Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

риболов на яз.Сопот
-
- научил се да хвърля
риболов на яз.Сопот
това е рибата от сутринта до обяд на двамата с колега,искаше ни са да излъжем и някоя каракуда но явно е по плиткото да хвърля хайвера знам ли.Относно риболова ловихме на мач 3кг захранка за стръв бял,торен,жито,царевица провах да ловя на дъното 2,3 часа за нещо различно от уклей но само някоя малка платика и две червеноперки след това решех да начеша крастата и намалих дълбочината и се почна гол след гол уклей.

и една снимка да видите колко красиви места има в БГ.

и една снимка да видите колко красиви места има в БГ.

-
- новобранец
Re: риболов на яз.Сопот
браво ,страхотен излет
язовира е много красив
язовира е много красив
Като има вятър е мътна.А щосе отнася за тарана аз го търсих в събота на другия бряг в плиткото но капо ,няма го и там ако тази седмица е топло ще почне да дава.
Риба къща няма.
по мой наблюдения каракудата и платиката се активизират след Гергьовден
не е ли забранен този язовир, или аз съм в грешка ?
мерси
мерси
-
- вече хвърля и на тежко
Разрешен е през забраната, като са забранение 300 метра от стената и 300 метра от устието нагоре. И внимавайте, че яко проверяват - за билет, маломерна риба и дневна норма. Бил съм свидетел!
Язовира е разрешен за риболов през забранения период така че,с хайвер или без всеки решава коя риба да лови и какво да прави с нея.....

- G.Petkov
- и господ не е толокова добър
Хубави снимки,
Харесвам много този язовир, въпреки че ходя много рядко - главно през май, за бяла риба.
Не вярвам с тези 2 кг уклей да бъде обезрибен
!
Също както и яз.Панчарево, който пък е денонощно, 365 дни в годината обсаден от софийските риболовци и пак е пълен с риба!
Та, по-спокойно - този язовир е включен вече много години като свободен по време на забраната и с нищо не е пострадало рибното му богатство.
Може би даже и напротив, бракониерите нямат свободен достъп до него!!!
Харесвам много този язовир, въпреки че ходя много рядко - главно през май, за бяла риба.
Не вярвам с тези 2 кг уклей да бъде обезрибен

Също както и яз.Панчарево, който пък е денонощно, 365 дни в годината обсаден от софийските риболовци и пак е пълен с риба!
Та, по-спокойно - този язовир е включен вече много години като свободен по време на забраната и с нищо не е пострадало рибното му богатство.
-
- ще става разбирач
G.Petkov написа:Хубави снимки,
Не вярвам с тези 2 кг уклей да бъде обезрибен!
Това изказване не дава пример .Гледам други предавания от цял свят ,там рибният ресурс е в пъти по богат .Питам се дали не е от манталитета който бълва и в този форум
След като са преценили да е разрешен язовира , значи няма да изчезне рибата !!!
Хората от иара там си гледат съвестно работата и затова има риба .
Сещам се за много забранени в момента язовири дето са обезрибени .
Хората от иара там си гледат съвестно работата и затова има риба .
Сещам се за много забранени в момента язовири дето са обезрибени .
бях чул някъде -че мисли ли да забраняват риболова за две години на всякъде така верно ще дръпнем малко със рибите
-
- вече хвърля и на тежко
Колеги, няма смисъл да спорите Аз съм от Троян и това е така да се каже "домашният" ни язовир. Ходим там почти всеки уикенд. Пак искам да ви кажа - от ИАРА правят доста доста чести проверки, разполгат със скутер, джип и т.н. Съгласен съм с колегата, че така като е разрешен е по-сигурно, че ще се опази от бракониерите. Иначе уклеят наистина е многоброен в язовира, въпрос на гледна точка е.
- paolodn
- научил се да хвърля
Ето информация за колегата ''гражданин,, от София:
В момента тече акция за набиране на средства за зарибяване на язьовир Сопот, а и с един два килограма уклей язовира няма да остане без риба, още повече че ИАРА има доста добро присъствие там.
Ето на този линк може да прочетете повече за акцията:
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=150&t=60081
До колкото съм запознат ще се зарибява с амур и шаран.
От други колеги във форума разбрах, че има и открита сметка за набиране на средства, но не разбрах в коя банка.
В момента тече акция за набиране на средства за зарибяване на язьовир Сопот, а и с един два килограма уклей язовира няма да остане без риба, още повече че ИАРА има доста добро присъствие там.
Ето на този линк може да прочетете повече за акцията:
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=150&t=60081
До колкото съм запознат ще се зарибява с амур и шаран.
От други колеги във форума разбрах, че има и открита сметка за набиране на средства, но не разбрах в коя банка.
Всеки шут отзад е крачка напред!
Много точно колега,има много свесни хора но има и помияри който просто няма оправия с тях.А що се отнася за боклука гнус ме е вече да слеза да ловя риба под ккьщата ми защото брега е заприличал на сметище.Аз лично преди 3г. издеиствах контеинер сложиха го на пътя пред къщата ми и пак ги мързи да хвълят вътре ами до него взех да им правя вече забележки дори им са карам.Но найстина има и много културни.
Риба къща няма.