Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Нови Извор - разочарованието
Нови Извор - разочарованието
здравейте колеги, още не съм се прибрал и бързам да споделя поредния си излет в посока Асеновград. След последните успехи на Искъра и Тунджа, мерака за риболов се засили с идването на поредните празнични дни. Някъде тука бях писал за невероятните моменти, които са ме спохождали на Нови Извор, та с жената решихме таз година пак да посетим любимата дестинация. Звъннах на домакините, направих резервацията за Събота и Неделя, и се почна едно търчане по риболовни магазини, купуване на всякви захранки, миризми, вкиснати царевици и всякви дивотии за улов на шаран. Бях решил тоя път да го хвана големия тлъст Шарко. Всичко как си му е реда, оборудването ми е на 6, колата и тя, всичко се натовари в багажника и в Събота нейде около 10.30 отпрашихме за Асеновградско. Нейде около обяд пристигаме, вече тръпката ме тресе отвсякъде и опс невероятна изненада. Абе гледам, гледам...ама вода не виждам? Викам е ся се еба мамата, толкоз път за нищо. Разочарованието ми беше пълно. От онзи голям язовир, на който съм хващал прилични шарани беше останало ето това: 
Питам домакините, кво се случва и научавам, че от миналата година състоянието е такова, защото стената поддала и от язовири и каскади ги накарали да го спуснат. На въпроса ще го видя ли пак пълен, никой нищо не можа да ми каже. Както и да е, на риба, като на война. Нали бях тръгнал да ловя, та набързо си намерих някво местенце, разпънах такъма за плевелната риба и заедно с жената зачакахме. За хубаво или лошо риболова, го откри жената с ето тоз караконджул
, и се почна един динамичен риболов на плувка основно караконджул, много дребна червеноперка и разбира се уклей. Диди (половинката) направо изби рибата. Рубриката гол след гол. Сменяхме стръвта от бял на торен, сладка царевица, комбинация торен с бял и резултата не закъсня. на царевица дръпнах едно бебе шаранче, което отиде да си пуска хайвера
. Така мина първият ден на риболова, вечерта лежерно падна с едни перфектен родопски залез
. На другия ден нещата се повториха, следа от едра риба нямаше , но за сметка на Съботата, нещата с риболова бяха по-добри откъм динамика, ето и резултата от Неделя
. За голяма изненада в Неделята ме споходи и ей туй чудо на водоема
. Разбира се и това бебенце замина във водата. Доволни от разнообразието, както и от риболова, като цяло се отдадохме и на други удоволствия
. За Понеделника, решихме да направим една разходка до Панагюрище, посетихме историческия музей и къща музей Райна княгиня. Разгледахме уж оригиналното Панагюрско злато - уникална изработка 
Пихме по една студена бира, хапнахме шкембе чорба и по живо по здраво се прибрахме в София
Въпреки първоначалното ми разочарование, финала беше перфектен. Наздраве на всички и на слука

Питам домакините, кво се случва и научавам, че от миналата година състоянието е такова, защото стената поддала и от язовири и каскади ги накарали да го спуснат. На въпроса ще го видя ли пак пълен, никой нищо не можа да ми каже. Както и да е, на риба, като на война. Нали бях тръгнал да ловя, та набързо си намерих някво местенце, разпънах такъма за плевелната риба и заедно с жената зачакахме. За хубаво или лошо риболова, го откри жената с ето тоз караконджул

Пихме по една студена бира, хапнахме шкембе чорба и по живо по здраво се прибрахме в София

Въпреки първоначалното ми разочарование, финала беше перфектен. Наздраве на всички и на слука
По-голям шаран от рибаря няма...
-
- новобранец
Re: Нови Извор - разочарованието
Браво колега,въпреки трагичното състояние на язовира сте направили добър риболов.Верно беше много хубав язовир,но кой знае кога ще се възстанови
Незнам, комай Язовири и каскади нехаят, домакините са готови да извадят пари , но ако им го дадат на концесия поне за 30 години, а държавата не ще. Даже не им дават договор за концесия за някви 6 години, защото така могат да кандидатстват по програма рибарство и аквакултури, ама пак удрят на камък.... Инак мястото е перфектно...
- indalo
- фен клуб-скобар
Жалко, бил съм там и знам за каква перфектна дестинация става въпрос. Мислех си пак да го посетя с цел риболов, но май ще се откажа. Дано в бъдеще нещата се оправят.
Чудя се луд ли съм или не съм.
Не мога да спя преди риболов и това си е........
http://www.krakra-fishing.com/wp-conten ... /03/kf.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.krakra-fishing.com/wp-conten ... /03/kf.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Има надежда, днес преди да си тръгна разговарях със собственика. От него разбрах, че над този язовир има друг, който са взели, но още не е готов - т.е. трябва да се почисти, да се направят подходи към него удобни за лек автомобил. Доколкото разбрах, някъде Август ще са готови, но дали ще е така, времето ще покаже. Инак по-свестни чорбаджии не съм срещал...indalo написа:Жалко, бил съм там и знам за каква перфектна дестинация става въпрос. Мислех си пак да го посетя с цел риболов, но май ще се откажа. Дано в бъдеще нещата се оправят.
- indalo
- фен клуб-скобар
Мерси за инфото, няма да го отписвам. 

Чудя се луд ли съм или не съм.
И не трябва, аз съм много приятно изненадан от това място, всеки следващ път има нещо ново. В момента е готова и работи фитнес залата, направили са и сауна към нея, заедно с още два басеина - един голям и един за малки деца. Абе човека който го стопанисва си разбира от работата. За жалост държавата в лицето на министерството на Земеделието и горите , абдикира. За разлика от много подобни обекти - Слаковци, Райски кът-Лобош, и др. Нови Извор е къде къде по-напред в обслужване, отношение....
-
- разбира нещата
А малко инфо за язовирчето може ли ??? Помня,че съм ходил там преди много години и вадихме доста шарани,но го бях забравил на цяло
Каква е таксата и допустимо количество за улов на вид риба ?

6 лв на човек, сега не знзм кзкво се плаща, щото то голяма риба няма май. Като са го изпускали са хванали 70 тона риба, а и много е измряла. Инак беше 6 лв за шаран, толостолоб, бял амур и сом. Другото квото хванеш вземеш - костур, таранка, уклей... Няма допустимо количество, стига да можеш да я наскубеш здраватаalankulu1987 написа:А малко инфо за язовирчето може ли ??? Помня,че съм ходил там преди много години и вадихме доста шарани,но го бях забравил на цялоКаква е таксата и допустимо количество за улов на вид риба ?
Ето и още малко снимки от комплекса:
На преден план Барбекю кът с мивка и две BBQ, на заден план фитнес залата с новата хотелска част + сауната.
Това е остатъка от язовира откъм стената

Това е остатъка от язовира откъм стената

- Vesko1
- сериозен играч
Перфектна почивка и риболов колега.Като няма едра риба поне е била разнообразна,а и барбекюто и разходката сте си направили...супер.

http://daewoo-chevrolet.com
Пичка всеки може да си хване...но 22 килограмов амур хващат само ..майсторите.
Да така е, този язовир ми е любима дестинация, и като го видях в това окаяно състояние, направо ми стана криво. Да не говорим че домакините за кой ли път бяха на ниво, ще ми се някой ден пак да го видя пълен...Vesko1 написа:Перфектна почивка и риболов колега.Като няма едра риба поне е била разнообразна,а и барбекюто и разходката сте си направили...супер.