Къде се намирам:
Риболов за начинаещи
Въпроси и съвети при ловенето на риба
naRiba.com

Форум

АЙДЕ ДА ПОМОГНЕТЕ НА НАЧИНАЕЩИЯ
Модератор: sapuna
АЙДЕ ДА ПОМОГНЕТЕ НА НАЧИНАЕЩИЯ
Такамм ... понеже само като отворих форума в секцията за начинаещите се изгубих ... Затова реших , че е добре да има някоя по-прясна тема относно проблемите на един съвсем начинаещ рибар . При мен ситуацията е следната - Към юли месец тази година се очертава една почивчица до язовир Тошков чарк и понеже ще ми е за трета година там реших този път да се подготвя малко повече за предстоящият риболов . Ще попитате какво искам да знам ... ами всичко което един съвсем начинаещ рибар трябва да знае - въдици , плувки захранки и въобще всичко което можете да ми предложите като информация . Ще стоя там около една седмица и искам така да се каже да си направя кефа ... Не искам да хващам кой знае какви "китове" просто искам наистина да ми стане хубаво , че съм отишъл и съм хванал нещо . А и да уточня с мен ще дойде и един малко по опитен рибар и затова искам до накаква степен да не се излагам пред него със незнанието си , а да се предтавя на ниво подготвен начинаещ рибар. Ами надявам се ме разбрахте и се очаквам да ми помогнете ... мерси предварително и със здраве
))

- С.Върбанов
- учете се от него
- Обратна връзка:
Re: АЙДЕ ДА ПОМОГНЕТЕ НА НАЧИНАЕЩИЯ
Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
- Д.Граховски
- кандидат преподавател
Колега зависи каква риба има там и каква ще търсиш.Пробваи с търсачката,напиши името на язовира,потърси стръв и тактики за рибата която ще ловиш,вземи си основното-червей(бял и торен),някаква захранка,хляб и жито и ако имаш спининг и изкуствени примамки.Там със сигорност има риболовни магазини,питай продавачите и си почти готов.Вече останалото от колегата ти.
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

[url]http://maximo.bg/url]
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

[url]http://maximo.bg/url]
- Иво Вълов
- фен клуб-скобар
Така, браво на теб, щом си решил да идеш за риба. Купи си захранка за бабушка за шаран и за каракуда, бял торен пинки царевица жито. Вземи един директен 7 метров ако имаш и една дънна пръчка или фидер. ако нямаш директен вземи си телескопа на плувка или ако нямаш вземи си мача. едно столче, една кофичка за да мешаш захранката и един живарник, по възможност да нее метален.изобщо всички възможни удобства, след като ще сте някоко дни там. Първото нещо е да с еогледаш за хубави места дето може да се лови риба, обикновенно са ,еста близо до храсти във водата, държи таранки бабушки и други мирни риби
Така мястото трябва да е съобразено и с това къде ще си направите и лагер нали
спокойно и леко си оправяте бумагите и багажа и когато сте готови , престъпваш към направата на въдиците. пправиш си една на плувка а другата на пружинка . Тая дето ти е на пружинка , демек дънната слагаш качамак на пружината,една кука и на нея я царевица я стиропор квото искаш и у водата , олабваш достатъчно аванса да нема изненади и се отместваш от нея на около 10 метра ако терена го позволява. Правиш си едни не големи топки захранка които треба да има всичко в тях демек жито царевица, кюспе галета , там каквото съдържат захранките за шаран и каракуда, съответно и бабушка и си правиш топки 5 6 и във водата, преди това обаче виж там колко ти е дълбочината , ако е около 2 метра идеално !! Бишкаш у водата гласиш си въдицата закачаш едно житце и право у водата предполага се , че ако има бабушка тя ше излезе пръва. После опитай и на хляб на троха, излизат и едри таранки или на царевица.
Умееш ли да си връзваш въдички ?
Да си построиш линията?
Това с линията е малко гейска работа , за това къс повод около 20 см. и над него непосредствено съчми една до друга, ако немаш малки и големи стават , ама не прекалявай все пак, въпреки , че ако има риба че ти кълве еднакво.
Куката гледкай да нее по голяма от 14 номер и да е бела. Ако имаш парички купи си някакви там куки ама гледай д ане са дебели много. Аз ползвам ВМЦ или Камасан Б532 14 номер , доволен съм от тях.
Не слагай некакви големи плувки ако дълбочината е 2 метра 1,5 грама плувка до два е супер добре , но гледай да е удължена да нее примерно обърната капка или като топка за ръгби, по скоро да прилича на морков, помоли тоя дето е зад щанда да ти даде плувка за язовир.
Вече не се сещам какво още да ти напиша, по късно ако се сетя ще ти пиша пак , Айде

Така мястото трябва да е съобразено и с това къде ще си направите и лагер нали

спокойно и леко си оправяте бумагите и багажа и когато сте готови , престъпваш към направата на въдиците. пправиш си една на плувка а другата на пружинка . Тая дето ти е на пружинка , демек дънната слагаш качамак на пружината,една кука и на нея я царевица я стиропор квото искаш и у водата , олабваш достатъчно аванса да нема изненади и се отместваш от нея на около 10 метра ако терена го позволява. Правиш си едни не големи топки захранка които треба да има всичко в тях демек жито царевица, кюспе галета , там каквото съдържат захранките за шаран и каракуда, съответно и бабушка и си правиш топки 5 6 и във водата, преди това обаче виж там колко ти е дълбочината , ако е около 2 метра идеално !! Бишкаш у водата гласиш си въдицата закачаш едно житце и право у водата предполага се , че ако има бабушка тя ше излезе пръва. После опитай и на хляб на троха, излизат и едри таранки или на царевица.
Умееш ли да си връзваш въдички ?
Да си построиш линията?
Това с линията е малко гейска работа , за това къс повод около 20 см. и над него непосредствено съчми една до друга, ако немаш малки и големи стават , ама не прекалявай все пак, въпреки , че ако има риба че ти кълве еднакво.
Куката гледкай да нее по голяма от 14 номер и да е бела. Ако имаш парички купи си някакви там куки ама гледай д ане са дебели много. Аз ползвам ВМЦ или Камасан Б532 14 номер , доволен съм от тях.
Не слагай некакви големи плувки ако дълбочината е 2 метра 1,5 грама плувка до два е супер добре , но гледай да е удължена да нее примерно обърната капка или като топка за ръгби, по скоро да прилича на морков, помоли тоя дето е зад щанда да ти даде плувка за язовир.
Вече не се сещам какво още да ти напиша, по късно ако се сетя ще ти пиша пак , Айде
- Иво Вълов
- фен клуб-скобар
Само кажи какви въдици имаш та да ти кажа как и какво ти трябва?
И каква риба искаш да ловиш мирна или хищна ?
И каква риба искаш да ловиш мирна или хищна ?
Колегата VidinskoRibarche беше толкова изерпателен, че не знам какво може да се добави 

Рибата винаги е на другия бряг
- Иво Вълов
- фен клуб-скобар
Ми момчето пита, аз като добър самарянин му казвам, ама не мога д аму кажа всичко щото не ми дава инфо с какви въдици разполага, едно е за болонеза друго е за мач трето е за директен 8 е за щека и такаGad975 написа:Колегата VidinskoRibarche беше толкова изерпателен, че не знам какво може да се добави

Даже мога да му кажа един пинис ако няма наоколо никакви растения във водата какво да направи ама де да каже с какви въдици е решил да лови ?
И до каква степен е начинаещ, поне клупчета и да си връзва куката ако може значи вече е рибар !!!
- antivik
- кандидат преподавател

Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
Мхм мерси много за инфото , а за въдиците незнам тепарва ще си купвам .... и да многа да си вържа кукичката ;dd