Къде се намирам:
Направи си сам
Как да си поправя или направя...?
naRiba.com

Форум

Гумен борд на лодка
Модератор: emo vasilev
Гумен борд на лодка
Здравейте,рових с търсачката но не открих отговор на моя въпрос,имам стъклопластова лодка ял4 и оригиналния гумен борд беше накъсан и дори цапаше от вече разложената гума.Махнах го и сега се чудя какво да сложа на негово място?Мислех си подходящ маркуч да го сцепя и след това захвана с винтове,но това са много метри маркуч и няма да мога да го срежа равномерно и ще стане криво и грозно.Ако някой има идея за добро решение нека ми помогне.
Re: Гумен борд на лодка
Виждал съм направено с маркуч,но не разцепен.Сечението му беше елипса/поради някаква причина/.Винтовете минаваха проходно през външната стена на маркуча и фиксираха вътрешната
към борда.
към борда.
Ако не е сцепен няма да скрие ръба на лодката,а той е зглобката на двете части на лодката и се вижда необработената част на стъклопласта,мисля си дали няма да стане с тези градинските маркучи,те са по-меки и лесно ще се режат,само трябва да намеря различен от зелен и армиран 

Хрумна ми и друга идея.По магазините съм виждал декоративни,самозалепващи ленти.Дебелини и
ширини-разнообразие.Материала-плътен полиетилен или нещо подобно.Провери и прецени дали
ще вършат работа в твоя случай.
ширини-разнообразие.Материала-плътен полиетилен или нещо подобно.Провери и прецени дали
ще вършат работа в твоя случай.
Ок,благодаря ти ще разгледам и ще помисля
Потърси, къде произвеждат лодки и звънни и питай там.
- krokibg
- учете се от него
Казва се Бортик и се продава на метър.Ето къде можеш да потърсиш но не се рови а питай по телефона за връзка,имат ли го в наличностkaramilev написа:Ок,благодаря ти ще разгледам и ще помисля

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
- marinco
- вече хвърля и на тежко
По точно се казва "буртик" и аз си търся, но от март миналата година го чакам да си достави в http://www.balkanboats.com и още чакам. Има го и на други места но е ужасно скъп произвеждат го едни в Ямбол на цена около 22-24лв/метър доколкото помня.Л.ВИЧЕВ- krokibg написа:Казва се Бортик и се продава на метър.Ето къде можеш да потърсиш но не се рови а питай по телефона за връзка,имат ли го в наличностkaramilev написа:Ок,благодаря ти ще разгледам и ще помисляhttp://www.balkanboats.com/
- krokibg
- учете се от него
Трябва да те уверя че е по-добре да си го вземеш от вносители,отколкото да даваш пари да такъв- домашно производство.Може и добре да са го направили тукашните производители,но поне един двама да са купили и да си кажат мнението,иначе риска да започне след година да се цепи и да стават по един сантиметър фуги си е реален.Дано да греша,но като знам нашите материали,на ми се рискува !!! Що се отнася до Буртик или Бортик,по някога ядем букви, а бе,важното е да се ориентира селъра като го попита човек,ще се светне

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
-
- научил се да хвърля
Здравейте , някой пробвал ли е да си направи буртика с гумените уплатнения които ги използват дограмаджиите ? Един приятел ми каза че си е направил неговия и е станало пълен оригинал . Опитайте
NASLUKA
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Тия от дограмата са калпави.Нека пробва с уплътнения за прозорци на коли.GALAB написа:Здравейте , някой пробвал ли е да си направи буртика с гумените уплатнения които ги използват дограмаджиите ? Един приятел ми каза че си е направил неговия и е станало пълен оригинал . Опитайте
http://www.bashribar.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
виждал съм лодки с буртик-дебело въже/холандски лодки/красиво е но незнам дали върши работа