как е шуката около Шабла

Модератор: sapuna

nikolco
ще става разбирач
ще става разбирач

как е шуката около Шабла

Мнение от nikolco »

Здравейте,някой да е ходил за щука около Шабла или Езерец и дали е разрешено да се рибари в момента
sashone
новобранец
новобранец

Мнение от sashone »

разрешено е на шабленското само на определени места-аз знам само за това от страната на езерец но там ако искаш да хванеш ти трябва гащеризон-първите 10 метра са с дълбочина 70-80см максимум,има хубави места на канала на помпената,тази неделя ще ходя да я мъча
nikolco
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от nikolco »

Благодара sashone,аз местата ги знам но ме интерисува дали важи забраната до март месец която я имаше миналата година.Наслука в неделя и пиши за резултата
Аватар
Камбата
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Камбата »

Аз за Шабленското езеро знам,че е в резиденция и трябва билет,както и гащеризон! :wink: Какви пари искат арендаторите?На пръчка ли се плаща,или на кило?Има ли място за нощувка-нещо като къмпинг за през лятото,или хижа,или хотел?Какви са условията?Дайте и малко снимки,ако имате.Дайте инфо на какво ги ловите от пролетта до есента?Ами други хищници и като зяло рибата освен щука и дребните й рибки-манджа каква риба има?Малко множко въпроси,ама тъй е,като не съм ходил...с питане и до Цариграда се стига! :D
"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"

- Лий Улф - 1939 г.
ribata92
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ribata92 »

Камбата написа:Аз за Шабленското езеро знам,че е в резиденция и трябва билет,както и гащеризон! :wink: Какви пари искат арендаторите?На пръчка ли се плаща,или на кило?Има ли място за нощувка-нещо като къмпинг за през лятото,или хижа,или хотел?Какви са условията?Дайте и малко снимки,ако имате.Дайте инфо на какво ги ловите от пролетта до есента?Ами други хищници и като зяло рибата освен щука и дребните й рибки-манджа каква риба има?Малко множко въпроси,ама тъй е,като не съм ходил...с питане и до Цариграда се стига! :D
попринцип до Цариград и с самолет или автобус може да стигнеш :)
То риба има ама водата е повече.
nikolco
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от nikolco »

Камбата написа:Аз за Шабленското езеро знам,че е в резиденция и трябва билет,както и гащеризон! :wink: Какви пари искат арендаторите?На пръчка ли се плаща,или на кило?Има ли място за нощувка-нещо като къмпинг за през лятото,или хижа,или хотел?Какви са условията?Дайте и малко снимки,ако имате.Дайте инфо на какво ги ловите от пролетта до есента?Ами други хищници и като зяло рибата освен щука и дребните й рибки-манджа каква риба има?Малко множко въпроси,ама тъй е,като не съм ходил...с питане и до Цариграда се стига! :D
За Шабла и Езерец наистина ти трябва билет и гащеризон,но за арендатори не знам нищо.Място за палатка има но и много комари има.Лови се щука,костур,сом,платика,червеноперка,каракуда и раци.Имам няколко снимки в галерията.
sashone
новобранец
новобранец

Мнение от sashone »

николчо шабла не даде,освен мойта дружинка имаше още 2 дружинки от по 4-5 човека но и те нищо не хванаха към 12 часа вече премръзнал и отчаян се оттеглих.мисля след две седмици евентуално да се отправия към моя край-търново,там да половя,че тая шабла нещо ме разочарова,за 4-5 ходенета една щука-слабо дава май,че така :)
nikolco
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от nikolco »

sashone написа:николчо шабла не даде,освен мойта дружинка имаше още 2 дружинки от по 4-5 човека но и те нищо не хванаха към 12 часа вече премръзнал и отчаян се оттеглих.мисля след две седмици евентуално да се отправия към моя край-търново,там да половя,че тая шабла нещо ме разочарова,за 4-5 ходенета една щука-слабо дава май,че така :)
Не се отчайвай, другия път пробвай на Езерец може там да имаш по-голям късмет.Наслука в Търновско
sashone
новобранец
новобранец

Мнение от sashone »

от страната на езерец само с лодка май си струва,аз по скоро мисля да проуча за други водоеми край варна че тая шабла нещо не ми харесва-без гащеризон или лодка там на добри резултати май не може да се надявам,а иначе край търново местата са много добри но пък водоемите рядко дават щуки над3-4 кила,но поне редовно пускат писалки по кило,куцо ми е че от два месеца само една щукичка съм ударил-успокоява ме факта че и повечето колеги не вадят :) най вероятно заради необичайното време
nikolco
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от nikolco »

Аз за други водоеми със щука около Варна не съм чувал.На 27.02 ходихме с колеги на Дунава до Силистра и от 8.30 до 13 часа не хванахме нищо.Един от местните рибари ни каза да пробваме на Сребърна и след 30 мин.бяхме там.Намерихме си място и почнахме да я пробваме на изкуствени примамки(живи рибки нямахе),седяхме докато се стъмни но без резултат.Местните пробваха на жива рибка но и те нямаха хваната риба.Ако знаеш някой водоем около Варна моляте напиши няколко реда,че да я пробваме и там.
sashone
новобранец
новобранец

Мнение от sashone »

едни приятеле ме зарибяват за едно водоемче на оноло 60-70км от варна ама сега не се сещам как се казваше утре ще ти напиша-имало бяла риба и хубави костури,вадела се и платика-май тая неделя ще ме водят и ще пиша какво е положението там,нямам търпение да дойде април и да запукам сом и шаран на дуранкулак-там добре дава само да уцелиш момента иначе за щуки тук край варна си е жива скръб-няма много избор на места май :( ,утре ще пиша да ти кажа къде е водоема
Аватар
Боро
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Боро »

nikolco тези малките щукички пускаш ли ги ?

Малко инфо и от мен за Шабла, макар да не е от наши дни:
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?t ... 0%E1%EB%E0
nikolco
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от nikolco »

Боро написа:nikolco тези малките щукички пускаш ли ги ?

Малко инфо и от мен за Шабла, макар да не е от наши дни:
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?t ... 0%E1%EB%E0
Боро тези вече трябва да са по-големи :wink:
Изображение
Последно промяна от nikolco на Вто Мар 06, 2007 2:35 pm, променено общо 8 пъти.
sashone
новобранец
новобранец

Мнение от sashone »

така и не отидох в неделя за риби-мястото е долноплодно или нещо от сорта,сега в неделя може да прескоча до шабла но от страната към морето че там са по хубави местата ако ходя ще дам отзиви,ти да се похвалиш нещо с някой успешен излет? :)
nikolco
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от nikolco »

sashone написа:така и не отидох в неделя за риби-мястото е долноплодно или нещо от сорта,сега в неделя може да прескоча до шабла но от страната към морето че там са по хубави местата ако ходя ще дам отзиви,ти да се похвалиш нещо с някой успешен излет? :)
Здрасти,язовира не се ли казва Доброплодно в него има шаран,каракуда,бяла риба.Ние с колегите ходихме на едно блато до Малък Преславец,но без и един удар след това се преместихме на Дунава и там изядохме дървото,а за капак минахме и през Сребърна където единия колега имаше удър но се закачи в някакви клони под водата и се откачи.За следващия излет и ние се каним да ходим на Шабла или Езерец.Наслука :)
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на хищници”