ВНИМАНИЕ... Биологични Отпадъци

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Stefan_msr
новобранец
новобранец

ВНИМАНИЕ... Биологични Отпадъци

Мнение от Stefan_msr »

Здравейте Колеги... Днес получих информация, че на Баластриерата Враждебна...
Големия Гьол до Летището се изхвърлят Биологичните Отпадъци на Болница Пирогов, както и някои други... Някой има ли информация по този въпрос и по-принцип не е ли редно такива отпадъци да бъдат изгаряни или заравяни... :axe: :axe:
Благодаря предварително, ако някой знае нещо да пише...
Мисля, че е редно да се спрат подобни акции и превръщането на Водни Обекти в Сметища от какъвто и да е вид...
Аватар
lif3house
разбира нещата
разбира нещата

Re: ВНИМАНИЕ... Биологични Отпадъци

Мнение от lif3house »

Аз не знам, но ще кажа, че не е редно да се горят, тъй като ще се отделят вредни и опасни газове, не е редно и да се заравят тъй като ще замърсят почвата. Изключение правят специално пригодени места за обработката или унищожаването им, но поне аз не знам и не съм чул за такива. Няма да се очудя ако това което казваш е така, тъй като наскоро казаха за подобен случай но изхвърлени в близката кофа на една от болниците.
Аватар
MITKO70
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от MITKO70 »

Не ми се вярва да се прави това масово,може и да е попаднало нещо ,но е инцидентно,както и на други места.Горят ги по принцип в специални депа,екарисажи ,такъв мисля има в двора на Медицинска академия и не се разбира ,че работи.
Всичко може,но не всеки го можe.
Изображение
Gosheto
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Gosheto »

Преди години на Петте могили най-редовно между уклея и бабите излизаше по някоя система :lol: На Враждебна не са ми пипали :lol:
Д-р Дулитъл
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Д-р Дулитъл »

lif3house написа:Аз не знам, но ще кажа, че не е редно да се горят, тъй като ще се отделят вредни и опасни газове, не е редно и да се заравят тъй като ще замърсят почвата. Изключение правят специално пригодени места за обработката или унищожаването им, но поне аз не знам и не съм чул за такива. Няма да се очудя ако това което казваш е така, тъй като наскоро казаха за подобен случай но изхвърлени в близката кофа на една от болниците.
Напротив,трябва да се изгарят в т.нар. инсинератори-изгарят всичко,освен металните елементи.А и нищо чудно някой да е направил икономия...
Аватар
С.Върбанов
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от С.Върбанов »

Не се съмнявам грам ,че се изхвърлят там ! Поверете го , ако имате време и Ви се занимава !
Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!

https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
Stefan_msr
новобранец
новобранец

Мнение от Stefan_msr »

Ще го проверя и раздуя след това... Да хвърчат най-накрая глави... Писна ми от тъпизми в тая шибана държава... Ще правят приюти за некви шибани псета, които нападат хората без причина, а не отделят пари да се съберат боклуците и да се унищожат по правилен начин, и то боклуци които сериозно могат да увредят здравето на доста хора... Немам Думи и Нерви... От утре с Бойния и ще раздавам правосъдие...
BogdanSim
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от BogdanSim »

Stefan_msr написа:Здравейте Колеги... Днес получих информация, че на Баластриерата Враждебна...
Големия гьол до Летището се изхвърлят Биологичните Отпадъци на Болница Пирогов, както и някои други... Някой има ли информация по този въпрос и по-принцип не е ли редно такива отпадъци да бъдат изгаряни или заравяни... :axe: :axe:
Благодаря предварително, ако някой знае нещо да пише...
Мисля, че е редно да се спрат подобни акции и превръщането на Водни Обекти в Сметища от какъвто и да е вид...
За другите гьолове на Враждебна , от другата страна на моста със сигурност се хвърлят какви ли не боклуци .Аз съм виждал кръвни банки , лекарства ,спринцовки , умрели животни (кучета , овце) , цели камиони с кокали , и какво ли още не . Виждах и камионите изсмукващи септичните ями да се изсипват там . Затова там не стъпвам от години , а това бяха едни от най чистите и богати на риба гьолчета. :?
Ако искате да разсмеете Бог - разкажете му плановете си.
Аватар
С.Върбанов
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от С.Върбанов »

Сезирайте когото трябва , ако имате доказателства разбира се ! А може и да е разрешено изхвърлянето от общината - и това трябва да се провери !
Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!

https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
CERRUTI
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от CERRUTI »

Това си е практика от доста отдавна,както писа един колега-от другата страна на ботевградско има един гйол Синьто се казваше преди,сега е по известен като Боклука(който ходи на 777 го знае).Там има от всички видове отпадъци в големи количества,говори се и за няколко крадени коли,трупове и кой знае какво....които се останат там защото гйола вече почти е зарит.Но това не пречи на хора да ловят там и да консумират рибата
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”