Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Специализиран риболов
Риболов от брега
naRiba.com

Форум

Съвет за бомбарда
Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1
- PlamenIvanov
- вече хвърля и на тежко
Съвет за бомбарда
Здравеите колеги вчера ходих в един риболовен магазин и видях някакъв нов вид бомбарда която има дупчици и при вартенето си във водата правела примамващи за рибата балончета.
До колкото са ме учили знам че не трябва да има балончета балончета.Та кое от двете е вярно.и дали ще има ефект новата разработка.
До колкото са ме учили знам че не трябва да има балончета балончета.Та кое от двете е вярно.и дали ще има ефект новата разработка.
Когато човек иска нещо намира начин, а когато не иска намира причина.
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Re: Съвет за бомбарда
Хммм - интересен въпрос с тези балончета наистина.
Делфина (черноморския) като набара пасажа го заобикаля
и пуска такива балончета отдолу.
Това са наблюдения на колеги на Калиакра от скалите.
Обаче пък има едно друго твърдение,че като мине кораб,
и метнеш чепарето в дирята му - често удря по някой карагьоз.
Така че - пробите ще покажат.
Делфина (черноморския) като набара пасажа го заобикаля
и пуска такива балончета отдолу.
Това са наблюдения на колеги на Калиакра от скалите.
Обаче пък има едно друго твърдение,че като мине кораб,
и метнеш чепарето в дирята му - често удря по някой карагьоз.
Така че - пробите ще покажат.
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
- bobo_33333
- кандидат преподавател
Заргана повече взема в пяната,след някоя скала,ако има навътре,дето се разбиват вълните...
Може и да е ефикасно.Проба му е майката.

Може и да е ефикасно.Проба му е майката.
Аз там съм пораснал...
- Borkata
- сериозен играч
- Обратна връзка:
вероятно става въпрос за т.нар. дарткастър бомбарда с "крилца" по които има дупки.лично за мен уникална простотия.няма такова залитане по вятъра при замятане благодарение на точно тези "крилца"
Качествени чепарета Borkata

- kkiryazov
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Да я оплюя и аз. Тази бомбарда е сигурен начин да се скараш с всички риболовстващи наблизо колеги при вятър, защото си ги пресякал. Освен това и кастинга и е много интересен. Наема се нагоре и плок т.е. парабола с много малка директриса. Имам 2 такива и мнението ми за тях е крайно отрицателно.
-
- вече хвърля и на тежко
Освен това което е отбелязал колегата искам да добява , че при силен ветрец често ще ти се налага да си разплиташ куката ( поне при мен беше така ) самата бомбарда взема да се върти и всичко става яма ... ползвах я точно един път и съм със страшно лово мнение за тези бомбардиkkiryazov написа:Да я оплюя и аз. Тази бомбарда е сигурен начин да се скараш с всички риболовстващи наблизо колеги при вятър, защото си ги пресякал. Освен това и кастинга и е много интересен. Наема се нагоре и плок т.е. парабола с много малка директриса. Имам 2 такива и мнението ми за тях е крайно отрицателно.

- barutchiata ©
- Администратор
Преди доста години по препоръка и аз си купих тази бомбарда. Доста проби направих с нея в различни условия на риболов. За мен лично е лош избор макар и да продължавам рядко тестването и.
Аз пък съм свидетел на друго отношение към тези бомбарди.Ходим за зарган с приятел,който не признава друга бомбарда.При тихо време'конструкцията" лети сравнително добре и при наличието на риба - резултатите са сходни с тези на нормалните бомбарди.Сега - колко балончета прави - не сме броили
!!Отделно в дупките по крилцата й то набива оловни съчми - на един ред,на два реда...и т.н.Тези дарт кастъри летят страхотно и се движат под водата достатъчно добре защото крилцата им при по рязко дръпване ги изваждат нагоре а при задържане ги спускат надолу.Това са движения на червея, които с нормална потъваща бомбарда не се постигат или стават при много по-голяма скорост на въртене на макарата,което винаги се отразява негативно на резултата.Така че пробвайте преди да отричате!!

-
- ще става разбирач
щях да хвърлям един от буната с такава бомбарда, по голямо л.... от това не съм виждал, а колега относно предния пост и с обикновените бомбарди като задържиш поттъва, а като подръпнеш я качваш горе, но като тази с крилцата , все едно "always" с крилца 

имам я тази бомбарда наистина лети лошо и на по близка дистанция и оплита повода доста често но един път когато беше спряло да кълве викам си дай да я пробвам и никои нищо не вадеше за 15-20 мин. с нея хванах 5 заргана така че не е лошо от време на време да се експериментира
-
- новобранец
И аз имам такава бомбарда но я хвърлям само когато съм сам иначе ше ме набият някаде