Къде се намирам:
Риболов за начинаещи
Въпроси и съвети при ловенето на риба
naRiba.com

Форум

Здравейте! Дайте мнение за тези такъми(спининг?).
Модератор: sapuna
Здравейте! Дайте мнение за тези такъми(спининг?).
Здравейте,
на скоро ми подариха разни такъми или по-точно въдица D.A.M. DevilStick Spin 20, 2.10 м., акция 5 - 20

с макара SPRO Necton TLC 4000

и влакно Gamakatsu G-line Topcaster Fluo I 0.18 мм..

Интересно ми е какво мислите за тях, от малкото информация която намерих за въдицата разбрах, че може би е под средното ниво, а за макарата нищо не знам? Мисля в неделя да им направя "сефтето" на някой водоем около София или по-специално - Искър, Панчарево или баластриерата на Чепинци, може и вие да ми предложите място, но да не е платено и да не е по-далеч от колкото е яз. Искър. До сега единствения ми опит в риболова е бил с пръчки за 10 лв. и в 80% от случаите капо, докато ако закача стръв на някой друг и му метна въдицата се скъсва да вади, най-трагикомичното е, че дори и да оставя въдицата и да се занимавам с нещо друго рибата се самозасича и пак не я ловя, а просто я вадя от водата, което е също много рядко. Както и да е дано ми провърви със спининга.
Колкото до примамки четох разни неща в секцията за спининга и утре мисля да се разходя и да си напазарувам някоя и друга. Разбрах само че е желателно тежестта им да е в акцията на въдицата за да не я счупя, от прекалено силно замахване или прекалено тежка примамка.
Благодаря предварително за всеки един коментар!
на скоро ми подариха разни такъми или по-точно въдица D.A.M. DevilStick Spin 20, 2.10 м., акция 5 - 20

с макара SPRO Necton TLC 4000

и влакно Gamakatsu G-line Topcaster Fluo I 0.18 мм..

Интересно ми е какво мислите за тях, от малкото информация която намерих за въдицата разбрах, че може би е под средното ниво, а за макарата нищо не знам? Мисля в неделя да им направя "сефтето" на някой водоем около София или по-специално - Искър, Панчарево или баластриерата на Чепинци, може и вие да ми предложите място, но да не е платено и да не е по-далеч от колкото е яз. Искър. До сега единствения ми опит в риболова е бил с пръчки за 10 лв. и в 80% от случаите капо, докато ако закача стръв на някой друг и му метна въдицата се скъсва да вади, най-трагикомичното е, че дори и да оставя въдицата и да се занимавам с нещо друго рибата се самозасича и пак не я ловя, а просто я вадя от водата, което е също много рядко. Както и да е дано ми провърви със спининга.

Благодаря предварително за всеки един коментар!

Re: Здравейте! Дайте мнение за тези такъми(спининг?).
Не съм ползвал никой от гореизброените такъми, но определено стават
като за начало
Макарето би трябвало да има още едно надписче(420
,430 ,440)нещо подобно указващо големината.
Поздрави и успехи в спининга
като за начало

,430 ,440)нещо подобно указващо големината.
Поздрави и успехи в спининга

...хаосът се намира в най-голямо изобилие там, където някой се стреми да въведе ред.
И хаосът винаги надмогва реда, защото е по-добър организатор.
Да колега прав си, изпуснал съм го в бързината 420 пише.
А ето с какво се сдобих днес:
...
А ето с какво се сдобих днес:

Значи макарето тежи 240 грама и ще имаш добре балансирано оружиеeddy написа:Да колега прав си, изпуснал съм го в бързината 420 пише.

Примамките ги бива какво мислиш да ловиш с тях и къде?
...хаосът се намира в най-голямо изобилие там, където някой се стреми да въведе ред.
След днешното сефтосване на баластриерата на Чепинци в снега и вятъра, вече съм без блесна. Миналата година за по два дни (обикновено събота и неделя) бях на яз. Доспат, яз. Огоста, р. Искър, мисля да продължа традицията с неплатените места из България, но не знам точно къде, където има риба . ..
А до това какво ще ловя още, не знам, каквото се излъже да се закачи на въдицата..

- Vid
- кандидат преподавател
Такъмите са добри като за начало. Пробвай и експериментирай.., сам ще разбереш какво трябва да усъвършенстваш в бъдеще като такъми или умения...
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека