Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Стръв и захранка
naRiba.com

Форум

Как да закрепим хляба на куката?
Модератор: Paublo_Eskobar
Как да закрепим хляба на куката?
Здравейте. Известната сентенция, че "каракудата си сака леб" ме наведе на мисълта как да си закачвам хляба, за да не пада толкова лесно от куката. Трохата да си е рошава и апетитна, а не на тестено топче. Босненското хлебче не се харесва особено на тея животни, та Ви моля да споделите малко ноу-хау.

http://www.fotosviat.bgM_tech1 написа:П.П.Някой да знае къде изкупуват риба,че тези трудно ги раздадох даже?
- Paublo_Eskobar
- Модератор
Re: Как да закрепим хляба на куката?
Няма как да е рошава и пухкава трошичката и хем да не пада при презамятане.При риболова на щека се получава,но там не се презамята.Иначе при другите типове риболов си трябва презареждане при почти всяко вадене на плувката от водата.Като изключим засечката,която винаги е предшественик на нова троха.
Ето едно клипче,и двата варянта са издръжливи.
http://www.youtube.com/watch?v=zWP9mhZiDGQ
Ето едно клипче,и двата варянта са издръжливи.

Последно промяна от Paublo_Eskobar на Съб Апр 07, 2012 7:02 pm, променено общо 1 път.
Този който никога не е грешил, никога не е опитвал нещо ново!
Алберт Айнщайн
Алберт Айнщайн
За презамятане е ясно, въпросът е да не падне от куката като потъва към дъното при първоначално замятане. Като се остави хляба за 30сек. в микровълновата и се напрви както е показано на клипа изглежда стабилно, но не съм го пробвал още.

http://www.fotosviat.bgM_tech1 написа:П.П.Някой да знае къде изкупуват риба,че тези трудно ги раздадох даже?
- bachoivo
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Колегата правилно казва - има места, на които каракудата си сака леба, че даже на едно селско гьолче на хляб излизат по йедри. Аз ползвам дзамба и върши работа. Ама и иначе си го закачам понякога, в смисъл късам си троха, леко я стискам от единия край и там закачам куката. Когато е във водата нестиснатия край "цъфва". Но както и да го погледнем ако не на всяко замятане, то поне на всяко второ се слага нова троха....поне при мен със седмака като ловя
А това с микровълновата трябва да го пробвам
А това с микровълновата трябва да го пробвам
- Как говориш, след като нямаш мозък? - попита Дороти.
- Не знам - каза Плашилото - но тези, които нямат мозък, много обичат да говорят."
- Не знам - каза Плашилото - но тези, които нямат мозък, много обичат да говорят."
- G.Petkov
- и господ не е толокова добър
А какъв е проблемът, да слагаш по-често хляб на куката ?
Нито е скъпо, нито отнема време.
Аз използвам както меката част, така и коричката от долния край на ръчен хляб, продаван в кварталния магазин. Стига да е пресен е много устойчив и ароматен като стръв.
Много риба е хванал този хляб
!
Коричката, която плува, понякога е предпочитаната стръв !
Нито е скъпо, нито отнема време.
Аз използвам както меката част, така и коричката от долния край на ръчен хляб, продаван в кварталния магазин. Стига да е пресен е много устойчив и ароматен като стръв.
Много риба е хванал този хляб

Коричката, която плува, понякога е предпочитаната стръв !
- bachoivo
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Винаги хляба(за ръчен говоря) го вземам сутринта преди риболов от една фурна. Като взема два-хем за мен, хем за рибите
И както казва колегата G.Petkov на коричката, която плува взима също много добре, в повечето случай по-йедро

-
- кандидат преподавател
Всякакви мурафети за обикновения хляб / не става въпрос за "френски","босненски"и пр.специализирани за скобар /,обикновено са безполезни,освен двата древни и обикновени начини за използване като стръв на куката : №1/Омесване на хляба-средата с малко сапун или само с вода,до еластична топка,от която се откъсват и оформят малки топчета с различен размер според наличните рибешки уста,в които куката се забива / така съм ловил както уклеи,мрени,червеноперки,бабушки,платики,каракуди,кефали,кротушки,морунажи,като този начин на използане на хляба е по-подходящ в спокойна вода,без силно течение /,№2/ Т.нар."снежинка" -от средата на пресния хляб се щипва трохичка,притиска се в куката в горния край на стъблото.Целта е само едно замятане,не рязко,и едно изтичане-обикновено в края му трохата,ако няма кълване, пада и следва ново зареждане. № 2 е подходящ за скобар,кефал,морунаж,мряна,бабушка,само че в течение.Разбира се,който иска,може да експериментира ,както си иска,демокрация е 

- Whassup
- ще става разбирач
Гледам, че пишете все за Френски, Босненски и домашен хляб. С обикновен хляб от магазина защо не става?
Whassup написа:Гледам, че пишете все за Френски, Босненски и домашен хляб. С обикновен хляб от магазина защо не става?
Става

- bachoivo
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Е аз за магазински хляб говоря - ръчен, или тип Добруджа или там къ'вт има само да не е нарязан, че много натънко ми режат филиите и поне на мен не ми харесва ...та аз затова писах ръчен...иначе не е проблемс къ'вто има ама да е пресен...топъл, топъл демек 

- Whassup
- ще става разбирач
Ясно, доста полезна информация ми дадохте, благодаря за което
Досега все ми се откачаше хляба, колкото и пъти да съм пробвал 

- kocitoto
- ще става разбирач
Колега, ето още едно клипче. Не съм пробвал този метод, но ми изглежда обещаващ. Лично аз ще го пробвам
http://www.youtube.com/watch?v=l0bbHmjIZe4

Ловят си двама риба. Единият разправя: -Знаеш ли какво сънувах...Седя си на брега с Анджелина Джоли, а наоколо никой! -И? -И хващам един 5 килограмов шаран....-А тя? -А на нея не й кълвеше, копеле!
- antivik
- кандидат преподавател
Това де го показва пича изглежда интересно. Ако някой го пробва да каже какви са резултатите, що ми се струва, че по този начин хляба трябва да се ползва веднага след фурнето иначе изваден от микровълновата и престоял си става коджа корав и не знам дали ще се наниже на к`ва да е кука, но опитването му е майката.kocitoto написа:Колега, ето още едно клипче. Не съм пробвал този метод, но ми изглежда обещаващ. Лично аз ще го пробвамhttp://www.youtube.com/watch?v=l0bbHmjIZe4
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
Батка, няма формула
Трябва ти пресен фабричен/ ръчен бял хляб, ненарязан на филии.Ако случиш, някои падат по-трудно. Стискаш с върха на пръстите на шийката на куката, така, че трохата да остане възможно най-рошава. Ако не последва кълване, няма как да не презаредиш при презамятането.Ако си открил какраконджулите и само до трохата си опрял- пусни ми едно ЛС

Трябва ти пресен фабричен/ ръчен бял хляб, ненарязан на филии.Ако случиш, някои падат по-трудно. Стискаш с върха на пръстите на шийката на куката, така, че трохата да остане възможно най-рошава. Ако не последва кълване, няма как да не презаредиш при презамятането.Ако си открил какраконджулите и само до трохата си опрял- пусни ми едно ЛС

Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Повече от две години използвам точно този начин на приготвяне на хляба и определено има ефект.Даже наскоро лових доста успешно каракуди на един крив гьол.Използвал съм го и на реката.Хляба набухва във водата,а от притоплянето му в микровълновата стои също жилав.Една подробност-налагам две филии една върху друга и после с точилката с бутилка вино каквото и да е с цилиндрична форма,трохата стои по плътна.Имам четири различни по диаметър замби с прорез отстрани за по-добро закачане на кукатаantivik написа:Това де го показва пича изглежда интересно. Ако някой го пробва да каже какви са резултатите, що ми се струва, че по този начин хляба трябва да се ползва веднага след фурнето иначе изваден от микровълновата и престоял си става коджа корав и не знам дали ще се наниже на к`ва да е кука, но опитването му е майката.kocitoto написа:Колега, ето още едно клипче. Не съм пробвал този метод, но ми изглежда обещаващ. Лично аз ще го пробвамhttp://www.youtube.com/watch?v=l0bbHmjIZe4

Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....