Къде се намирам:
Кулинария
Риболовна кухня
naRiba.com

Форум


Похапнах прясно ... барамунди
Модератор: sapuna
Похапнах прясно ... барамунди
Здравейте, юнаци!
Като се почна от Великден, та до 1 май, а и до Гергьовден, таквиз стокилограмови като мен си похапват доста агнешко, но и то омръзва. Та онзи ден на връщане от работа гледам в един рибен магазин нещо като каракуда, ама по 10,80 лева килото - прясно охладена риба, очите й блестят като на сулка. А на етикета пише - барамунди!
Питам продавача, дали я карат чак от Австралия тази риба, а той вика, че е от Бургас, имало ферма там за развъждане. Гледам хрилете червени, очите - бистри и си купих едно парче половин кило, да се престоря и аз на Рекс Хънт.
Люспите се свалят лесно с лъжица, корми се също лесно и личи, че е морско чедо. Махнах главата, разцепих рибата на две покрай гръбнака, поръсих със сол, смлян чер пипер, стрит босилек и риган и сока от един лимон. Престоя така половин час, после леко овалях в смес от царевично и бяло брашно и хайде в тигана с малко олио, в което бях счукал , по-скоро натиснал няколко скилидки чесън. Като се зачерви и от двете страни я сервирах в чиния, а в малкото останало олио с чесъна лупнах половин връзка нарязан копър и дръпнах от тигана, а после добавих сол и сок от лимон.
Получи се, нема да ви казвам какво, ами да го покажа:

Снимах го с бира и български байрак, да не мислите, че съм в Австралия
После залях рибата с оня сос от тигана. Малий-й, агнешко ли, да го не помириша повече
А и без екстри месото е леко и вкусно, без кости и според мен си струва парите.
Кака Доцентица беше в командировка и не можа да се дореди, а като разбра какво е пропуснала, още на следващия ден ме спеши да взема две килца барамунди. Ама беше свършило, пустото,та сега ще дебна пак...
Наздраве!
Като се почна от Великден, та до 1 май, а и до Гергьовден, таквиз стокилограмови като мен си похапват доста агнешко, но и то омръзва. Та онзи ден на връщане от работа гледам в един рибен магазин нещо като каракуда, ама по 10,80 лева килото - прясно охладена риба, очите й блестят като на сулка. А на етикета пише - барамунди!


Люспите се свалят лесно с лъжица, корми се също лесно и личи, че е морско чедо. Махнах главата, разцепих рибата на две покрай гръбнака, поръсих със сол, смлян чер пипер, стрит босилек и риган и сока от един лимон. Престоя така половин час, после леко овалях в смес от царевично и бяло брашно и хайде в тигана с малко олио, в което бях счукал , по-скоро натиснал няколко скилидки чесън. Като се зачерви и от двете страни я сервирах в чиния, а в малкото останало олио с чесъна лупнах половин връзка нарязан копър и дръпнах от тигана, а после добавих сол и сок от лимон.
Получи се, нема да ви казвам какво, ами да го покажа:

Снимах го с бира и български байрак, да не мислите, че съм в Австралия

После залях рибата с оня сос от тигана. Малий-й, агнешко ли, да го не помириша повече

А и без екстри месото е леко и вкусно, без кости и според мен си струва парите.
Кака Доцентица беше в командировка и не можа да се дореди, а като разбра какво е пропуснала, още на следващия ден ме спеши да взема две килца барамунди. Ама беше свършило, пустото,та сега ще дебна пак...
Наздраве!
Мъдете здрави,
па другото ще се оправи!
Риболовна академия "Негован"
па другото ще се оправи!
Риболовна академия "Негован"
- muerter
- сериозен играч
- Мнения: 1519
- Регистриран на: Пет Яну 04, 2008 4:54 pm
- Местоположение: габрово
- Обратна връзка:
Re: Похапнах прясно ... барамунди
Наскоро взимах и аз от тази рибка,ама моита сигурно си беше от Австралия.
Метнах я на скарата и стана превьзходна ,следващият пьт като ми попадне пак ще я пробвам на тиганче.
Доценте трябва да отбележиш ,че в поста има продуктово позициониране
Айде наздраве

Метнах я на скарата и стана превьзходна ,следващият пьт като ми попадне пак ще я пробвам на тиганче.
Доценте трябва да отбележиш ,че в поста има продуктово позициониране


Айде наздраве


На някои хора не им е нужен акт за раждане , а писмено извинение от производителя на контрацептиви !!
Re: Похапнах прясно ... барамунди
Аз също апнах барамунди,но на грил-отлично рибе.Някой ми спомена че го гледат на родна земя,демек в сетки.