Дайте идея за захранка?!?

Подфорум за начинаещите риболовци, които тепърва навлизат в необятните пространства на риболова.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
Go4ev
новобранец
новобранец

Дайте идея за захранка?!?

Мнение от Go4ev »

Дайте някаква идея за захранка за каракуда? По възможност да е ефективна и да сабира рибата. Трябва да се има предвид, че мястото е камъш и по точно дупки в камъша, а дъното има тиня доста затова немога да измисля какво да хвърля ?
Рибар да си на този свят е труден занаят !!!
Аватар
М. Сталев
разбира нещата
разбира нещата

Re: Дайте идея за захранка?!?

Мнение от М. Сталев »

храни само със варено жито или кус кус :)
Аватар
Go4ev
новобранец
новобранец

Мнение от Go4ev »

PikeM написа:храни само със варено жито или кус кус :)
Помислих си го колега! Но житото ще се набие в тинята и незнам дали ще има ефект. Каракудата там зима най-добре на бял червей и си мислих дали ще има ефект ако разбъркам глина с бял и рязан торен червей дали няма аромата на червейте да я завърти??? :partyman:
ORadev
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ORadev »

Колега ,жито ,царевица ,червеи,,,,,,, хляб ,ако иска ще дойде НАСЛУКА :drinkers: :drinkers: :drinkers:
Аватар
М. Сталев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от М. Сталев »

Определено кълцан торен със глина дава най добри резултати през пролетта,но също няма да е грешка пробваш със стрелбата на варено житце
Аватар
Go4ev
новобранец
новобранец

Мнение от Go4ev »

ORadev написа:Колега ,жито ,царевица ,червеи,,,,,,, хляб ,ако иска ще дойде НАСЛУКА :drinkers: :drinkers: :drinkers:
Много си прав колега!!! Всичко е в слуката днес са изкарали по 4 5 каракуди до обяд и е заваляло ще се молим да се затопли малко и да спре вятъра и петък сам на линия :) :drinkers: :drinkers: :drinkers:
Аватар
Go4ev
новобранец
новобранец

Мнение от Go4ev »

PikeM написа:Определено кълцан торен със глина дава най добри резултати през пролетта,но също няма да е грешка пробваш със стрелбата на варено житце
Ако в петък нямам слука с кълцания червей ще пробвам и твоята идея ще се подготвя и със него вариянт даже смятам да направя и една пръчка с по тънко влакно и по малка кука да пробвам и на жито па каквото дал господ
Аватар
germana74
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от germana74 »

Брат каракудата е такова животно,че доста трудно можеш го контролира тва добиче
с храна. Има моменти в които се влияе от храна, има моменти в които храната изиграва
лош трик. За тинесто дъно направи по рехава захранка с по финна структура и не стягай топките много. Подай такова количество колкото малко от малко да и привличаш вниманието. Не прекалявай с храненето.
“Отмъщението е блюдо, което е най-добро студено”
Аватар
Go4ev
новобранец
новобранец

Мнение от Go4ev »

germana74 написа:Брат каракудата е такова животно,че доста трудно можеш го контролира тва добиче
с храна. Има моменти в които се влияе от храна, има моменти в които храната изиграва
лош трик. За тинесто дъно направи по рехава захранка с по финна структура и не стягай топките много. Подай такова количество колкото малко от малко да и привличаш вниманието. Не прекалявай с храненето.
Много си прав и си на прав път! Аз работя точно по този начин колега! Първоначално захранвам с 2 3 топки колкото мандарина и ги пускам във водата с паничка да не пляскат за да не ги плаша много много и ако имам слука и успех пускам пак по някоя друга топчица за да я задържа просто се пак целта на захранката НЕ е да нахраниш рибата а да я накараш да търси твоята примамка. :)
Аватар
germana74
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от germana74 »

50/50 super feed+catch+1/3 Hi pro на Марсел
50/50 Big fish+Gold pro Breem+ароматизатор Scopex,Betain.
Tere de rivere+фуил/вердевас
фино накълцан торен с пресята глина,къпираш.
Ефтен вариант-50/50 галета+бисквита+ком.фураж за носачки+ванилия,канела,карамел.
2пакета kastar+100гр.пинки,200гр.торен фино накълцан.
Наистина съм на прав път брат и то доста. Успех в риболова! Поздрави
Аватар
germana74
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от germana74 »

Колега от темата която си пуснал се разбира,че ти търсиш идея,а не ти да поучаваш колегите които
ти дават съвет.Като си на ясно как се действа,какъв смисъл има тогава. Аз се радвам,че все повече
рибари стават все по добри и по-добри лошо няма! Сподели и твои рецепти за захранка,но в друга тема.
На много други колеги би им било от полза!
Аватар
Go4ev
новобранец
новобранец

Мнение от Go4ev »

germana74 написа:Колега от темата която си пуснал се разбира,че ти търсиш идея,а не ти да поучаваш колегите които
ти дават съвет.Като си на ясно как се действа,какъв смисъл има тогава. Аз се радвам,че все повече
рибари стават все по добри и по-добри лошо няма! Сподели и твои рецепти за захранка,но в друга тема.
На много други колеги би им било от полза!
Колега аз найстина съм наясто с много рецепти за захранки и не само :) Мисълта с тази тема ми беше, че може някой наистина опитен колега да даде някои добър савет и нова стратегия а тези обичаините са ясни търсим нещо нестандартно :) Наслука и на теб и Поздрави !
Аватар
lachezar1
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от lachezar1 »

Накисни за един ден в една кофа кюспе,жито,хляб и храна за пилета някой-смески от смляна царевица и др там болумачи.Доста е ефективна захранката може и някой шаран да дойде. :D
Рибата е като жената,не я ли примамиш няма да клъвне... НАСЛУКА
Аватар
Go4ev
новобранец
новобранец

Мнение от Go4ev »

lachezar1 написа:Накисни за един ден в една кофа кюспе,жито,хляб и храна за пилета някой-смески от смляна царевица и др там болумачи.Доста е ефективна захранката може и някой шаран да дойде. :D
Интересно колега! Благодаря за поста. Захранката е добра обаче аз си мисля, че смесваме прекалено много аромати и то все различни и рибата може и да се бърка се пак смесваме 4 - 5 аромата а ловим на 6ти (червей) и става нещо като манджа с грозде иначе лятото когато е активна рибата бих могъл да пробвам и твоята рецепта се пак сега е малко по ленива и претенциозна иска по спецялна манджа :)
Аватар
lachezar1
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от lachezar1 »

незнам колега според мен пробвай така ;) няма да згрешиш.
Рибата е като жената,не я ли примамиш няма да клъвне... НАСЛУКА
Публикувай отговор

Обратно към “Въпроси и съвети при ловенето на риба”