70 см до 1,30 м. Стръв - бял, шарен и пинки.
Заехме най-калпавите места, които за нас се оказаха прекрасни.
Почнаха след 12 часа да кълват рибите, тоест с нашето идване. Масово бяха таквиз:

Изображение

Серго си разпъна веднага живарника и след един час ловене бяхме хванали общо може би над двайсе уклея, но тогава ми удари един грандиозен костур 5 грама и Серго иска и него да пусне в живарника, а аз му викам много е малък ще мине през дупките и той вдигна живарника, да ми покаже, че няма да мине, а вътре само 5 уклея най-едрите. Всичко друго - релийз, баце.
Живарника го хвърлихме на брега и аре, оттам нататък - в моята кофа, синята. Направо се почувствах като гладен циганин, дет са му взели шкембе чорба под носа. Но по едно време кофата почна да си заприличва на морга:

Изображение

После към 15,30 се сговни времето, духна як вятър - самоковецо и ние си сбрахме навреме такъмите.
Ето го моя улов - към едно кило уклей и две бабушки

Изображение

Виждате ли, обаче колко е чисто вече зад мен и около мен, братлета?

Серго и той си тръгна с килце риба, а мисля, че и повече от останалите колеги си хванаха порядъчно. После ни пра дъжд и гръмотевици.
А вечерта се оригвахме на пържен уклей и бира с кака Доцентица.
Уклей яростно кълве и на други места, но като проверя лично - ще пиша и ще снимам как точно да стигнете там, с какви такъми да ловите - та да идете точно на моето място и да изловите моята риба, а на мен да оставите само боклуците по брега. :D Аз ще ги събера с удоволствие като в "Сливи за смет".
Айде, наслука, че стана утре :D !
Мъдете здрави,
па другото ще се оправи!

Риболовна академия "Негован"
Аватар
ribolovcho
фен клуб-скобар
Обратна връзка:

Re: Уклеят тръгна не само на Панчарево

Мнение от ribolovcho »

Ти сега ще видиш като нападнат платиките какво ще стане..Отдаван съм се отворил че "софияните"
само попиват информация а не дават такава..Не случайно искъра около София е обезрибен..Прав си че от доста време се пита дали дава на въпросното място..но отговор никакъв...И аз онзи ден минаХ от там и видях колите..и бях сигурен че е пълно със рибари,...ама това е друга тема...
Изображение
Най добрите са тук
Аватар
jagger1
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от jagger1 »

Ами то всичко си е до човека. Както е научен братле. Винаги съм ти свалял шапка, въпреки, че това за теб не е начин за изказване на благодарност. И въпреки това, специално за теб от мен едно :drinkers: . Много от четящите форума трудно ще прочетат "между редовете" това, което казваш и е важно за всеки един от нас. От мен обаче имаш още веднъж :drinkers: . И за релакса, който си направил още веднъж :drinkers: .
Поздрави.
Риболовът е като песен, която можеш да слушаш цял живот. И колкото повече я слушаш, толкова повече ти се пее. Няма насита, няма спиране. А ако тази песен се запее и с приятели, тогава концерта е доживотен.
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

Браво Доценте, добре че има някой и друг човек си интересни репортажи, че и ние от другите краища на страната да видим непознати места :drinkers: .
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
niki71
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от niki71 »

На това прекрасно езеро преди години се учих да ловя риба .Прави ми впечатление ,че по въпроса с
информацията няма голяма промяна. Още помня как хвърлях едва на 3 метра от брега , а възрастните
колеги на 20 ,и вадеха много. Бях на наивните 16 год. и попитах как. Бурен ехиден смях и великански отговор- не виждаш ли с въдица! Тогава нямаше хора от други населени места та говоря само за нас- кореняк софиянците. Беше по-чисто, но само поради липсата на пластмасови опаковки .Та - 25 години никаква промяна !
Аватар
stoj40doc
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от stoj40doc »

Браво!!!
LONG LIVE ROCK AND ROLL
КАЯ
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от КАЯ »

Браво, Доценте. На теб и на още няколко хора съм се възхищавал на репортажите. Имате дар слово. Прав си за не споделянето на информация, но въпреки всичко макар и оскъдна я има все още. Специално за Панчарево в темата по-долу и в в тази да Софийските гьолове.
Аватар
jasonsmith
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от jasonsmith »

docenta написа:... ще пиша и ще снимам как точно да стигнете там, с какви такъми да ловите - та да идете точно на моето място и да изловите моята риба, а на мен да оставите само боклуците по брега. :D Аз ще ги събера с удоволствие като в "Сливи за смет".
Ех доценте, перфектен репортаж както винаги! :drinkers:
Колега Риболовчо-Фишман, с тоя неприязън нищо добро не те чака, проблема май си е в твоя телевизор :wink:
indzaghi
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от indzaghi »

Според колегата,около 200кг. риба е извадена този ден от съвестни колеги-риболовци.И това се случва да не кажа всеки ден,но почти.Щото вече не са само"гладните пенсионери",както се беше изразил един колега,ами всеки,който има пръчка и един лев за рейса,а дали имат риб.билети е друг въпрос.Чудно,колко много риба има в тоя гьол!Не си правя илюзия,че някой връща улова обратно.
Аватар
borislav58
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от borislav58 »

Доценте :smt023 :smt023 Мезето е супер!Боклуците го правят немърливи колеги които си мислят, че не са си в къщи, и им е позволено да серът навсякъде.Трябва да се чисти! дали е от друг дали е от мен навеждам се и чистя, дори виждам колегите да се смеят под мустак че аз чистя.
Всичко заебавам и за риба заминавам!
Аватар
chapara
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от chapara »

Перфектин репортаж, като от мястото на събитието :D
Най-мразя да се подебавват с моята усоба !!!
ИзображениеИзображение
gogibo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от gogibo »

Доцента, браво за репортажа! Най ми хареса последната ти снимка с надписа под нея.
Дано всички са го прочели и се "заразят" от теб. Усилието не е голямо,а кефа да оставиш
чисто след риболова,си го заслужава.
rock_children
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от rock_children »

Браво добър излет се е получил !
Аватар
ribolovcho
фен клуб-скобар
Обратна връзка:

Мнение от ribolovcho »

jasonsmith написа:
docenta написа:... ще пиша и ще снимам как точно да стигнете там, с какви такъми да ловите - та да идете точно на моето място и да изловите моята риба, а на мен да оставите само боклуците по брега. :D Аз ще ги събера с удоволствие като в "Сливи за смет".
Ех доценте, перфектен репортаж както винаги! :drinkers:
Колега Риболовчо-Фишман, с тоя неприязън нищо добро не те чака, проблема май си е в твоя телевизор :wink:

Jason неприязън...истината за тебе неприязън ли е...Проблема не е само мой..Проблема е на всички водоеми..Ама ти явно не можеш да го разбереш тоя проблем..със обезрибяването..Обвинявахте
селяните че замърсявали водоемите и вхърляли боклуци..но явно и при вас е така...даже и по зле...
Тези дни ще постна и някоя снимка от яз. Искър да видиш какво е положението и там..Ама ти го знаеш нали си ходил онзи ден...
Изображение
Най добрите са тук
Brevering
новобранец
новобранец

Мнение от Brevering »

Поздравления за улова и репортажа!
Аз в събота до обяд бях на Панчарево, но на моста. По разбираеми от снимките ти причини от типа "г*з връз глАва" не отидох на "гумаджийницата".
Дълбочина около 8-те метра, съответно слайдер 6 гр. повод 0.09 и кука 18 и двете на Owner. До към 9:30 духА Самоковеца, после се поукроти. Към 10:00 хванах една бабушка "шамарче". Колегата отляво към 11:00 хвана едно костурченценце 4 см. Двамата отдясно -- до обяд нищо. Имаше един колега почти до самия мост, мисля хвана 2 или 3 дребни бабушки на по-малка дълбочина (около 4.50)

Та така... Явно рибата е в плиткото.

Поздрави!
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”