Има ли разлика между кльонка за язовир или река?

Модератор: sapuna

nepoznat
новобранец
новобранец

Има ли разлика между кльонка за язовир или река?

Мнение от nepoznat »

Има ли разлика между кльонка за язовир или река?От какъв материал е най добре да бъде кльонка?На коя фирма е най качественият клонк?
Аватар
asini
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от asini »

От бук е най-добре да бъде изработен и мисля, че няма разлика от вида за язовир или река.
отец Ми Го Нафърфорий
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от отец Ми Го Нафърфорий »

бука се цепи...
Господ може всичко чада мой !
capitanfox
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от capitanfox »

Вземи си Quantum, евтин е и варши работа.
kalinux
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от kalinux »

Отче, букът се цепи, но парения не. Имам парен бук от преди повече от 25 години и ти казвам, че е перфектен. Няколко клонка от нега съм направил и нямам забележки. Но аз лично предпочитам друг материал. :wink:
От Въча по-хубав няма.
Аватар
iogo
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от iogo »

Вземи си Quantum, евтин е и варши работа.
Уважавам тази фирма ама кльонка им от последните 3 каталога съм го имал и никой не можа да издаде звук с него.
Подарих го на Калин /Kalinux/ да пробва да го преработи или смени петата му.
kalinux
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от kalinux »

Аз го подарих на един в Девин, който пък го подари на един друг човек в последствие. Йоско, не можах да изкарам звук от него, колкото и да опитвах. :cry: Същата работа и с тоя на ДАМ между другото. :wink:
От Въча по-хубав няма.
Аватар
D.A.X.S
новобранец
новобранец

Мнение от D.A.X.S »

Според мен има разлика в линията от язовир и река.
В реката /поне за Дунав/ трябва да има малки олова над голямата основна тежест, главно заради течението , да не натиска линията и тя да застава по диагонал. Има разлика и в стръвта. По дунава взема предимно на попово прасе.

Относно самия кльонк. Според мен няма материал който да е повече от другия. Виждал съм дървен-правен от круша и използван от възрастните рибари. За тях това е класика в жанра-защото когато са пробвали този риболов е имало такива. Виждал съм от ПВЦ. Виждал съм метален. В момента по р.Дунав в района в който най-често риболоствам се използват главно метални. Не са на супер известни марки производители. Правени са от някого в гаражче. Но това не им пречи да ловят и то качествено.

Поздрави.
Аватар
iogo
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от iogo »

Същата работа и с тоя на ДАМ между другото.
:lol: :lol: Абе от него се изкарва все някакъв звук ама Куантума е напълно ням. Този който ми подари съм решил да му пооголемя петата.
Аватар
man1966
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от man1966 »

D.A.X.S написа:Според мен има разлика в линията от язовир и река.
В реката /поне за Дунав/ трябва да има малки олова над голямата основна тежест, главно заради течението , да не натиска линията и тя да застава по диагонал. Има разлика и в стръвта. По дунава взема предимно на попово прасе.

Относно самия кльонк. Според мен няма материал който да е повече от другия. Виждал съм дървен-правен от круша и използван от възрастните рибари. За тях това е класика в жанра-защото когато са пробвали този риболов е имало такива. Виждал съм от ПВЦ. Виждал съм метален. В момента по р.Дунав в района в който най-често риболоствам се използват главно метални. Не са на супер известни марки производители. Правени са от някого в гаражче. Но това не им пречи да ловят и то качествено.

Поздрави.
Сигурно ловят железата,ма требе и на фитнес да се оди ,та да заякнеш в ръцете.Мнооого тежки бре колега тез пущини,а не дай си боже да го изпущи човек-язък за железото.Дрян или маждрян бих препоръчал от моя скромен опит... 8)
Я елате рибенца при батко...
Аватар
D.A.X.S
новобранец
новобранец

Мнение от D.A.X.S »

man1966 написа:
D.A.X.S написа:Според мен има разлика в линията от язовир и река.

Поздрави.
Сигурно ловят железата,ма требе и на фитнес да се оди ,та да заякнеш в ръцете.Мнооого тежки бре колега тез пущини,а не дай си боже да го изпущи човек-язък за железото.Дрян или маждрян бих препоръчал от моя скромен опит... 8)
То не се бие със сила а с тактика. Цял ден да удряш не се мори ръката. Пък има толкова олекотени сплави. Лично аз не намирам разлика в тежината от дървените и металните които ползваме.

Поздрави.
Аватар
man1966
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от man1966 »

D.A.X.S написа:
То не се бие със сила а с тактика. Цял ден да удряш не се мори ръката. Пък има толкова олекотени сплави. Лично аз не намирам разлика в тежината от дървените и металните които ползваме.

Поздрави.
Както по горе писах,опита ми с кльонк е скромен,ма знам че кльонкането става с чалъм а не с сила.Но все пак с ръка се държи... 8) А ти би ли споделил за какви сплави става дума,че ме заинтригува,зер в момента стържа кльонкове разни ,и мое и аз да опитам с нещо по хеви... :roll:
Я елате рибенца при батко...
Аватар
daniel_g
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от daniel_g »

Аз пък нивга не съм клъонкал , но миналата седмица купих един на ДАМ за подарък на приятел и в магазина освен него имаше и едни , на които продавача казва Дунавски - правени в Русе . И на държане бяха много леки , да не кажа същите на тежест като дървения на ДАМ - бяха от някаква много лека сплав , а дръжката дървена . Та човек не може да говори и да се изказва за "тежести и железа" докато не провери сам !!!
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Днеска видях тук в Пловдив,кльонк от неръждавейка и със дървена дръжка,който не бе тежък,но за сметка на това цената му бе изключително тежка --- 150 лв.До него имаше дървен за 10-12 лв.Попитах Митко кой ги прави и защо е толкова скъп,сома направо в лодката ли го вкарва след като го вдигне от дъното.........направо нямам думи 150 лв :shock: :shock: :shock: Ще скоча във водата,и ще захапя сома за вратъ и ще го занеса до лодката,ама 150 лв за кльонк недавам.За пръчки и макари - да.Сигорно е правен от магьосник ......150 лв :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
xenohack

Мнение от xenohack »

Krokibg написа:Днеска видях тук в Пловдив,кльонк от неръждавейка и със дървена дръжка,който не бе тежък,но за сметка на това цената му бе изключително тежка --- 150 лв.До него имаше дървен за 10-12 лв.Попитах Митко кой ги прави и защо е толкова скъп,сома направо в лодката ли го вкарва след като го вдигне от дъното.........направо нямам думи 150 лв :shock: :shock: :shock: Ще скоча във водата,и ще захапя сома за вратъ и ще го занеса до лодката,ама 150 лв за кльонк недавам.За пръчки и макари - да.Сигорно е правен от магьосник ......150 лв :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Абе има и от 200 лв карбонов!
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на хищници”