Здравейте-инфо за яз.Кърджали!

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Аватар
Vesko1
сериозен играч
сериозен играч

Здравейте-инфо за яз.Кърджали!

Мнение от Vesko1 »

Колеги здравейте.Аз съм нов тука.Днес ходих на яз Кърджали -кълве як костур и червеноперка на бял(шарен) червей.
Последно промяна от Vesko1 на Нед Фев 11, 2007 7:11 pm, променено общо 1 път.
Аватар
Local
учете се от него
учете се от него

Мнение от Local »

На кои места по точно колега? Каква ти беше линията ? и захнрака ползваше ли?
Клавиатура риба не лови!!!
Аватар
barutchiata ©
Администратор
Администратор

Мнение от barutchiata © »

Добре дошъл във форума ,и мерси за инфото. :!:
saksi
фен клуб-скобар

Мнение от saksi »

Добре дошъл.
docenta
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от docenta »

Добре дошъл и от мен! Ти от Кърджали ли си, Веско? Дръжте яко знамето, пък ние ще дойдем :D
Мъдете здрави,
па другото ще се оправи!

Риболовна академия "Негован"
Аватар
Ivan Hadgiev
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Здравей и добре дошъл и от мен

Мнение от Ivan Hadgiev »

ще се радвам да дадеш повече инфо за яз.Кърджали, къде си бил на излет и в кой край на язовира, аз съм от Ардино и почти не пропускам излет, ходим с приятели от към страната на Сухово, на моста, там наистина дава много костур и уклей, много ама много рядко удря и някоя бяла риба. стръв - живи щипоци за хещника, а за уклея - шарен червей - може и пинки.

наслука на всички колеги
Аватар
Vesko1
сериозен играч
сериозен играч

Re: Здравей и добре дошъл и от мен

Мнение от Vesko1 »

Ivan Hadgiev написа:ще се радвам да дадеш повече инфо за яз.Кърджали, къде си бил на излет и в кой край на язовира, аз съм от Ардино и почти не пропускам излет, ходим с приятели от към страната на Сухово, на моста, там наистина дава много костур и уклей, много ама много рядко удря и някоя бяла риба. стръв - живи щипоци за хещника, а за уклея - шарен червей - може и пинки.

наслука на всички колеги
Да ,от Кърджали съм.Вчера тъй като приятела ме прецака (имал работа),тръгнах около 11 часа,и се законтрих на понтона "моби дик"-плаващия ресторант,от задния край.Там дълбочината в момента е около 8 метра.Захраних със кюспе и хляб и зачаках.Първо хванах 2 червеноперки по 200-250 грама.И спря да кълве.Хвърлях още захранка докато ми свърши.До 1 часа-3 риби.Отидох вътре в ресторанта и помолих да ми дадат малко хляб да си платя.А готвачката вика-ей там отзад има цял чувал стар хляб дето остава ,вземи си.И като го видях-препечени филии и обикновени,и 2-3 кебапчета хвърлени имаше.Направих цяла кофа захранка и фърлях бая.И явно се е събрала дребна риба и по едно време като започна костур след костур и между тях червеноперки.Една червеноперка сигурно беше 500гр таман я докарах до брега и я хващам с жилката да я издърпам(нямах кепче) и гърлото и се откъсна и я изтървах .Па псуване па майни,онея от заведението се спукаха от смях.А костурите са с дължина около 30-35 сантиметра. :lol:

Колега ,ако решите да ходите,отивайте или на Емона кораба или на Моби дик,излиза и уклей.Но не отивайте при Мишо на другия понтон,защото иска задължителна консумация 5 лв на човек.
Аватар
Vesko1
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Vesko1 »

Local написа:На кои места по точно колега? Каква ти беше линията ? и захнрака ползваше ли?
На подвижна плувка със кука бяла 10.Като почна костура сложих бяла 9 със дълга опашка,и червея на грозд.
dsa
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от dsa »

скъса и се гърлото щото несе е закачила за адамовата ябълка,а за костурите другия път вземи другата рулетка,тази която не е рязана :D :D :D :D :D
Аватар
Vesko1
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Vesko1 »

dsa написа:скъса и се гърлото щото несе е закачила за адамовата ябълка,а за костурите другия път вземи другата рулетка,тази която не е рязана :D :D :D :D :D
Абе не съм ги мерил ,ама поне 2-3 с тея размери дето съм ги писал имаше,то всички не може да са 1 формат.А относно гърлото,неправилно съм се изразил,по точно небцето и се разкъса :lol: :lol: :lol: :lol: :wink:
Аватар
bkd
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от bkd »

VESKO-1,разгледах ти галерията и от писаното разбирам ,че яз.Кърджали ти е добре познат :!: Ще дадеш ли по-подробна имформация за места къде може да се къмпингува за седмичен излет.Изобщо не съм стъпвал на този язовир,а съм го набелязал тази пролет или лято/посъветвай ме кога ще е по-одачно като сезон/ да го посетя :!: Открехни вратата и за подробности кото стръв ,захранка,риболов на тежко и леко :!: :?: Местната имформация ще е безценна за колеги ,които ще бият път от София на сляпо :wink: :idea: :wink:
Аватар
Vesko1
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Vesko1 »

Ще дадеш ли по-подробна имформация за места къде може да се къмпингува за седмичен излет.
Значи ,язовира е дълъг над 20 км,но с кола се достига на няколко места от асвалтовия път.Цивилизованите места са под село Енчец(дето съм снимал кораба и понтона на Мишо царя(баш приятел на покойния Карамански),а аз снимам от другия понтон,дето ловя аз).При Мишо има едни бунгалца,които са на понтони в самата вода-оборудвани са за риболов,може направо от тях да се лови.Друго място е малко след с.Енчец-село Главатарци.Там е прочутия "Главатарски хан"-4 звезден хотел,има и други хотели.На Енчец също има доста хотели и бунгала.За бунгалата мисля че беше 5 лв на легло(те са с 5 легла ) и всичко си има вътре-хладилници,пички и т.н.Има както на Енчец,така и на Главатарци места равни за опъване на палатки,но няма душове и вода в близост,а по долу при плаващите ресторанти дето съм ги снимал.След главатарци следва село Дъждовница,там също има места за палатка.Значи на язовира излизат-каракуда,костур,червеноперка,уклей,кефал(клен),распер,бяла риба,пъстърва,шаран,скобар.В зависимост от сезона резлично кълват рибите.Лятото е много вероятно да се хване костур,каракуда,червеноперка,уклей,пъстърва и шаран.
Другия ни язовир е "СТУДЕН КЛАДЕНЕЦ"Там най подходящо е да се лови при село Калоянци,има квартири и бунгала,а също и места за палатка на самия бряг.той е на 30 км от града ни.На 27 км в посока Хасково е яз Тракиец,до с Николово.Там най подходящо е да се лови на попския ръкав.Така че имаш избор голям.Можеш да посетиш и Перперикон,Татул-забележителности.Има и яз Боровица.
Давам ти линкове да разгледаш
http://www.glavatarski-han.com/
http://kardjali.bg/photogallery/
http://www.disagi.com/content/view/212/6/lang,bg/
http://zarezan.com/
http://jivkahouse.hit.bg/
http://kardjali.start.bg/
На тежко се лови на спирала ,ломски възел за шаранови риби.На леко на подвижна плувка 2-3-грама на червен или бял червей,пинки,жито ,царевица и т.нПросто трябва да се пробва.На телескоп ,трябва да е поне 6 метров.Захранка-кюспе с хляб и ванилия,купена захранка -ванилия,мед.За зимно време варен кускус,кюспе с галета и царевичен грис. :lol:
Аватар
Кърцата
фен клуб-скобар

Мнение от Кърцата »

Eвала Веско, напълни ми душата!!!!
аз съм от Кърджали , но от 10 год. живея в София и за съжаление все по рядко ми се отдава да се прибера в К-ли :cry: :cry: :cry: . но винаги когато мога съм там на лов или за риба. наистина уникален край с уникални места за риболов...
само русалки НЕ ловя и то защото не им знам мезето

http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!

http://standartparket.com/
Аватар
bigfisherman
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от bigfisherman »

Евала пич, такова интро не бях срещал ... направо ми изкефи !!! :lol:
Голямо мерси от мен!
Аватар
Vesko1
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Vesko1 »

Кърцата написа:Eвала Веско, напълни ми душата!!!!
аз съм от Кърджали , но от 10 год. живея в София и за съжаление все по рядко ми се отдава да се прибера в К-ли :cry: :cry: :cry: . но винаги когато мога съм там на лов или за риба. наистина уникален край с уникални места за риболов...
Евала пич, такова интро не бях срещал ... направо ми изкефи !!! Laughing
Голямо мерси от мен!
Няма защо :) Важно е човек да знае къде отива и като отиде да има инфо за водоема,то затова са и тея форуми.Който го интересува нещо ,може винаги да ми пише на ЛС,ако знам нещо ще му кажа,къде кълве ,какво кълве,на какво кълве и т.н.,ако съм чул де :wink: ,щото всеки не си казва местата и чалъмите.
Утре отиваме на село Траса,на яз.Студен кладенец,уж почнала да излиза каракуда,ама да видим.
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”