Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Макоцево
Макоцево
Щем не щем сезонът е такъв, че платената любов е единствения шанс. Ич не съм фен на този риболов но нейсе. На 29 миналият месец, късно пиша ма чаках снимки, които така и не дочаках, та на 29-ти миналият месец ставам рано рано, някъде около 9 часа. Тамън догодих кафето и гсм-то ми звъни. Гледам Вовата и се сещам, имахме уговорка да правим някво излетче. Къде, къде да ходим, сетихме се, че преди няколко седмици бяхме на Огняново и видяхме табелка спортен риболов точно преди Доганово. Решено. Допих си кафето така и така бях станал толкова рано имам време за риболов. Към 10:30 -11:00 взех Вовата и жена му и не с много газ се запътихме към Доганово. Нека колегите, на които този водоем им е любим не ми се сърдят. Пристигнахме в най-голямата жега и кво да видя, то едно голо прашно место фраш с хора. Водата се размътила от вълната и единственото, което ми направи добро впечатление е паркинга и кръчмето към него, е да де ма ми се ще малко зеленина да имам пред очите. Направихме едно кръгче около гьола и решихме. Вовата звънна на бате Венци и той вика идвайте към Макоцево. Тъй и сторихме по пътя си набавихме Бира и Пържоли и Салатка и си викаме поне едно барбекю ще спретнем. Гьолът на Макоцево се казва Върбите или нещо такова. Не обърнах внимание. Е аз гледам всичко с връзки да правя та тук е мястото да кажа, че бат Венци познава собственика. Гледаме барбекюто, то всъщност е една скара, заето некви хора го помолили да си спретнат питник и той им дал. Ми огледах се наоколо тук поне трева дръвчета има. Гледам обаче плитичко, ма аз от плувкаджийски риболов не разбирам. Спретнах една неподвижна плувка и заметнах, отворихме бирата и нещата започнаха да си идват на мястото. Хванах едно костурче колкото малкия ми пръст, времето напече дзверски и гледам всичката риба се дигна на повърхността, викам си нема да го бъде тука рибиолова. Барбекюто се освободи и риболова си премина в графа успешни, с тия ми ти пържоли и салати и бири. Седнахаме под дебелата сянка и от приказка на приказка стана към 4-5 часа. Викам я да метна една блесна, щото собственика вика че има щуки. С второто хвърляне хванах ей тази убавица: 
Миналата година запалих Вовата по спининга и му викам ела ти да хвърлиш, но преди това сложих един повод. Не след дълго той перна една с кило отгоре на тази на снимката и падна голям смях докато я кепчосваха, бирата си казваше своята дума. Вовата има от тия модерните телефони и пуснахме да гледаме мача, по едно време викам я пак да метна и бам още една като първата щучка беше кепчосана. Метнах пак, пак удър но не се закачи и си викам това е знак стига толкова. Помотахме се още час, бирата свърши и след кратко гости на бат Венци на вилата газ към софето. Сори, че нямам повече снимки, но са на телефона на Вовата на жената, а с жените нещата требва да се пипат леко и от далеко, особено с чуждите
Та така.
Миналата година запалих Вовата по спининга и му викам ела ти да хвърлиш, но преди това сложих един повод. Не след дълго той перна една с кило отгоре на тази на снимката и падна голям смях докато я кепчосваха, бирата си казваше своята дума. Вовата има от тия модерните телефони и пуснахме да гледаме мача, по едно време викам я пак да метна и бам още една като първата щучка беше кепчосана. Метнах пак, пак удър но не се закачи и си викам това е знак стига толкова. Помотахме се още час, бирата свърши и след кратко гости на бат Венци на вилата газ към софето. Сори, че нямам повече снимки, но са на телефона на Вовата на жената, а с жените нещата требва да се пипат леко и от далеко, особено с чуждите

Та така.
Re: Макоцево
Колега, дай информация какъв е режимът на риболов в този водоем и може ли щуката да се връща обратно? Поздравления за хубавия излет и щуките!
Сори, видях режима в сайта на водоема, благодаря за споделения излет.
Сори, видях режима в сайта на водоема, благодаря за споделения излет.
http://www.varbite.com/?%C4%EE%E1%F0%E5_%E4%EE%F8%EB%E8
Да, водоемчето е малко, но приятно
Единият гьол е хващаш/пускаш, а на другият може да задържиш до 3кг.риба, което би било голяма слука. Таксата и на двете места е 10лв. На първият гьол допуска не е за всеки. Арендаторът замисля промени, които ще направят мястото по-атрактивно 
Да, водоемчето е малко, но приятно

Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
Точно!naskobo написа:http://www.varbite.com/?%C4%EE%E1%F0%E5_%E4%EE%F8%EB%E8
Да, водоемчето е малко, но приятноЕдиният гьол е хващаш/пускаш, а на другият може да задържиш до 3кг.риба, което би било голяма слука. Таксата и на двете места е 10лв. На първият гьол допуска не е за всеки. Арендаторът замисля промени, които ще направят мястото по-атрактивно
В този смисъл един колега перна един шарко 3,900 малко след като дойдохме, събра си багажа, плати си 900 грама и си замина. Снимахме го и него, но още не съм се сдобил със снимките

-
- научил се да хвърля
колеги ходим редовно на тоа водоем 2 пати в месеца.последниа пат пернах 2 6туки по кило,1 толуп 4-кила,3-6арковци по 2-2.5 кила и 2 бегаха като на формила 1 бате.по визуално поведение беха кам 3-4 кила.риба има само слука,бира и парйоли да има6.ако мога 6те ка4а и снимките ама сам малко бос,та не знам да ли 6е стане
- G.Petkov
- и господ не е толокова добър
Уж не пиша в теми за платени водоеми, ама пак не можах да се сдържаDrago написа:... повече снимки, но са на телефона на Вовата на жената, а с жените нещата требва да се пипат леко и от далеко, особено с чуждите...

С Drago се познаваме от много време от "Подледен риболов", та се зачетох и се засмях на лафовете

А пък на поста на колегата -
Ме съсипа -slavcho tasev написа:....последниа пат пернах 2 6туки по кило... бегаха като на формила 1 бате.по визуално поведение беха кам 3-4 кила.риба има само слука,бира и парйоли да има6...

Вероятно става дума за пържоли, ама може да има и други версии