Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на хищници
naRiba.com

Форум

Има ли разлика между кльонка за язовир или река?
Модератор: sapuna
Има ли разлика между кльонка за язовир или река?
Има ли разлика между кльонка за язовир или река?От какъв материал е най добре да бъде кльонка?На коя фирма е най качественият клонк?
-
- сериозен играч
-
- новобранец
- Обратна връзка:
Според мен има разлика в линията от язовир и река.
В реката /поне за Дунав/ трябва да има малки олова над голямата основна тежест, главно заради течението , да не натиска линията и тя да застава по диагонал. Има разлика и в стръвта. По дунава взема предимно на попово прасе.
Относно самия кльонк. Според мен няма материал който да е повече от другия. Виждал съм дървен-правен от круша и използван от възрастните рибари. За тях това е класика в жанра-защото когато са пробвали този риболов е имало такива. Виждал съм от ПВЦ. Виждал съм метален. В момента по р.Дунав в района в който най-често риболоствам се използват главно метални. Не са на супер известни марки производители. Правени са от някого в гаражче. Но това не им пречи да ловят и то качествено.
Поздрави.
В реката /поне за Дунав/ трябва да има малки олова над голямата основна тежест, главно заради течението , да не натиска линията и тя да застава по диагонал. Има разлика и в стръвта. По дунава взема предимно на попово прасе.
Относно самия кльонк. Според мен няма материал който да е повече от другия. Виждал съм дървен-правен от круша и използван от възрастните рибари. За тях това е класика в жанра-защото когато са пробвали този риболов е имало такива. Виждал съм от ПВЦ. Виждал съм метален. В момента по р.Дунав в района в който най-често риболоствам се използват главно метални. Не са на супер известни марки производители. Правени са от някого в гаражче. Но това не им пречи да ловят и то качествено.
Поздрави.
- man1966
- ще става разбирач
Сигурно ловят железата,ма требе и на фитнес да се оди ,та да заякнеш в ръцете.Мнооого тежки бре колега тез пущини,а не дай си боже да го изпущи човек-язък за железото.Дрян или маждрян бих препоръчал от моя скромен опит...D.A.X.S написа:Според мен има разлика в линията от язовир и река.
Поздрави.

Я елате рибенца при батко...
То не се бие със сила а с тактика. Цял ден да удряш не се мори ръката. Пък има толкова олекотени сплави. Лично аз не намирам разлика в тежината от дървените и металните които ползваме.man1966 написа:Сигурно ловят железата,ма требе и на фитнес да се оди ,та да заякнеш в ръцете.Мнооого тежки бре колега тез пущини,а не дай си боже да го изпущи човек-язък за железото.Дрян или маждрян бих препоръчал от моя скромен опит...D.A.X.S написа:Според мен има разлика в линията от язовир и река.
Поздрави.
Поздрави.
- man1966
- ще става разбирач
Както по горе писах,опита ми с кльонк е скромен,ма знам че кльонкането става с чалъм а не с сила.Но все пак с ръка се държи...D.A.X.S написа:
То не се бие със сила а с тактика. Цял ден да удряш не се мори ръката. Пък има толкова олекотени сплави. Лично аз не намирам разлика в тежината от дървените и металните които ползваме.
Поздрави.

Я елате рибенца при батко...
- daniel_g
- разбира нещата
Аз пък нивга не съм клъонкал , но миналата седмица купих един на ДАМ за подарък на приятел и в магазина освен него имаше и едни , на които продавача казва Дунавски - правени в Русе . И на държане бяха много леки , да не кажа същите на тежест като дървения на ДАМ - бяха от някаква много лека сплав , а дръжката дървена . Та човек не може да говори и да се изказва за "тежести и железа" докато не провери сам !!!
- krokibg
- учете се от него
Днеска видях тук в Пловдив,кльонк от неръждавейка и със дървена дръжка,който не бе тежък,но за сметка на това цената му бе изключително тежка --- 150 лв.До него имаше дървен за 10-12 лв.Попитах Митко кой ги прави и защо е толкова скъп,сома направо в лодката ли го вкарва след като го вдигне от дъното.........направо нямам думи 150 лв
Ще скоча във водата,и ще захапя сома за вратъ и ще го занеса до лодката,ама 150 лв за кльонк недавам.За пръчки и макари - да.Сигорно е правен от магьосник ......150 лв

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Абе има и от 200 лв карбонов!Krokibg написа:Днеска видях тук в Пловдив,кльонк от неръждавейка и със дървена дръжка,който не бе тежък,но за сметка на това цената му бе изключително тежка --- 150 лв.До него имаше дървен за 10-12 лв.Попитах Митко кой ги прави и защо е толкова скъп,сома направо в лодката ли го вкарва след като го вдигне от дъното.........направо нямам думи 150 лв![]()
![]()
Ще скоча във водата,и ще захапя сома за вратъ и ще го занеса до лодката,ама 150 лв за кльонк недавам.За пръчки и макари - да.Сигорно е правен от магьосник ......150 лв
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()