Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Тролинг
naRiba.com

Форум

ДИАМЕТЪР НА ВЛАКНО ЗА СОМ
Модератор: bobopeli
ДИАМЕТЪР НА ВЛАКНО ЗА СОМ
Колко дебело влакно ми трябва за целенасочено влачене за сом
Загледах едно Пауар Про 0.28 мм ама ми се струва дебело можеби 0.23 ще е по-добре
Предложете и нещо друго ако знаете
Загледах едно Пауар Про 0.28 мм ама ми се струва дебело можеби 0.23 ще е по-добре
Re: ДИАМЕТЪР НА ВЛАКНО ЗА СОМ
Аз влача с 35lb от това: http://www.voblershop.com/1878/Varivas. ... g.10.x.10/ ,говорим целенасочено за сом,че удари ли чичо скруч да съм подготвен.Така че 0,28 кво не му харесваш?
нее ли малко дебело и да влияе на играта и потъването на воблерите
За воблерите от 9 до 13см.,че и на горе на които го търся на мисля да променя играта чак толкова и риби си имам.
-
- вече хвърля и на тежко
Аз в началото като започнах да троля ползвах едно Бъркли 0.24 или 0.25 ако не се лъжа - дебеличко на пръв поглед, но с добра оплетка и кръгло сечение. На него имам един добър сом и два по-малки. След това го смених с по-тънко - 0.17, но от него не съм никак доволен - сплеска се, пресуква се, веднъж загубих воблер (може би го срязах на мида)... та сега и аз съм в процес на избор на ново влакно.. Като че ли най-удачният вариант е около 0.20, но при всички положения да е 8-жилно - личи си разликата 

И най-лошия ден на риболов е много по-добър от най-добрия ден на работа!
-
- вече хвърля и на тежко
ЗДРАВЕЙ
Колега,сьвет ,препорька както искаш така го разбирай.Правилно си се насочил и за диаметьра и за производителя.Аз и моя брат целенасочено тролим основно за сом!Позволявам си да изкаща мнение на база опита който имаме :
-диаметьра на влакното(монофил,"плетено") е в пряка зависимост от примамка,прьчка,макара и дьлжина на влакното от примамката до вьрхьт на прьчката(има и др.).
-по отношени колко lb трябва да бьде(подбирането е в подобна зависимост както диаметьра)
-дьлжина на влакното и вместимост на мултипликатор(макара??)-мин.150м.,оптимално .200м
До тези изводи сме стигнали след много проби както и много грешки и успехи.
Успех в избора!!
Колега,сьвет ,препорька както искаш така го разбирай.Правилно си се насочил и за диаметьра и за производителя.Аз и моя брат целенасочено тролим основно за сом!Позволявам си да изкаща мнение на база опита който имаме :
-диаметьра на влакното(монофил,"плетено") е в пряка зависимост от примамка,прьчка,макара и дьлжина на влакното от примамката до вьрхьт на прьчката(има и др.).
-по отношени колко lb трябва да бьде(подбирането е в подобна зависимост както диаметьра)
-дьлжина на влакното и вместимост на мултипликатор(макара??)-мин.150м.,оптимално .200м
До тези изводи сме стигнали след много проби както и много грешки и успехи.
Успех в избора!!
До 0.28мм. конец на основното е добре.Лошото е,че повечето марки се продават с нереални показатели.Ако ловите сом не е фатална дебелината на конеца.Опред слагайте повод поне 60см.Естественно,че при дребни воблери дебелия брейд не е толкова добър.Но се научете,че не можеш да влачиш за бяла риба и сом едновременно.Двете риби държат различен арал и дълбочини при хранене.
Ако не е П.Про конеца този ми харесва и го има в Б-я.

Ако не е П.Про конеца този ми харесва и го има в Б-я.

-
- вече хвърля и на тежко
Така е - миналата неделя ми скъса 8-жилно 0.18 след 1 час борба, и сега вече и аз съм на мнение че с такъм за бяла риба не може да разчиташ, че ще се справиш с големия - размер от рода на 0.24 както е предложил Emo-83 е най-удачния вариант в комбинация с лидер от флуорокарбон 0.50 например, че доста миди има на места, а сома прекрасно успява да се възползва от подводните препятствия...
И най-лошия ден на риболов е много по-добър от най-добрия ден на работа!
Дебелината на влакното е в пряка зависимост от задвъдичното у-во. 

- С.Върбанов
- учете се от него
- Обратна връзка:
Не влакното , а нервите на рибаря се късат !
Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
Не е дебело колега,защото е с реален диаметър.Ето от тук можеш да вземеш оригинално 8 нишково.Но има и от стария модел,което е по-евтино.Но не е проблем да бъде 0.23мм.didooo написа:Колко дебело влакно ми трябва за целенасочено влачене за сом
http://e-fish.bg/product/2310/powerpro- ... eleno.html