Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Риболовни такъми
naRiba.com

Форум

Плетено вместо лидер.
Модератор: sapuna
Плетено вместо лидер.
Здравейте колеги,
ще риболувам на място с камъни на Дунава и понеже доста се къса мисля да използвам плетеняк вместо лидер на що годе разумна цена. Дебелината няма значение за мен - 0.50, 0.60 не е проблем. Важното е да е възможно по-трудно за протриване.
Всякакви предложения и разумни коментари ще са ми от полза.
ще риболувам на място с камъни на Дунава и понеже доста се къса мисля да използвам плетеняк вместо лидер на що годе разумна цена. Дебелината няма значение за мен - 0.50, 0.60 не е проблем. Важното е да е възможно по-трудно за протриване.
Всякакви предложения и разумни коментари ще са ми от полза.

- ivelin_1976
- разбира нещата
Re: Плетено вместо лидер.
Моите наблюдения са, че плетеняка по-лесно се претрива от камъни и миди спрямо монофила. Мисля, че използването на дебел монофил е по-удачния вариант.
shimano ANTARES BX FEEDER HEAVY 

Правил съм тестове при еднаква дебелина на плетено и моно, които показаха обратното, дори и най-елементарния тест за опит да срежеш с нож изпънато моно и плетено показва, кое издържа повече на прерязване.ivelin_1976 написа:Моите наблюдения са, че плетеняка по-лесно се претрива от камъни и миди спрямо монофила. Мисля, че използването на дебел монофил е по-удачния вариант.
Последно промяна от kasabinho на Чет Май 31, 2012 2:25 pm, променено общо 1 път.

Килега,аз ловя с плетеняк 0.18 с фидера по Дунав на място с много камъни и съм мн. доволен а и плетеняка е куче марка,РОВЕР ПОР,
за 16 кинта.Според мен ,не се чуди.И наслука на откриването.

И дари ни с много сила
кога хванем много риба
да преборим алчноста
да я пуснем по вода
кога хванем много риба
да преборим алчноста
да я пуснем по вода
Мерси за отговора, но на мен ми трябва нещо доста дебело. Може би колегите, които ходят на кльонк са най-вещи в тази област.

-
- разбира нещата
Дебел флорокарбон .С плетеняка ще береш ядове.
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Изобщо няма да бере,къде ще сравняваш флуорото с плетеното!!!Имам в наличност абразивен плетеняк - http://baracuda.com.ro/index.php?p=detalii&prod=910 Повярвай ми,върши работа дори и с този диаметър! 

- kodek
- ще става разбирач
Колегата е много прав! Тефлоновото покритие не може да се сравни с друго - за сега.sapuna написа:Изобщо няма да бере,къде ще сравняваш флуорото с плетеното!!!Имам в наличност абразивен плетеняк - http://baracuda.com.ro/index.php?p=detalii&prod=910 Повярвай ми,върши работа дори и с този диаметър!
Тефлона е най-абразивоустойчив!
-
- вече хвърля и на тежко
Здравей колега .Аз също бих ти препоръчал плетеняк.
Наскоро си взех Trophy Catfish Leader 1,00mm 100kg, 20m
на Климакс.Ползвам го по същата причина претриването в камъни и го
ползвам за спиннинг на сом.Наслука.
Наскоро си взех Trophy Catfish Leader 1,00mm 100kg, 20m
на Климакс.Ползвам го по същата причина претриването в камъни и го
ползвам за спиннинг на сом.Наслука.
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Кхъм
Да се включа де
Значи , против протриване , кога иде реч за по-тънкана , или специализиран шок лидер , или флуоро . Такова нещо абразивоустойчев плетеняк го има сал в специализираните джиг , сепия и сий бас варианти . За съжаление при тях цената е .... Наистина го има и при малко по-бюджетният вариант твърд плетеняк с метални нишки . Как споменатият от silurus glanis . Тефлоново покритие върху дийнима /спектра оплетка ..... , а да помоля да не си правите ташак с производствата на Дюпон , А !?! Не друго ами основният недостатък на политетрафлуоретилена е че не е изобщо абразивоустойчив , даже напротив , и че не носи на температура над определени граници . Та тъй . В твоят случай си вземи евтин флуоро карбон с по-голям диаметър и си свиркай 

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Павел Иванов
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Ooooooooпс!Павел Иванов написа:Такова нещо абразивоустойчев плетеняк го има сал в специализираните джиг , сепия и сий бас варианти
Според теб абразивен и абразивоустойчив едно и също ли е?!?!?!?!
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Павел Иванов
Павел Иванов
Мерси много за добрия отговор.Павел Иванов написа:Кхъм![]()
![]()
Да се включа де
![]()
![]()
Значи , против протриване , кога иде реч за по-тънкана , или специализиран шок лидер , или флуоро . Такова нещо абразивоустойчев плетеняк го има сал в специализираните джиг , сепия и сий бас варианти . За съжаление при тях цената е .... Наистина го има и при малко по-бюджетният вариант твърд плетеняк с метални нишки . Как споменатият от silurus glanis . Тефлоново покритие върху дийнима /спектра оплетка ..... , а да помоля да не си правите ташак с производствата на Дюпон , А !?! Не друго ами основният недостатък на политетрафлуоретилена е че не е изобщо абразивоустойчив , даже напротив , и че не носи на температура над определени граници . Та тъй . В твоят случай си вземи евтин флуоро карбон с по-голям диаметър и си свиркай
Кофтито е, че в Бг не намирам по-дебел от 0.5 освен този на лазер, а ми трябва флуор който да има реален тест на възел около 11кг.
С какъв възел бихте ми препоръчали да вържа флуоро 0.7, 0.8 към моно 0.5?

Колега аз ползвам този възел направен правилно няма да имаш късане

Не презирай хилавата рожба - може да се окаже син на тигър