Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Невероятна измама пътуващи шарани
Невероятна измама пътуващи шарани
Здравейте колеги риболовци . Първо да се представя казвам се Димитър от Пловдив . Да ви разкажа за едно язовирче за да не попадате и вие на измамата на арендатора . Язовирчето се намира преди гр Брезово паметника в ляво Каламица ли е не знам точно как се казва но историята е следната . Пристигаме на гьолчето сутринта в шест и започваме да разпъваме такъмите - до тук добре оглеждам се гледам гледам ама не виждам и една риба да скочи . Не след дълго се появи аргатина на Арендатора за таксата питаме колко 10 лв на човек и каквото си хванеш си е твое викаме си е то гот бе . Питам аз аргатина абе аджиба ква риба има тук а тоя всякаква освен кефал а колко са големи шараните нали съм си шаранджия а той о големи 3,4,5 кг викаме си кеф . Да ама не въдици стръв всичко по учебник днес ще ги морим . По едно време пристига един байчо на около 60 как е колеги ние викаме за сега нищо ще чакаме ще видим . Той ни погледна и вика абе момчето кому кура търсите тук , тук има само жаби , гамбузи малко каракудки и някой друг шаран да са вика към 4 5 не повече . А работата била следната преди седмица две арендатора изгребал 3 4 тона и хайде на Стрелци с две думи изпразнил гьола разказа ни още куп неща като започне на някой от водоемите му да дава много той веднага я мести в друг гьол и докато чуеш за един , че дава не бягай на него а отиди на другия щото рибата вече са я преместили . Та така колеги не си давайте парите на вятъра в този раьон има доста водоемчета които наистина имат риба но
на водоемите на този Арендатор рибите са с постоянен билет за където той си пожелае абе цирка е пълен .

-
- научил се да хвърля
Re: Невероятна измама пътуващи шарани
Това не е невероятна, а си е чиста проба измама. Най добре пусни сигнал до комисията за защита на потребителите, ИАРА и до някоя телевизия. Прати копие със входящия номер на този тарикат-арендатор. Докато не започнем да си защитаваме правата няма да се промени нищо.
-
- ще става разбирач
Straight написа:Това не е невероятна, а си е чиста проба измама. Най добре пусни сигнал до комисията за защита на потребителите, ИАРА и до някоя телевизия. Прати копие със входящия номер на този тарикат-арендатор. Докато не започнем да си защитаваме правата няма да се промени нищо.

Хвърлете им един бой на тези смешници и изпуснете водоема ,после им гледайте сеира

- dunavski
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Чуеш ли "Каквото хванеш си е твое." смятай че в този водоем риба няма !!!!!!
Член на - Canal Lure Anglers, Birmingham Anglers Assoociations, Angling Trust, International Flyfishing Federation

-
- новобранец
Преди една седмица и аз бях там с мои познати.8 часа пек на слънце и нищо друго.А имаше поне 60-70 човека.Добра пара за арендатора.
- qno_zloo
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
При водоеми с такъв статут е нормално да се капотираш, аз като хадя на такива не питам колко риба има, меткам си и си пия капо-чино.
Не се сърдете , бизнес.
Не се сърдете , бизнес.
- sandista
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Абе доста вероятно е .. ама тва да не е чувал картофи да го местиш от водоем на водоем ..
))

- akoto13
- ще става разбирач
Не се ядосвайте.Всеки от нас попада на такива кенефи.Още 3 седмици и се почва кефа.Аз поне освен през забраната,на такива гъолчета не хода.Интересното,е че много хора ходат,като гледам тенденцията да се заграбват малките водоеми около села и градове.И на това ще му мине модата и такива палячовци,ще се хванат за ... на некой.Мода 

На вратата пише: "ЖЕНИ". Влизам и гледам - тоалетна!
Това да не е за Чомлека,защото ако е там нещо не ми се вярва миналата година се хващаше много риба там.
-
- научил се да хвърля
Този метод арендаторите около Варна и Добрич го прилагат с години (както и ред други тарикатлъци и измами). Не ходете на такива водоеми каквато и информация да сте получили. Спрете да пълните гушите на тези престъпници.
ПАЗЕТЕ ПРИРОДАТА ЧИСТА!
- batefaio
- разбира нещата
Колега и на Чомлека е същата работа, миналата година докато бяхме за риба изсипаха 15 ремаркета толстолоб, единия се беше напил, не знам какъв се води и вика кво търсите, ние го спаднахме преди седмица за един ден и го изгребахме, после пак го напълнихме. Онзи ден видях в Булита реклама на Чомлека - 10 кинта и квот си хванеш - баси наглите хораblaskov написа:Това да не е за Чомлека,защото ако е там нещо не ми се вярва миналата година се хващаше много риба там.

Същият иди сега и си хвани - Нямам интерес да си правя гаргара с колеги - Имам си достатъчно пари да платя за кеф но този път платих за измама . Знаете , че за кефа цена няма .Чакам с нетърпение откриването .blaskov написа:Това да не е за Чомлека,защото ако е там нещо не ми се вярва миналата година се хващаше много риба там.
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
radius написа: А работата била следната преди седмица две арендатора изгребал 3 4 тона и хайде на Стрелци с две думи изпразнил гьола разказа ни още куп неща като започне на някой от водоемите му да дава много той веднага я мести в друг гьол и докато чуеш за един , че дава не бягай на него а отиди на другия щото рибата вече са я преместили . Та така колеги не си давайте парите на вятъра в този раьон има доста водоемчета които наистина имат риба нона водоемите на този Арендатор рибите са с постоянен билет за където той си пожелае абе цирка е пълен .

Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Аз не само представа имам а и знам как се разкарва толкова риба - Но вероятно ти не си запознат . Нищо лично - колегите по нагоре с коментари ти го доказват . Остани си със заблуждение, че е невъзможноbutnik написа:radius написа: А работата била следната преди седмица две арендатора изгребал 3 4 тона и хайде на Стрелци с две думи изпразнил гьола разказа ни още куп неща като започне на някой от водоемите му да дава много той веднага я мести в друг гьол и докато чуеш за един , че дава не бягай на него а отиди на другия щото рибата вече са я преместили . Та така колеги не си давайте парите на вятъра в този раьон има доста водоемчета които наистина имат риба нона водоемите на този Арендатор рибите са с постоянен билет за където той си пожелае абе цирка е пълен .
![]()
![]()
Абе, Димитре,ти имаш ли представа как се превозва 3-4 тона риба
![]()
![]()
Че кой арендатор вади ЧИСТО по 15000-20000 лв на сезон от такси,че ще разкарва риба на тази стойност с риск да я умори
![]()

- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Съдейки по мнението ти оставам само с едно убеждение-наивност.Що не си вземеш два язовира и като разработиш единия да я прехвърляш с ремаркето в другия

Мога да ти кажа още много тайни как ви обират арендаторите,освен ,че местят рибата

Мога да ти кажа още много тайни как ви обират арендаторите,освен ,че местят рибата

Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....