Cardinal 401i - Проблем с аванса

Счупили сте любимия си такъм? Попитайте останалите как да се справите с проблема

Модератор: emo vasilev

Публикувай отговор
firesnow
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Cardinal 401i - Проблем с аванса

Мнение от firesnow »

Здравейте, наскоро се сдобих с Cardinal 401i. Днес се хванах да понавия влакно по шпулите на макарето. Нещо ми направи впечатление и си мисля че може би е проблем. При пълно затягане на капачката, аванса продължава да функционира при това си мисля че доста леко се врътка шпулата. След това реших да разглобя аванса на едната шпула и ми направи впечатление че се състои само от една текстилна шайба и една метална. Според вас има ли начин аванса да се поомагьоса така че при пълно затягане на капачката аванса да отпуска по-трудно от сегашното му състояние?
Raptorr
фен клуб-скобар

Re: Cardinal 401i - Проблем с аванса

Мнение от Raptorr »

Това само на тази с липсващите шайби ти го прави,нали?Ще трябва да и добавиш още и ще се оправи.
Д-р Флекс
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Д-р Флекс »

firesnow написа:Здравейте, наскоро се сдобих с Cardinal 401i. Днес се хванах да понавия влакно по шпулите на макарето. Нещо ми направи впечатление и си мисля че може би е проблем. При пълно затягане на капачката, аванса продължава да функционира при това си мисля че доста леко се врътка шпулата. След това реших да разглобя аванса на едната шпула и ми направи впечатление че се състои само от една текстилна шайба и една метална. Според вас има ли начин аванса да се поомагьоса така че при пълно затягане на капачката аванса да отпуска по-трудно от сегашното му състояние?
\

Колега, изобщо недей да "бъзикаш" макарата, да я разглобяваш, смазваш и т.н. Това е ултралайт спининг макара, авансът й фабрично е толкова затегнат, колкото трябва да бъде :!:

Ако си от София, и имаш някакви проблеми, или съмнения относно макарата, най-добре я занеси в магазина на Видракс на бул. Стамболийски (слещу Мол София), продавачите са грамотни и отзивчиви.
firesnow
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от firesnow »

Д-р Флекс написа:
firesnow написа:Здравейте, наскоро се сдобих с Cardinal 401i. Днес се хванах да понавия влакно по шпулите на макарето. Нещо ми направи впечатление и си мисля че може би е проблем. При пълно затягане на капачката, аванса продължава да функционира при това си мисля че доста леко се врътка шпулата. След това реших да разглобя аванса на едната шпула и ми направи впечатление че се състои само от една текстилна шайба и една метална. Според вас има ли начин аванса да се поомагьоса така че при пълно затягане на капачката аванса да отпуска по-трудно от сегашното му състояние?
\

Колега, изобщо недей да "бъзикаш" макарата, да я разглобяваш, смазваш и т.н. Това е ултралайт спининг макара, авансът й фабрично е толкова затегнат, колкото трябва да бъде :!:

Ако си от София, и имаш някакви проблеми, или съмнения относно макарата, най-добре я занеси в магазина на Видракс на бул. Стамболийски (слещу Мол София), продавачите са грамотни и отзивчиви.
Благодаря за съвета, усъмних се че може би има някаква логика в това че аванса не може да се затегне до положение без аванс. Не възнамерявам да я бърникам повече. М/у другото аз от там си я купих, от магазина на Видракс. Мариян ми обясни човека че става дума за УЛ макаричка, но говедото си е говедо :) просто за първи път пипам такова мъничко макаре та ... а бе срамота ама до де е жив човек все се учи :)
Публикувай отговор

Обратно към “Как да си поправя или направя...?”