И бабките тръгнаха!

Модератори: bobopeli, sapuna

docenta
разбира нещата
разбира нещата

И бабките тръгнаха!

Мнение от docenta »

Здравейте,колеги,
Вчера кака Доцентица ме пришпори следобед да ходя да купувам от Баумакс електронно мишкопрогонващо устройство, щото иначе нямало да стъпи на къщата на село. И аз към 15 часа бях там и го купих за 42 лева.Бах ти джаджата, колкото едно зарядно за джиесем, а дали гони мишки ще видим. Но в колата си ми стоеше въдицата от уклейския риболов и малко червеи, а близо до Баумакс са гьоловете Враждебна, Богров и Челопечене. Отидох първо на големия гьол при Челопечене. Хора няма, риба- също, вятър като за световно. Стоях половин час без кълване и хайде на Лесновската река. Там също - дръвце. Накрая отидох на плитките гьолове , където преди няколко години гърмяха военните складове. А там пет-шест души цигани. Значи рибата е тук :D :D
Вижте местата и колегите:

Изображение

Изображение

За стръв и захранка ползвах само бели червеи:

Изображение

Вятърът яко духаше, рибата беше около двата носа, където ловяха циганите, а аз застанах по средата и хвърлих няколко прашки веобразно към двата носа и постепенно успях да ги придърпам в основата на V-то където бях аз. Вкарах в действие директния телескоп и се почна шоу. Излизаха ето таквиз:

Изображение

От 16,30 до 18,30 часа хванах 51 броя, колкото за мача между Шалке 04 и Атлетико Билбао вечерта. В последните двадесет минути бях плътно ограден от двама цигани, които мятаха почти връз плувката ми, но аз ловях, а те сумтяха. Накрая им показах такъма, щото ми стана жал. Основно 0,10, повод 0,08, плувка морско свинче 1 гр, три сачми от дребните непосредствено на два сантиметра под плувката групирани, една самотна сачма на 35 см по-надолу, а 13 см преди куката №18 на повода един минидропер. Дълбочина на ловене 1,10 м точно над водораслите на 5 метра пред краката ми. Там и хвърлях по 5 бели червея през три минути.
Ето това хванах в синята кофа:

Изображение

После вечерта кака Доцентица ги изчисти и ги пръжна:

Изображение

И стана, те това:

Изображение

А мачът бе великолепен, който не го е гледал е загубил. Пък нашите лосове, дето ги виждате в дъното на снимката, пак плакаха над рибата и си скърбяха за Лапландия и нейните безутешни чеда!

Айде, чао, че утре рано сабахлем смятам с един наш другар да идем на едно място, за което още не съм писал.

Наслука, пичове, от дедо ви Доцент, който не лови пълни кофи, а колкото му требе за един футболен мач. :D
Мъдете здрави,
па другото ще се оправи!

Риболовна академия "Негован"
rock_children
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: И бабките тръгнаха!

Мнение от rock_children »

Страхотен репортаж ! Иначе мача беше супер наистина !
todoroshko
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от todoroshko »

Браво доценте,хубав излет си спретнал,както се казва полезното с приятното.
ПП.Да предупредя и колегите че на въпросния водоем дето сте хванали бабките,миналата година ни свалиха гумите с джантите :axe: както знаете колите са далече от вас.
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Отворил си работата на Доценшата,поздравления!
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Аватар
dekata
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dekata »

Екстра риболов Доценте :D
„Големият проблем с тъпите копелета е, че те са толкова тъпи, че не могат да повярват, че човек може да бъде умен”. Вонегът!
dobrin_dinev
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dobrin_dinev »

:drinkers: :partyman: :smt023
Аватар
Гацо Бацов
фен клуб-скобар

Мнение от Гацо Бацов »

БРАВО колега..утепал си ги ..
язе съм си пустиняк баце..още от малък..
ivanminkov1981
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от ivanminkov1981 »

todoroshko написа:Браво доценте,хубав излет си спретнал,както се казва полезното с приятното.
ПП.Да предупредя и колегите че на въпросния водоем дето сте хванали бабките,миналата година ни свалиха гумите с джантите :axe: както знаете колите са далече от вас.

Евалата на доцента за добрия риболов и репортаж :)

И аз искам да кажа,че на мен ми разбиха колата и откраднаха акумолатора на същите водоеми и други колеги се оплакаха!!!!
Изображение
NO PAIN,NO GAME!
docenta
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от docenta »

ivanminkov1981 написа:
todoroshko написа:Браво доценте,хубав излет си спретнал,както се казва полезното с приятното.

Евалата на доцента за добрия риболов и репортаж :)

И аз искам да кажа,че на мен ми разбиха колата и откраднаха акумолатора на същите водоеми и други колеги се оплакаха!!!!
Понеже и аз знаех за тия издънки от предни години, оставих колата между двете мангалски коли и като дойдох на брега първо демонстративно снимах всички присъстващи наляво и вдясно с апарата, пък после ги питах не ги ли е страх да си оставят колите без страх, щото много се краде тук. Отговорът беше: няма страшно :D Ами нямаше страшно, даже едната група като си тръгна ми предложиха да ида на тяхното място, съвсем колегиално, впрочем. Имам някакви подозрения, обаче, че погромите там не ги правят точно циганите, а доста по-бели елементи от близката околност :evil:
Мъдете здрави,
па другото ще се оправи!

Риболовна академия "Негован"
indzaghi
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от indzaghi »

Г-н доцент,струва ми се,че убедително вървиш към професорска титла!
desi
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от desi »

Браво, готин репортаж.
Аватар
joroNH
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от joroNH »