Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Клуб Балканка
Клуб Балканка
naRiba.com

Форум

Пъстървов риболов - репортажи, техники, красоти
Модератор: Кърцата
Пъстървов риболов - репортажи, техники, красоти
Колеги, отварям тази тема, в която всеки пъстървов риболовец може да си опише излета. Желателно е в текста да се описва такъмът, техниката и тактиката на риболов, а да не е само снимки. Също така може да има красоти от България. Откривам темата:
По Великден ходих да ям интересни агнета с люта ракия. Покрай другото обаче се бяхме разбрали с Жорката да направим един риболов на една от местните реки.
Пристигам в селото, а пътят - отличен. Води се булевард "Девети септември", няма тва-онова. Село, ама с булевард!

Реката е на 13-14 км оттам. Водата ледена. Ясно е, че трябва да се заложи нещо по-апетитно. Слагам две камоли на куката. Останалият такъм е: кука №7, повод 0.16, основно 0.18, телескоп 6 метра с макара. Първия един час нищо. След това обаче имах здрав удар, борба около 7-8 мин, защото ми клъвна в много дълбоко място и имаше къде да бяга. Жорката ми асистира с изваждането, щото нямахме кеп и се наложи на ръка:

След малко и Жоро разписва:

Та така, рибите бяха много редки, но пък ги има. Реката е планирана за сгъстяване на пъстървите в нея, което ще рече, че ще бъде зарибена още тази година с 1000-2000 балканки. Пълна е с ручейници и ще има какво да папкат. Поздрави и наслука на всички!
По Великден ходих да ям интересни агнета с люта ракия. Покрай другото обаче се бяхме разбрали с Жорката да направим един риболов на една от местните реки.
Пристигам в селото, а пътят - отличен. Води се булевард "Девети септември", няма тва-онова. Село, ама с булевард!

Реката е на 13-14 км оттам. Водата ледена. Ясно е, че трябва да се заложи нещо по-апетитно. Слагам две камоли на куката. Останалият такъм е: кука №7, повод 0.16, основно 0.18, телескоп 6 метра с макара. Първия един час нищо. След това обаче имах здрав удар, борба около 7-8 мин, защото ми клъвна в много дълбоко място и имаше къде да бяга. Жорката ми асистира с изваждането, щото нямахме кеп и се наложи на ръка:

След малко и Жоро разписва:

Та така, рибите бяха много редки, но пък ги има. Реката е планирана за сгъстяване на пъстървите в нея, което ще рече, че ще бъде зарибена още тази година с 1000-2000 балканки. Пълна е с ручейници и ще има какво да папкат. Поздрави и наслука на всички!
- Paviljon
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Re: Пъстървов риболов - репортажи, техники, красоти
Бат Стане темата е страхотна и нека повече хора да могат да обменят опит, мисли и снимки да показват!
Здравейте колеги,
Началото на почивните дни ме отведе до едно много красиво място в България, което изключително много ме зареди емоционално. Снимките по-долу говорят сами по себе си.
Реката ме посрещна все така голяма от топящите се снегове, но пък доста бистра! Бях подготвен с изкуствени примамки, ручейници и кутийка с камола! Тъкмо стъпих на реката, а ръцете ми разтреперани пред красотата, която се откриваше покрай мен. Дърветата даващи нов живот, някой леко разлистили се, други в очакване на момента, а реката с едни красиви бързеи и вирове, и потопени камъни по дъното.

Захождайки приклекнал като партизанин към първото място с въдицата и закачения на ней воблер (доказал се в речен риболов на пъстърва). Пърмо, второ замятане, само плахи почуквания и индикация на сенки на пъстърви стрелкащи се към примамката, но нища. Смених с други, но почукванията дори и по-вяли. Викам си ще сменя с друго. Веднага линията се преоборудва на ручейник. Викам си първо на ручейник, а после и на камола ще пробвам. Заметнах в един разпенен участък и се започна с приятната игра на пъстървите (американки)

Ето на това място излезнаха и малко по-добри!

Придвижих се нагоре по течението, а реката ставаше все по-красива и зареждаща ме! Хубави, красиви бързеи, а сред потопените камъни прибягваха мълниеносно сенките на петнистите обитатели

Ето по тези места ме изненадаха няколко красиви рибки. Не всички съм снимал, че то време за риболов нямаше да остане само от снимки.

След всяка уловена риба последваше и пускане обратно в студената вода, там където им е мастото, в пенливата вода, скрити зад някой камък!

Пробвах и на камола, но за мое учудване на нея на няколкото вира, на които заметнах нямаше и почукване, а когато слагах ручейник веднага пачето перо изчезваше мълниеносно! Явно различните места и рибите в тях предпочитат една примамка, друг ден друга! Бат Стан си я знае камолата! Нещо й бае ми се струва на нея
Ето малко още от красотите докато се придвижвах нагоре по реката! Рибите си вървяха почти една след друга, хванати с изстудена предварително ръка във водата, откачани внимателно и пускани обратно да си плуват на воля!

По едно време започнаха да се улавят единствено красивите петнисти с червени точки. Местата бяха едни обрасли от растителност, а района един усоен. Замяташ в движещата се вода и стръвта преминавайки покрай по-големите камъни мигновено изчезваше!
Ето за такива места говоря! Тук изтървах една красива балканка, но втори път не повтори, колкото и да упорствах!

Ето снимки и на обитателите, като съм снимал част от тях!

Магията на риболова на пъстърва, както се изразява бат Димо беше на върха!
Всяка една уловена риба плува обратно в реката, като нямаше на нито една поражение при улавянето! Рибите бяха до към 27-28 см, като имаше и доста маломерни!
Поздрави и наслука
Здравейте колеги,
Началото на почивните дни ме отведе до едно много красиво място в България, което изключително много ме зареди емоционално. Снимките по-долу говорят сами по себе си.
Реката ме посрещна все така голяма от топящите се снегове, но пък доста бистра! Бях подготвен с изкуствени примамки, ручейници и кутийка с камола! Тъкмо стъпих на реката, а ръцете ми разтреперани пред красотата, която се откриваше покрай мен. Дърветата даващи нов живот, някой леко разлистили се, други в очакване на момента, а реката с едни красиви бързеи и вирове, и потопени камъни по дъното.

Захождайки приклекнал като партизанин към първото място с въдицата и закачения на ней воблер (доказал се в речен риболов на пъстърва). Пърмо, второ замятане, само плахи почуквания и индикация на сенки на пъстърви стрелкащи се към примамката, но нища. Смених с други, но почукванията дори и по-вяли. Викам си ще сменя с друго. Веднага линията се преоборудва на ручейник. Викам си първо на ручейник, а после и на камола ще пробвам. Заметнах в един разпенен участък и се започна с приятната игра на пъстървите (американки)

Ето на това място излезнаха и малко по-добри!

Придвижих се нагоре по течението, а реката ставаше все по-красива и зареждаща ме! Хубави, красиви бързеи, а сред потопените камъни прибягваха мълниеносно сенките на петнистите обитатели

Ето по тези места ме изненадаха няколко красиви рибки. Не всички съм снимал, че то време за риболов нямаше да остане само от снимки.

След всяка уловена риба последваше и пускане обратно в студената вода, там където им е мастото, в пенливата вода, скрити зад някой камък!

Пробвах и на камола, но за мое учудване на нея на няколкото вира, на които заметнах нямаше и почукване, а когато слагах ручейник веднага пачето перо изчезваше мълниеносно! Явно различните места и рибите в тях предпочитат една примамка, друг ден друга! Бат Стан си я знае камолата! Нещо й бае ми се струва на нея
Ето малко още от красотите докато се придвижвах нагоре по реката! Рибите си вървяха почти една след друга, хванати с изстудена предварително ръка във водата, откачани внимателно и пускани обратно да си плуват на воля!

По едно време започнаха да се улавят единствено красивите петнисти с червени точки. Местата бяха едни обрасли от растителност, а района един усоен. Замяташ в движещата се вода и стръвта преминавайки покрай по-големите камъни мигновено изчезваше!
Ето за такива места говоря! Тук изтървах една красива балканка, но втори път не повтори, колкото и да упорствах!

Ето снимки и на обитателите, като съм снимал част от тях!

Магията на риболова на пъстърва, както се изразява бат Димо беше на върха!
Всяка една уловена риба плува обратно в реката, като нямаше на нито една поражение при улавянето! Рибите бяха до към 27-28 см, като имаше и доста маломерни!
Поздрави и наслука
Клуб по спортен риболов "Балканка"
http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
Попивай красотата с очите и душата !!!
http://www.concept.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
Попивай красотата с очите и душата !!!
http://www.concept.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
Хе,Хе – Магията викаш. Верно – те това е Тя. Ко имаше и някоя Мечка, или поне следи от нея – и Магията щеше да е „зверска”. За това иде реч.Paviljon написа:Магията на риболова на пъстърва,
Ся – за темата. Като ша я има – трябва да бъде полезна и за нещо друго, освен за самочувствието на участниците.
Аз бих я кръстил „Магически репортажи”, ама не сколасах да ви свирна навреме. Щото пъстръвки всеки мое да ловка. Обаче да усеща Магията – това доста трудно се постига. И си иска време и практика. И познания също, а и доста маане по реките.
Ако бях аз автора на тая тема – щях да помоля в началото – всеки, който реши да се включи с някой репортаж – не просто да снима хванати риби. Не е кой знае какво – да хванеш. Трудното е да можеш да усещаш Магията, а е още по-трудно да го превърнеш усещането – в репортаж.
Сметам – първата стъпка в тая посока е - човек да прочете на нашия сайт www.balkanka.bg – статията „Хвани и Пусни – за Балканските Пъстърви”. Преди бях против теми като тая, обаче сега мисля друго. Има смисъл наистина – когато репортажите са като на Павката /Pavilion/.
Ето защо – като втора стъпка е добре да се разгледа репортажа на Павката много внимателно. Тоя път направо е „избил рибата” с тоя репортаж. Най-хубавата част е в отношението към рибите – та да е полезно за по-неопитните. Изключителна демонстрация на най-важните неща.
Свалям шапка. Те Така Се Праи.
Почивни дни са, време е за пъстърва. С моят колега и приятел от клуб "Балканка" Мемо рано сутринта се окозихме на една река. колегата заложи на схема с естествена стръв. Аз пък бях планирал спинингов риболов с тестване на една нова за мен примамка - блесната "Лъки Джон". Бях си взел няколко бройки от "Риби и такъми", тъй като имах добри отзиви за тях. Всичките бяха №2, бели. Излетът почна брутално - на първо замятане удари ето това!

Страхотна американка, мъжкар, голяма борба му ударихме. Тук е мястото да кажа, че ловях без контри на тройката, тъй като ги бях намачкал за републиканското в Девин, където обаче така и не лових с тях. Сега се оказа, че блесната е отлична, от "Лъки Джон" я прекръстих на Джони Кадема. Малко по-късно примамката улови и хубава балканска пъстърва:

Мемо да не остане и той по-назад, също прилъга една хубавица:

Около обяд приятелят ми трябваше да си ходи, щото имаше неква работа. Аз обаче останах с амбициозната задача да тествам още две реки, до които се ходи с влак (нали не съм шофьор и нямам кола...) И така, пътешествието започна.

На първата река попаднахв участък, пълен с американки, как ли още не са ги научили да ги приключат. За около 2 часа имах поне 20 уловени педарки. Изхползвах възможността да тествам някои силиконови примамки и блесни за следващия кръг от републиканското, намерих кои са по-уловисти и така. След това хам хум - кифтета с бири и пак на влака:

Отивам на една друга пъстървова река. Тя е по-скоро планински поток, ама държи пъстърва. Те я реката:

Тука реших, че ще ловя на изкуствена муха. Ще речете - как така, като нямаш мухарка? Ми те така, направо със спининга. Слагам две нимфи:

Лови си се екстра, от мен да го знаете. На тази река имаше доста маломерки, но както виждате, куките на мухите ми са без контри. По този начин въобще не се налагаше да пипам уловените дребосъци. Не съм ги снимал, щото не виждам смисъл.
Изкефих се, щото беше много красиво. Много се изкефих, когато бях ожаднял и ето го изворчето:

Та така, много съм доволен, бая рибки се хванаха, а освен това природата е уникална. Поздрави и наслука на всички.

Страхотна американка, мъжкар, голяма борба му ударихме. Тук е мястото да кажа, че ловях без контри на тройката, тъй като ги бях намачкал за републиканското в Девин, където обаче така и не лових с тях. Сега се оказа, че блесната е отлична, от "Лъки Джон" я прекръстих на Джони Кадема. Малко по-късно примамката улови и хубава балканска пъстърва:

Мемо да не остане и той по-назад, също прилъга една хубавица:

Около обяд приятелят ми трябваше да си ходи, щото имаше неква работа. Аз обаче останах с амбициозната задача да тествам още две реки, до които се ходи с влак (нали не съм шофьор и нямам кола...) И така, пътешествието започна.

На първата река попаднахв участък, пълен с американки, как ли още не са ги научили да ги приключат. За около 2 часа имах поне 20 уловени педарки. Изхползвах възможността да тествам някои силиконови примамки и блесни за следващия кръг от републиканското, намерих кои са по-уловисти и така. След това хам хум - кифтета с бири и пак на влака:

Отивам на една друга пъстървова река. Тя е по-скоро планински поток, ама държи пъстърва. Те я реката:

Тука реших, че ще ловя на изкуствена муха. Ще речете - как така, като нямаш мухарка? Ми те така, направо със спининга. Слагам две нимфи:

Лови си се екстра, от мен да го знаете. На тази река имаше доста маломерки, но както виждате, куките на мухите ми са без контри. По този начин въобще не се налагаше да пипам уловените дребосъци. Не съм ги снимал, щото не виждам смисъл.
Изкефих се, щото беше много красиво. Много се изкефих, когато бях ожаднял и ето го изворчето:

Та така, много съм доволен, бая рибки се хванаха, а освен това природата е уникална. Поздрави и наслука на всички.
Ибахмааму! Пропуснал съм, че трябвало да си нося мухарката, за да ловя с две нимфи. Впрочем аз я носих, обаче остана в колата на Мемо. Щото бях с влака! Виноват!!! Обаче наказанието ми се струва много тежко. Има смекчаващи вината обстоятелства - куките на скандалните мухи са без контри. Затова отивам на апелативна комисия към клуба и пледирам санкцията да бъде намалена на 4 (словом - четири) дни без риболов.pitcha написа: 1. Риболов на естествена стръв и всички методи с изкуствена муха без мухарка и шнур:
- На всички видове линии за улов на пъстърва се допуска не повече от една единична кука или една муха.[/i]
Ето защо - Бат Стан се наказва с 10/десет/ дни Без Риболов!
И да препише кодекса дваесе пъти РЪЧНО, белким запомни нещо!!!
Ся за днес - сичко по кодекса. Блесните без контри, примамките - единични, балканките - обратно в реката. Ама нямаше големи, само ей такива:

И такива - абе бая имаше:

Интересното е, че лапаха цялата тройка от блесна Моска №3, та се наложи впоследствие да намаля размера. Реката:

Та бива, ама дамо ми мине апелацията, че иначе в събота ще трябва да ходя за коприва.
- Borislav Haralampiev
- научил се да хвърля
Здравейте колеги ,след като вчера вечерта ме уведомиха ,че днес имам няколко задачки закачки в къщи заспах малко притеснен. Трябваше да избирам между:
1.Закачане на пердета
2.Измиване на прозорци
3.Разчистване на таван
Естествено избрах четвъртото липсващо в списъка да отида на риба
( преебах ги малко ) Решението го взех след като си отворих очите още в кревата.Скачам от леглото ,бърз преглед на примамки и прочие и газ към реката. Имах инфо , че в тази река има 3 ама от най-мерните риби. В 9.00 пристигам на точното място нагоре надолу всеки вир ,бавно ,бързо абе всичко облових ама йок. До 12.00 нито удар нищо. Веднага се задейства резервния вариант на колата и в 13.00 бях на следващата река . А тя все така красива и пълна с живот :

Още с пристигането на един обещаващ вир хвърлям нъц ,втори път нъц, трети абе май днес не ми е ден . И точно когато се бях отчаял до Н-та степен бааам една американка около 30-те санта която не пожела да я видите и аз де
Викам си светлина в тунела
И понеже вира беше доста голям бях сигурен ,че има поне още една риба . Изведнъж от храстите изскочи един чичо Манчо с една голяма гега около 8-те метра и започна да цопка над мене. Еееееее пак каръка се върна препсувах го веднъж дваж и пак на колата . След около 3-4 км. по-нагоре реших ,че тук ще е мястото. И понеже заглавието на темата е "Пъстървов риболов - репортажи, техники, красоти " да метна една красота на задвъдичното устройство :

Отчаяна физиономия знам
Но не задълго
Започвам да упорствам и хоп
първата за деня :

след малко :

след много малко :

аааа нещо се случва тук :

Изведнъж си давам сметка ,че съм нагазил в реката до колене и се въртя със спининга като хеликоптер и накъдето и да хвърля хващам риба :

Още една след поредното хвърляне
:

Повечето рибки бяха около 18-20 см. :

Все пак имаше 3-4 в нормата :

А общата бройка на хванатите рибки около 15 :

Естествено рибките след всяко фото се връщат за да ми изпълнят обектива още повече след някой друг ден :

Не можех да разбера в какво съм се забъркал но ми харесваше
:

Из между всичките тези рибки имаше десетки удари ,откачания ,премятания,вдигания абе мазало :

Като се замисля не съм имал толкова интензивен пъстървов излет до сега :

Въпреки ,че рибките не бяха всиките мерни си е тръпка :

Опаааааа щях да забравя блесната на деня беше Рублекс номер 2 ( бяла с червени точки )

Последната за деня пред фотоапарата :

За тези който ще кажат: " ама тази риба защо гледа така" "ама защо си и бръкнал с нокътя на малкия пръст в окото " "ама не са ли ти големи тройките на куките" или нещо от тези глупости . Ще повторя пак рибките си плуват живи и здрави гарантирам . Който иска да отиде да си ги хване .
Поздрави на всички !!! Пожелавам и на вас такива емоций
Накрая имах вдигане на рибата на деня обаче нищя. Какво ли не смених та и воблер отиде зарад таз риба .
1.Закачане на пердета
2.Измиване на прозорци
3.Разчистване на таван
Естествено избрах четвъртото липсващо в списъка да отида на риба

Още с пристигането на един обещаващ вир хвърлям нъц ,втори път нъц, трети абе май днес не ми е ден . И точно когато се бях отчаял до Н-та степен бааам една американка около 30-те санта която не пожела да я видите и аз де

Отчаяна физиономия знам

първата за деня :

след малко :

след много малко :

аааа нещо се случва тук :

Изведнъж си давам сметка ,че съм нагазил в реката до колене и се въртя със спининга като хеликоптер и накъдето и да хвърля хващам риба :

Още една след поредното хвърляне

Повечето рибки бяха около 18-20 см. :

Все пак имаше 3-4 в нормата :

А общата бройка на хванатите рибки около 15 :

Естествено рибките след всяко фото се връщат за да ми изпълнят обектива още повече след някой друг ден :

Не можех да разбера в какво съм се забъркал но ми харесваше

Из между всичките тези рибки имаше десетки удари ,откачания ,премятания,вдигания абе мазало :

Като се замисля не съм имал толкова интензивен пъстървов излет до сега :

Въпреки ,че рибките не бяха всиките мерни си е тръпка :

Опаааааа щях да забравя блесната на деня беше Рублекс номер 2 ( бяла с червени точки )

Последната за деня пред фотоапарата :

За тези който ще кажат: " ама тази риба защо гледа така" "ама защо си и бръкнал с нокътя на малкия пръст в окото " "ама не са ли ти големи тройките на куките" или нещо от тези глупости . Ще повторя пак рибките си плуват живи и здрави гарантирам . Който иска да отиде да си ги хване .
Поздрави на всички !!! Пожелавам и на вас такива емоций

Днес реших да си направя малка разходка след като свърших текущите задачи за деня. Към 17:30ч взимам тояжката и раничката и напред.
Разходката по планинските рекички е несравнима

А имаше и некоя друга малка балканака

Всички риби са живи и пуснати обратно в реката да си плуват на воля. Съжалявам за качеството на снимките, но телефона толкова си може.
Разходката по планинските рекички е несравнима

А имаше и некоя друга малка балканака

Всички риби са живи и пуснати обратно в реката да си плуват на воля. Съжалявам за качеството на снимките, но телефона толкова си може.
-
- кандидат преподавател
Не те знам кой си,ама ако беше попитал,щеше да знаеш че там няма едри риби и няма смисъл да бодеш маломерките в допълнение към туризма.Бъди здрав !
Аз да те питам на Тенез дере как е положението и има ли смисъл да се ходи? Бъди здрав!
Подкрепям това мнение. Няма никакъв проблем да пазиш маломерните, ако поискаш.INCUBUS написа:....,щеше да знаеш че там няма едри риби и няма смисъл да бодеш маломерките в допълнение към туризма.Бъди здрав !
Вчера имах контакт с 60-70 пъстръвки. Десетина хванати, три в размера. Само една леко нагълтала, но куката извадена без проблем. Нямаше нужда да късам влакното.
Останалите само си висяха по стръвта, а и бая нещо излапаха безплатно!
Как става номера? Кука №7, стръв – три ручейника или една камола и два ручейника.
Куката нанизана непосредствено под главата на камолата или на ручейниците. Така че цялата стръв виси под куката. И не чакаш – като видиш че кълват. Дори и да глътнат стръвта – куката виси за устата.
Между другото – реката е зарибявана преди четири години. Вече има мерни риби, които трябваше да са доста, ама явно са ги поизвадили. Обаче маломерни от 8-10 санта, до 16-18 – колкото искаш. Ври от риби – както едно време вряха реките.Това го пиша специално за едни пичове, дето все още се съмняват в смисъла на зарибяването, щото не се били размножевали тия от развъдниците???
Та колегата, като е видял, че са маломерни – ако шибне една двойка на Mepps или шестица Panter Martin – не само че нямаше да ги ушива маломерните, а е можел да цепне и нещо по-едро.
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Дори новини казвашpitcha написа:Между другото – реката е зарибявана преди четири години. Вече има мерни риби, които трябваше да са доста, ама явно са ги поизвадили. Обаче маломерни от 8-10 санта, до 16-18 – колкото искаш. Ври от риби – както едно време вряха реките.Това го пиша специално за едни пичове, дето все още се съмняват в смисъла на зарибяването, щото не се били размножевали тия от развъдниците???

Кажи къде има големи да ходя там и да не бода маломерните. Но поне аз съм от тез дето си ги връщат обратно за разлика от мнооого другиINCUBUS написа:Не те знам кой си,ама ако беше попитал,щеше да знаеш че там няма едри риби и няма смисъл да бодеш маломерките в допълнение към туризма.Бъди здрав !

- misho_tsakov
- ще става разбирач
В събота се поразходихме с Бат Стан и Алан.
Риболова на спининг беше изключително тегав, макар че най-голямата риба се яви на блесна (Станил) и една подобна изпуснах на воблер пред краката си.
Иначе така: Бат Стан много фаща и за малко му се размина плуване в реката - разбирайте насилствено причинено от завистлив колега.
Аз доброволно си накиснах топките да спася две примамки, едната закачена в парашут (да ги чума убие браковците) другата в едрогабаритни кюлоти....
Екстра като цяло, само дето бях с нови ботуши и като пълен аматьор ги налузих с късите гащи и сега имам две "татуировки" около двата прасеца.
Куманов, не се крий, а пусни снимки от твоя излет в другата тема!
Имаше по някоя друга риба.Риболова на спининг беше изключително тегав, макар че най-голямата риба се яви на блесна (Станил) и една подобна изпуснах на воблер пред краката си.
Иначе така: Бат Стан много фаща и за малко му се размина плуване в реката - разбирайте насилствено причинено от завистлив колега.
Аз доброволно си накиснах топките да спася две примамки, едната закачена в парашут (да ги чума убие браковците) другата в едрогабаритни кюлоти....
Екстра като цяло, само дето бях с нови ботуши и като пълен аматьор ги налузих с късите гащи и сега имам две "татуировки" около двата прасеца.
Куманов, не се крий, а пусни снимки от твоя излет в другата тема!
Който ходи в мола - умира!
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg
Ми аз не снимам риби. А си бях забравил и фотоапарата, та и красоти нема.
Обаче реката беше уникално красива. Който иска - му я казвам моментално. Да иде и да види сам зо кво иде реч.
Между друуто - чия е тоя кеп, да зема да му подаря един по-свестен.
Чаай че се сетих за кепа. По-добре не ми казвай.
Обаче реката беше уникално красива. Който иска - му я казвам моментално. Да иде и да види сам зо кво иде реч.
Между друуто - чия е тоя кеп, да зема да му подаря един по-свестен.
Чаай че се сетих за кепа. По-добре не ми казвай.
Мдааа, тегавичък беше излетът, както на всяка голяма река с много вода. Рибите лежат на дъното и се налага мното прецизно облавяне на всяка педя от участъка, ако човек иска да улови нещо. Много е важно в тази ситуация да можем да "четем" реката и да отгатнем под кой от всичките хиляди камъни пред нас има спотаена пъстърва. Рибите са редки, но ако упорстваме и подходим правилно, можем да излъжем някоя и друга. Въпросът е да се направи точен избор на позиция и най-вече да изберем най-подходящата точка на замятане и траектория на водене на блесната. Аз лично по-труден риболов отдавна не съм имал, но съм доволен, че се справих със ситуацията. Например тази пъстърва се хвана след около 40 - 50 замятания и облавяния на една дупка от двата бряга на реката, докато налучкам къде точно трябва да застана, за да се предизвика кълването.

Същата работа беше и със стръвта - налагаше се да извозиш около 15-20 пъти поне, докато пъстървата вземе. Целият проблем тръгна от това, че рибите се хранеха със съвсем ограничено движение - най-много да мръдне една педя вляво, вдясно или нагоре. Въобще не можеше да се разчита на онзи вид атака, при който рибата се стрелка нагоре, подгонва яростно и атакува. Искаше да й се подаде долу, близо до нея и толкова. Но пък точно тези излети кефят повече.
П.С. - Димо, кепът и кошчето са свещени атрибути с митична история и не си ги заменям за нищо.

Същата работа беше и със стръвта - налагаше се да извозиш около 15-20 пъти поне, докато пъстървата вземе. Целият проблем тръгна от това, че рибите се хранеха със съвсем ограничено движение - най-много да мръдне една педя вляво, вдясно или нагоре. Въобще не можеше да се разчита на онзи вид атака, при който рибата се стрелка нагоре, подгонва яростно и атакува. Искаше да й се подаде долу, близо до нея и толкова. Но пък точно тези излети кефят повече.
П.С. - Димо, кепът и кошчето са свещени атрибути с митична история и не си ги заменям за нищо.