Съвет за бомбарда

Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1

Публикувай отговор
Аватар
PlamenIvanov
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Съвет за бомбарда

Мнение от PlamenIvanov »

Здравеите колеги вчера ходих в един риболовен магазин и видях някакъв нов вид бомбарда която има дупчици и при вартенето си във водата правела примамващи за рибата балончета.
До колкото са ме учили знам че не трябва да има балончета балончета.Та кое от двете е вярно.и дали ще има ефект новата разработка.
Когато човек иска нещо намира начин, а когато не иска намира причина.
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Re: Съвет за бомбарда

Мнение от КИРО »

Хммм - интересен въпрос с тези балончета наистина.
Делфина (черноморския) като набара пасажа го заобикаля
и пуска такива балончета отдолу.
Това са наблюдения на колеги на Калиакра от скалите.
Обаче пък има едно друго твърдение,че като мине кораб,
и метнеш чепарето в дирята му - често удря по някой карагьоз.

Така че - пробите ще покажат.
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Аватар
bobo_33333
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от bobo_33333 »

Заргана повече взема в пяната,след някоя скала,ако има навътре,дето се разбиват вълните... :roll:
Може и да е ефикасно.Проба му е майката.
Аз там съм пораснал...
Аватар
Borkata
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Borkata »

вероятно става въпрос за т.нар. дарткастър бомбарда с "крилца" по които има дупки.лично за мен уникална простотия.няма такова залитане по вятъра при замятане благодарение на точно тези "крилца"
Качествени чепарета Borkata
Изображение
Аватар
kkiryazov
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от kkiryazov »

Да я оплюя и аз. Тази бомбарда е сигурен начин да се скараш с всички риболовстващи наблизо колеги при вятър, защото си ги пресякал. Освен това и кастинга и е много интересен. Наема се нагоре и плок т.е. парабола с много малка директриса. Имам 2 такива и мнението ми за тях е крайно отрицателно.
Ivan_nikolov
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Ivan_nikolov »

kkiryazov написа:Да я оплюя и аз. Тази бомбарда е сигурен начин да се скараш с всички риболовстващи наблизо колеги при вятър, защото си ги пресякал. Освен това и кастинга и е много интересен. Наема се нагоре и плок т.е. парабола с много малка директриса. Имам 2 такива и мнението ми за тях е крайно отрицателно.
Освен това което е отбелязал колегата искам да добява , че при силен ветрец често ще ти се налага да си разплиташ куката ( поне при мен беше така ) самата бомбарда взема да се върти и всичко става яма ... ползвах я точно един път и съм със страшно лово мнение за тези бомбарди :)
Аватар
barutchiata ©
Администратор
Администратор

Мнение от barutchiata © »

Преди доста години по препоръка и аз си купих тази бомбарда. Доста проби направих с нея в различни условия на риболов. За мен лично е лош избор макар и да продължавам рядко тестването и.
zargan1
новобранец
новобранец

Мнение от zargan1 »

Аз пък съм свидетел на друго отношение към тези бомбарди.Ходим за зарган с приятел,който не признава друга бомбарда.При тихо време'конструкцията" лети сравнително добре и при наличието на риба - резултатите са сходни с тези на нормалните бомбарди.Сега - колко балончета прави - не сме броили :P !!Отделно в дупките по крилцата й то набива оловни съчми - на един ред,на два реда...и т.н.Тези дарт кастъри летят страхотно и се движат под водата достатъчно добре защото крилцата им при по рязко дръпване ги изваждат нагоре а при задържане ги спускат надолу.Това са движения на червея, които с нормална потъваща бомбарда не се постигат или стават при много по-голяма скорост на въртене на макарата,което винаги се отразява негативно на резултата.Така че пробвайте преди да отричате!!
ico000_
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ico000_ »

щях да хвърлям един от буната с такава бомбарда, по голямо л.... от това не съм виждал, а колега относно предния пост и с обикновените бомбарди като задържиш поттъва, а като подръпнеш я качваш горе, но като тази с крилцата , все едно "always" с крилца :)
fisher38
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от fisher38 »

имам я тази бомбарда наистина лети лошо и на по близка дистанция и оплита повода доста често но един път когато беше спряло да кълве викам си дай да я пробвам и никои нищо не вадеше за 15-20 мин. с нея хванах 5 заргана така че не е лошо от време на време да се експериментира
plamen1980
новобранец
новобранец

Мнение от plamen1980 »

И аз имам такава бомбарда но я хвърлям само когато съм сам иначе ше ме набият някаде
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов от брега”