Къде се намирам:
Направи си сам
Как да си поправя или направя...?
naRiba.com

Форум

Ел. хранилка за куче?
Модератор: emo vasilev
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
Ел. хранилка за куче?
Някой някаква идея за "направи си сам" автоматична хранилка за куче?
Нещо от сорта:

Идеята е някакъв цилиндър, който да се пълни с храна от горе и отдолу да има клапа, която да се отваря някак си с таймер...

Нещо от сорта:

Идеята е някакъв цилиндър, който да се пълни с храна от горе и отдолу да има клапа, която да се отваря някак си с таймер...

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

-
- ще става разбирач
Re: Ел. хранилка за куче?
Колега, не че нещо ама това ще работи само ако имаш пинчер, пикинес, пудел или нещо такова
Ако имаш някое голямо куче , баш куче , хич няма да му цепи басма и ще я схруска тая пластмаса като стой та гледай

Ако имаш някое голямо куче , баш куче , хич няма да му цепи басма и ще я схруска тая пластмаса като стой та гледай

- GODzillata
Taka де, зат'ва идеята е направи-си-сам нещо от ламарина:

...и някакво устройство, което да дозира храната и таймер да я подава 1-2 пъти на ден.

...и някакво устройство, което да дозира храната и таймер да я подава 1-2 пъти на ден.

-
- ще става разбирач
Еми то не е зор ... с едно реле и електромагнит да ти държи преградката и като дойде момента да пуска съответното количество храна ... ще се измисли ... не е толкова сложно от инжинерна гледна точка , но за мен пак възниква въпросът дали като на кучето му мирише постоянно няма да се опитва да гризе и ламарината и да се наранява само ?
Иначе относно начина на правене може да е капака под него пружина която го връща , съответно отдолу електромагнита и релето , което го контролира - така като дойде момента електромагнита се включва , привлича капака надолу като свива пружината за определен интервал( ще го настроиш) и като отпусне магнита пружината се връща в изходно положение и ти затваря капачето
Дано е имало нещо градивно в това , което изнаписах
Иначе относно начина на правене може да е капака под него пружина която го връща , съответно отдолу електромагнита и релето , което го контролира - така като дойде момента електромагнита се включва , привлича капака надолу като свива пружината за определен интервал( ще го настроиш) и като отпусне магнита пружината се връща в изходно положение и ти затваря капачето

Дано е имало нещо градивно в това , което изнаписах

- antivik
- кандидат преподавател
Още по-просто решение е клапата да се задейства от муцуната на кучето като натиска пластина свързана с лостова система/но чертането ми куца/, а въпроса с размера на кучето и опазване на хранилката... - единствено контейнера с храната да е зад стена а песа да стига само до мястото за хранене
.

Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
- pachosz
- сериозен играч
Кире що се вкарваш в такива филми 
Храни си кученцето тъкмо да те вижда по-често, а ако е надалече на някоя вила, най-добре ако има някой комшия да прави това, когато те няма. Щото след хранилката, трябва и за поилка с прясна вода да пускаш тема
Иначе механизираните хранилки и аз съм ги гледал преди време по разни сайтове, но все са за малки кученца. Т.е за дребни породи.

Храни си кученцето тъкмо да те вижда по-често, а ако е надалече на някоя вила, най-добре ако има някой комшия да прави това, когато те няма. Щото след хранилката, трябва и за поилка с прясна вода да пускаш тема

Иначе механизираните хранилки и аз съм ги гледал преди време по разни сайтове, но все са за малки кученца. Т.е за дребни породи.
- P-etkan
- ще става разбирач

-
- ще става разбирач
Колега antivik , при твоя дизайн кучето ще си яде на корем... може да натиска постоянно и все да му пускаantivik написа:Още по-просто решение е клапата да се задейства от муцуната на кучето като натиска пластина свързана с лостова система/но чертането ми куца/, а въпроса с размера на кучето и опазване на хранилката... - единствено контейнера с храната да е зад стена а песа да стига само до мястото за хранене.

Колега ето и от мен един съвет/мнение/,за гранулираната храна от собствен опит през годините.От 1992г до сега не съм оставал без куче.Имах пинчерка,две немски овчарки и сега
един ,,коктейл",така го записаха ветеринарите в паспорта 40 кг е,понеже дядо му е дратхар и той не изправи ушите.Той яде гранули много рядко,само отвреме навреме и то от тия на котарака
,но предишните ядяха и ако имат постоянно ядат,колкото им трябва,т.е няма нужда от дозиране,имат нужда от постоянна купа с Вода.Само първите 2-3 дена може да изядат повече,но не е опасно.Дано да съм бил полезен.
един ,,коктейл",така го записаха ветеринарите в паспорта 40 кг е,понеже дядо му е дратхар и той не изправи ушите.Той яде гранули много рядко,само отвреме навреме и то от тия на котарака

-
- разбира нещата
това си е самата истина.животното си яде толкова колкото му се иска ,и като знае че има храна не се натъпква до преяждане.на село кучето(подобие на едра болконка) го храня от седмица на седмица,2 кила кокали и един хляб и като си отида никога не е ламтяло за ядене.кокошките ако му изядат яденето ,то им изяжда тяхното.qvorm написа:Колега ето и от мен един съвет/мнение/,за гранулираната храна от собствен опит през годините.От 1992г до сега не съм оставал без куче.Имах пинчерка,две немски овчарки и сега
един ,,коктейл",така го записаха ветеринарите в паспорта 40 кг е,понеже дядо му е дратхар и той не изправи ушите.Той яде гранули много рядко,само отвреме навреме и то от тия на котарака![]()
![]()
,но предишните ядяха и ако имат постоянно ядат,колкото им трябва,т.е няма нужда от дозиране,имат нужда от постоянна купа с Вода.Само първите 2-3 дена може да изядат повече,но не е опасно.Дано да съм бил полезен.
ВАСИЛ ЛЕВСКИ: "...Ако допуснете утре, когато сте вече свободни да ви управляват днешните турски мекерета и разните му лихвари и чорбаджии, които и днес ви грабят най-безжалостно, то по-добре да си останем под сянката на султана....."
- GODzillata
И к'во? Ако му ставя отворен един чувал гранули, ще ги изяде за същия период от време, както и ако бъдат дозирани? 

- antivik
- кандидат преподавател
xt33m33 написа:Колега antivik , при твоя дизайн кучето ще си яде на корем... може да натиска постоянно и все да му пускаantivik написа:Още по-просто решение е клапата да се задейства от муцуната на кучето като натиска пластина свързана с лостова система/но чертането ми куца/, а въпроса с размера на кучето и опазване на хранилката... - единствено контейнера с храната да е зад стена а песа да стига само до мястото за хранене.

От друга страна пък

Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
Реших да се използват конци, благодарение ~Кликнете върху подробности
- gigantor
- новобранец
Преди време имаше подобни размисли и терзания за едни хранилки за рибки и тогава ми изпадна една проста и ефективна система
Основната идея е че това се върти на оста от някакъв по-як часовников механизъм и им осигурява по 2 манджи дневно . Естествено за кучешка храна не знам какъв трябва да е механизма.Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Simplicity is not achieved by adding simplifications, but by removing complications
- batlar
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
колегата по горе е преав
като има повече гранула кучето се заситва и яде колкото му се иска другото си стои
ако ви пуснат на шведска маса не я излапвате всичката храна нали така
като има повече гранула кучето се заситва и яде колкото му се иска другото си стои
ако ви пуснат на шведска маса не я излапвате всичката храна нали така