Къде се намирам:
Риболов за начинаещи
Въпроси и съвети при ловенето на риба
naRiba.com

Форум

Съвети и монтажи при риболов на шаран и каракуда
Модератор: sapuna
Съвети и монтажи при риболов на шаран и каракуда
Здравейте искам да попитам за монтаж за телескоп 6 метра какво влакно, каква плувка и какви куки да ползвам?
Последно промяна от jikata84 на Нед Апр 15, 2012 12:21 am, променено общо 2 пъти.
-
- новобранец
Re: Съвети и монтажи при риболов на шаран и таранка
Модерирано! Пиши на кирилица!
Регион МОНТАНА
Последно промяна от jikata84 на Съб Апр 14, 2012 10:32 pm, променено общо 1 път.
- М. Сталев
- разбира нещата
Със тези струни и перца колега по скоро си за някой Пияно бар ! Моля изразявайте се без диалекти !
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Каква риба ще ловиш?
В общия случай (като за всичко),ако изобщо има такъв универсален монтаж.Основно 0,12.Плувка 1-1,5г.Повод 0,10.Кука N:16-14.После според ситуацията променяш.
В общия случай (като за всичко),ако изобщо има такъв универсален монтаж.Основно 0,12.Плувка 1-1,5г.Повод 0,10.Кука N:16-14.После според ситуацията променяш.
Риболовът не е слука,а наука!
Re: Съвети и монтажи при риболов на шаран и каракуда
Шаран и каракуда от 0.500 до 2 кг са рибите.
- joro-fidera
- новобранец
Колега тея шарани двукилограмови ако го ловиш без ластик малко ще ти се узорят. Дано телескопа ти е по-якичък иначе не му завиждам 

-
- ще става разбирач
Лнията зависи от рибите и мястото на което ще ловиш.Например за река: в по силен бързей ти трябва плувка 3,4,5гр. основно 0,16-0,18 повод 0.12-0,14 с дължина 40-50см . кука 9-10 става въпрос ако ловиш бяла мряна на река Искър.На "телескоп" - болонезе 6м имам извадена бяла мряна 2.8кг.Къкви ластици къкви 5лв.не пишете глупости.
Колегата имаше предвид директен телескоп.
Да за директен телескоп питам а не с водачи
Риболовът е на малък водуем а не на река и дълбочината е към 1 до 1,5 метра
Този монтаж става ли? С микро вирбел и след 15-20 см основната тежест?
Вариант 1 или вариант 2 е по добре ?

Този монтаж става ли? С микро вирбел и след 15-20 см основната тежест?
Вариант 1 или вариант 2 е по добре ?
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- joro-fidera
- новобранец
Значи вариант 1 можеш да го използваш когато времето е хубаво и няма вятър, защото постоянно ще ти го отнася, а вариант 2 е за по капризни риби и за ветровито време, поне аз така мисля ако греша нека някой ме поправи 

Когато гониш шараян на плувка,ще е добре тя да е по-голяма например от 3грама.
- Иво Вълов
- фен клуб-скобар
Трябва да комплектуваш директният със ластик. При плитък водоем не са нужни тежки плувки, освен при ветровито време. Аз бих се подсигурил със основно 0.14 и повод 0.12 кука 14 номер след като казваш, че има големи шарани.
По някога е нужно да легнеш стабилно на дъното.
Аз лично ловя по следният начин Плувка 1гр тип морков , 0,14 основно, 0.12 повод дълъг 40 см . По средата на повода мини дропер непосредствено до клупчетата още един мини дропер и една педя по нагоре основното утежнение.
Лежа на дъното и с двата дропера, тоест се получава малко като с преотежнена плувка.
Ползвам този монтаж само при спокойно време.
При ветровито от скоро започнах да ползвам Слайдер на Миди 3 гр при ветровито време. Така линията ми остава неподвижна.
Опитах го този начин на риболов и е резултатен.
Пробвал сам го само на плитки водоеми или в плитки участъци и е безпогрешен до сега.
Шаран и каракуда, по някога си искат стабилно лежане долу , за това се надявам двата монтажа по горе описани да а ти полезни
Аз лично ловя по следният начин Плувка 1гр тип морков , 0,14 основно, 0.12 повод дълъг 40 см . По средата на повода мини дропер непосредствено до клупчетата още един мини дропер и една педя по нагоре основното утежнение.
Лежа на дъното и с двата дропера, тоест се получава малко като с преотежнена плувка.
При ветровито от скоро започнах да ползвам Слайдер на Миди 3 гр при ветровито време. Така линията ми остава неподвижна.
Пробвал сам го само на плитки водоеми или в плитки участъци и е безпогрешен до сега.
Шаран и каракуда, по някога си искат стабилно лежане долу , за това се надявам двата монтажа по горе описани да а ти полезни
- Бисо
- сериозен играч

VidinskoRibarche написа:Трябва да комплектуваш директният със ластик. При плитък водоем не са нужни тежки плувки, освен при ветровито време. Аз бих се подсигурил със основно 0.14 и повод 0.12 кука 14 номер след като казваш, че има големи шарани.

....

Верно ли,ТИ писа в темата ,за щеките.......и дори спорИ......Не бе,не-е-е-е-е.....И на тебе ли ти обърнахме толкова внимание........

Няма да се смея повече...обещавам.
Обаче:
Венелин е Прав...:
......обещах,че няма да се смея повече......Венелин Радушев написа: "Колегата" VidinskoRibarche е в фазата отрицание, следват гняв, депресия, примирение.....
Paparaka написа: За мен всеки риболов е състезание. Ако не с тези, с които съм за риба, то със самата риба.
- ribolovcho
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка: