Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Уклеят тръгна не само на Панчарево
Уклеят тръгна не само на Панчарево
Здравейте, колеги,
Първо мислех да не пускам тази тема, защото явно маса столични риболовци от форума знаят къде и кога да идат за риба, но си трайкат. После видях две теми по-долу едно момче да пита за Панчарево или Суходол да иде на платено. И ми стана жал.
Сега по темата.
Ледът се стопи и уклеят тръгна. И ние с приятелят ми Серго тръгнахме към Панчарево в неделя по обяд като директори, защото от предни години знаем, че по туй време горе -долу кълве. Да пробваме , де. На паркинга при гумаджийницата преброих 60 коли, а долу на брега имаше над двеста рибари на по два метра разстояние.Всички от тях са знаели, че от няколко дни "дава", но кой знае защо, нито аз, нито момчето , което питаше за Панчарево, можа да намери някаква информация във форума. Знам защо е така - понеже като ида точно аз ще им хвана техните уклеи и ще ги изям живи на място
Но вижте първо каква бе картинката вдясно:

и вляво:

Мизерията и боклуците бяха ужасяващи и заслугата не беше наша, а понеже такова е времето.
За самия риболов - забърках захранка от галета, мляно кюспе, разкиснат хляб, старо царевично брашно и най-финия настърган стиропор, както и пясък от Радовенския мост, донесен от Сергей. Тайната е точно в този пясък от миналата година на двеста километра оттук - майтап, естествено. Повод 0,08, кука 16 Мустад, фиксирана плувка 1,5 г аеродинамична с хубав кил, мач 4,20 на Серт, дистанция от 10 до 25 метра, дълбочина на облавяната зона от 70 см до 1,30 м. Стръв - бял, шарен и пинки.
Заехме най-калпавите места, които за нас се оказаха прекрасни.
Почнаха след 12 часа да кълват рибите, тоест с нашето идване. Масово бяха таквиз:

Серго си разпъна веднага живарника и след един час ловене бяхме хванали общо може би над двайсе уклея, но тогава ми удари един грандиозен костур 5 грама и Серго иска и него да пусне в живарника, а аз му викам много е малък ще мине през дупките и той вдигна живарника, да ми покаже, че няма да мине, а вътре само 5 уклея най-едрите. Всичко друго - релийз, баце.
Живарника го хвърлихме на брега и аре, оттам нататък - в моята кофа, синята. Направо се почувствах като гладен циганин, дет са му взели шкембе чорба под носа. Но по едно време кофата почна да си заприличва на морга:

После към 15,30 се сговни времето, духна як вятър - самоковецо и ние си сбрахме навреме такъмите.
Ето го моя улов - към едно кило уклей и две бабушки

Виждате ли, обаче колко е чисто вече зад мен и около мен, братлета?
Серго и той си тръгна с килце риба, а мисля, че и повече от останалите колеги си хванаха порядъчно. После ни пра дъжд и гръмотевици.
А вечерта се оригвахме на пържен уклей и бира с кака Доцентица.
Уклей яростно кълве и на други места, но като проверя лично - ще пиша и ще снимам как точно да стигнете там, с какви такъми да ловите - та да идете точно на моето място и да изловите моята риба, а на мен да оставите само боклуците по брега.
Аз ще ги събера с удоволствие като в "Сливи за смет".
Айде, наслука, че стана утре
!
Първо мислех да не пускам тази тема, защото явно маса столични риболовци от форума знаят къде и кога да идат за риба, но си трайкат. После видях две теми по-долу едно момче да пита за Панчарево или Суходол да иде на платено. И ми стана жал.
Сега по темата.
Ледът се стопи и уклеят тръгна. И ние с приятелят ми Серго тръгнахме към Панчарево в неделя по обяд като директори, защото от предни години знаем, че по туй време горе -долу кълве. Да пробваме , де. На паркинга при гумаджийницата преброих 60 коли, а долу на брега имаше над двеста рибари на по два метра разстояние.Всички от тях са знаели, че от няколко дни "дава", но кой знае защо, нито аз, нито момчето , което питаше за Панчарево, можа да намери някаква информация във форума. Знам защо е така - понеже като ида точно аз ще им хвана техните уклеи и ще ги изям живи на място

и вляво:

Мизерията и боклуците бяха ужасяващи и заслугата не беше наша, а понеже такова е времето.
За самия риболов - забърках захранка от галета, мляно кюспе, разкиснат хляб, старо царевично брашно и най-финия настърган стиропор, както и пясък от Радовенския мост, донесен от Сергей. Тайната е точно в този пясък от миналата година на двеста километра оттук - майтап, естествено. Повод 0,08, кука 16 Мустад, фиксирана плувка 1,5 г аеродинамична с хубав кил, мач 4,20 на Серт, дистанция от 10 до 25 метра, дълбочина на облавяната зона от 70 см до 1,30 м. Стръв - бял, шарен и пинки.
Заехме най-калпавите места, които за нас се оказаха прекрасни.
Почнаха след 12 часа да кълват рибите, тоест с нашето идване. Масово бяха таквиз:

Серго си разпъна веднага живарника и след един час ловене бяхме хванали общо може би над двайсе уклея, но тогава ми удари един грандиозен костур 5 грама и Серго иска и него да пусне в живарника, а аз му викам много е малък ще мине през дупките и той вдигна живарника, да ми покаже, че няма да мине, а вътре само 5 уклея най-едрите. Всичко друго - релийз, баце.
Живарника го хвърлихме на брега и аре, оттам нататък - в моята кофа, синята. Направо се почувствах като гладен циганин, дет са му взели шкембе чорба под носа. Но по едно време кофата почна да си заприличва на морга:

После към 15,30 се сговни времето, духна як вятър - самоковецо и ние си сбрахме навреме такъмите.
Ето го моя улов - към едно кило уклей и две бабушки

Виждате ли, обаче колко е чисто вече зад мен и около мен, братлета?
Серго и той си тръгна с килце риба, а мисля, че и повече от останалите колеги си хванаха порядъчно. После ни пра дъжд и гръмотевици.
А вечерта се оригвахме на пържен уклей и бира с кака Доцентица.
Уклей яростно кълве и на други места, но като проверя лично - ще пиша и ще снимам как точно да стигнете там, с какви такъми да ловите - та да идете точно на моето място и да изловите моята риба, а на мен да оставите само боклуците по брега.

Айде, наслука, че стана утре

Мъдете здрави,
па другото ще се оправи!
Риболовна академия "Негован"
па другото ще се оправи!
Риболовна академия "Негован"
- ribolovcho
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
Re: Уклеят тръгна не само на Панчарево
Ти сега ще видиш като нападнат платиките какво ще стане..Отдаван съм се отворил че "софияните"
само попиват информация а не дават такава..Не случайно искъра около София е обезрибен..Прав си че от доста време се пита дали дава на въпросното място..но отговор никакъв...И аз онзи ден минаХ от там и видях колите..и бях сигурен че е пълно със рибари,...ама това е друга тема...
само попиват информация а не дават такава..Не случайно искъра около София е обезрибен..Прав си че от доста време се пита дали дава на въпросното място..но отговор никакъв...И аз онзи ден минаХ от там и видях колите..и бях сигурен че е пълно със рибари,...ама това е друга тема...

Ами то всичко си е до човека. Както е научен братле. Винаги съм ти свалял шапка, въпреки, че това за теб не е начин за изказване на благодарност. И въпреки това, специално за теб от мен едно
. Много от четящите форума трудно ще прочетат "между редовете" това, което казваш и е важно за всеки един от нас. От мен обаче имаш още веднъж
. И за релакса, който си направил още веднъж
.
Поздрави.

Поздрави.
Риболовът е като песен, която можеш да слушаш цял живот. И колкото повече я слушаш, толкова повече ти се пее. Няма насита, няма спиране. А ако тази песен се запее и с приятели, тогава концерта е доживотен.
- antivik
- кандидат преподавател
Браво Доценте, добре че има някой и друг човек си интересни репортажи, че и ние от другите краища на страната да видим непознати места
.

Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
На това прекрасно езеро преди години се учих да ловя риба .Прави ми впечатление ,че по въпроса с
информацията няма голяма промяна. Още помня как хвърлях едва на 3 метра от брега , а възрастните
колеги на 20 ,и вадеха много. Бях на наивните 16 год. и попитах как. Бурен ехиден смях и великански отговор- не виждаш ли с въдица! Тогава нямаше хора от други населени места та говоря само за нас- кореняк софиянците. Беше по-чисто, но само поради липсата на пластмасови опаковки .Та - 25 години никаква промяна !
информацията няма голяма промяна. Още помня как хвърлях едва на 3 метра от брега , а възрастните
колеги на 20 ,и вадеха много. Бях на наивните 16 год. и попитах как. Бурен ехиден смях и великански отговор- не виждаш ли с въдица! Тогава нямаше хора от други населени места та говоря само за нас- кореняк софиянците. Беше по-чисто, но само поради липсата на пластмасови опаковки .Та - 25 години никаква промяна !
Браво, Доценте. На теб и на още няколко хора съм се възхищавал на репортажите. Имате дар слово. Прав си за не споделянето на информация, но въпреки всичко макар и оскъдна я има все още. Специално за Панчарево в темата по-долу и в в тази да Софийските гьолове.
- jasonsmith
- разбира нещата
Ех доценте, перфектен репортаж както винаги!docenta написа:... ще пиша и ще снимам как точно да стигнете там, с какви такъми да ловите - та да идете точно на моето място и да изловите моята риба, а на мен да оставите само боклуците по брега.Аз ще ги събера с удоволствие като в "Сливи за смет".
Айде, наслука, че стана утре!

Колега Риболовчо-Фишман, с тоя неприязън нищо добро не те чака, проблема май си е в твоя телевизор

Според колегата,около 200кг. риба е извадена този ден от съвестни колеги-риболовци.И това се случва да не кажа всеки ден,но почти.Щото вече не са само"гладните пенсионери",както се беше изразил един колега,ами всеки,който има пръчка и един лев за рейса,а дали имат риб.билети е друг въпрос.Чудно,колко много риба има в тоя гьол!Не си правя илюзия,че някой връща улова обратно.
- borislav58
- сериозен играч
Доценте
Мезето е супер!Боклуците го правят немърливи колеги които си мислят, че не са си в къщи, и им е позволено да серът навсякъде.Трябва да се чисти! дали е от друг дали е от мен навеждам се и чистя, дори виждам колегите да се смеят под мустак че аз чистя.

Всичко заебавам и за риба заминавам!
- chapara
- ще става разбирач
Перфектин репортаж, като от мястото на събитието 

Най-мразя да се подебавват с моята усоба !!!

Доцента, браво за репортажа! Най ми хареса последната ти снимка с надписа под нея.
Дано всички са го прочели и се "заразят" от теб. Усилието не е голямо,а кефа да оставиш
чисто след риболова,си го заслужава.
Дано всички са го прочели и се "заразят" от теб. Усилието не е голямо,а кефа да оставиш
чисто след риболова,си го заслужава.
-
- научил се да хвърля
Браво добър излет се е получил !
- ribolovcho
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
jasonsmith написа:Ех доценте, перфектен репортаж както винаги!docenta написа:... ще пиша и ще снимам как точно да стигнете там, с какви такъми да ловите - та да идете точно на моето място и да изловите моята риба, а на мен да оставите само боклуците по брега.Аз ще ги събера с удоволствие като в "Сливи за смет".
Айде, наслука, че стана утре!
![]()
Колега Риболовчо-Фишман, с тоя неприязън нищо добро не те чака, проблема май си е в твоя телевизор
Jason неприязън...истината за тебе неприязън ли е...Проблема не е само мой..Проблема е на всички водоеми..Ама ти явно не можеш да го разбереш тоя проблем..със обезрибяването..Обвинявахте
селяните че замърсявали водоемите и вхърляли боклуци..но явно и при вас е така...даже и по зле...
Тези дни ще постна и някоя снимка от яз. Искър да видиш какво е положението и там..Ама ти го знаеш нали си ходил онзи ден...

-
- новобранец
Поздравления за улова и репортажа!
Аз в събота до обяд бях на Панчарево, но на моста. По разбираеми от снимките ти причини от типа "г*з връз глАва" не отидох на "гумаджийницата".
Дълбочина около 8-те метра, съответно слайдер 6 гр. повод 0.09 и кука 18 и двете на Owner. До към 9:30 духА Самоковеца, после се поукроти. Към 10:00 хванах една бабушка "шамарче". Колегата отляво към 11:00 хвана едно костурченценце 4 см. Двамата отдясно -- до обяд нищо. Имаше един колега почти до самия мост, мисля хвана 2 или 3 дребни бабушки на по-малка дълбочина (около 4.50)
Та така... Явно рибата е в плиткото.
Поздрави!
Аз в събота до обяд бях на Панчарево, но на моста. По разбираеми от снимките ти причини от типа "г*з връз глАва" не отидох на "гумаджийницата".
Дълбочина около 8-те метра, съответно слайдер 6 гр. повод 0.09 и кука 18 и двете на Owner. До към 9:30 духА Самоковеца, после се поукроти. Към 10:00 хванах една бабушка "шамарче". Колегата отляво към 11:00 хвана едно костурченценце 4 см. Двамата отдясно -- до обяд нищо. Имаше един колега почти до самия мост, мисля хвана 2 или 3 дребни бабушки на по-малка дълбочина (около 4.50)
Та така... Явно рибата е в плиткото.
Поздрави!