Къде се намирам:
Риболов за начинаещи
Въпроси и съвети при ловенето на риба
naRiba.com

Форум

Относно лесен монтаж и демонтаж на линии
Модератор: sapuna
Относно лесен монтаж и демонтаж на линии
Здр искам да попитам за монтаж и демонтаж на линии на въдица с директен монтаж,дали може да си сложа на върха на телескопа нещо от сорта на вирбел или нещо друго с което по лесно да мога да сменям линии? Бях чул за вирбел с карабинер дали може или ако знаете вие препоръчайте какво да направя и най вече как да монтирам по лесно линията 

Re: Относно лесен монтаж и демонтаж на линии
Има един морски възел, с два клупа един до друг, който е саморазвързващ, но работи само с мека опашка на върха на пръта, тоест, на върха се монтира нещо като връзка за обувки с възел накрая.
-
- вече хвърля и на тежко
Във всеки магазин за рибарски принадлежности се продават конектори за върха на директен телескоп. Носиш си връхчето, избираш си конектор, който да му пасва, прибираш се, сглобяваш пръчката, намазваш връхчето със секундно лепило, напъхваш конектора и... си готов! Решаваш си проблема за 1-2 лева! Късмет!

Конектора е ясен, ползвам го от много години, хубавото на монтажа, който се опитах по-горе да опиша е че е по- гъвкав и според мен по-удобен, но въпрос на вкус... както се казва!
-
- вече хвърля и на тежко
Ей за това нещо става въпрос:
http://sigurna-sluka.com/index.php?page ... &Itemid=55
http://sigurna-sluka.com/index.php?page ... &Itemid=55

-
- новобранец
От тази пролет съм с мека връзка./намираш си по-дебел хирургичен конец правиш си възел и за него закачаш линията/. Ползвах конектори единия се счупи а другия започва да се "отваря" /освобождава линията/.
За себе си съм решил по-мие удобно от конектора.
За себе си съм решил по-мие удобно от конектора.
granichar.org