Камуфлирани неволи

Модератори: bobopeli, sapuna

Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Камуфлирани неволи

Мнение от sapuna »

След доста дългото ми отсъствие от този раздел,дойде време да сложа и аз някоя снимка!Нямах намерение,но тази темичка -> http://forums.nariba.com/viewtopic.php? ... 72#p931272 ме развесели рано рано сутринта и реших да споделя "бракониерският" си излет с вас!
Та ...
... бях в отпуск до вчера!Всички планове за откриване на сезона ми се проваляха,имах само един ден на разположение,реките големи и мътни,язовирите гърмят като Кесаревския панаир и не ми оставаше нищо друго,освен ден по рано да се закотвя на платено!/да не забравя да го подчертая,че това е голям трън в нечии гурелясали очички/
Естествено трябваше да сефтосам новата стойка,естествено че исках шараните,естествено че забих за ЦК.Пристигнах по обяд на 01.06.2012г,язовира пуст,само двама колеги на плувка чешеха каракудките!
Изображение

Имах възможността да си избирам място,но поради ред причини като липса на лодка за разпъване,страхотната кал и предстоящия дъжд се установих "на тръбата"!Мерак ми беше да разпъна тутингованата си стойчица и да и се наслаждавам безспир!
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Последваха храната и питиетата за шараните:
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

И естествено храната и питиетата и за мен:
Изображение
Изображение
Изображение

Около 14:00 на 31.05. бях заметнал,пил вече едно малко и очаквах .... дъжда:
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Около 30-40 минутки адът беше на земята!После всичко се укроти,изтече,изпече и нещата лека полека започнаха да си идват на мястото ... първите няколко мушморока налапаха топчетата и се озоваваха в кепа.Около 18:00 часа отново се изви буря,която попречи на вечерната преподготовка на въдиците ми и предсказваше спокойна от към рънове и сънлива нощ.Около 22:30 обаче пак утихна и използвах времето да разпъна две въдици на отстоящия бряг!
Изображение

Лодката още не се беше завърнала и едната натисна.Оказа се отново 2-3 килограмов мушморок!Заметнах от ръка и се отдадох на барбекюто.Около полунощ реших да си лягам,в момента в който развързвах обувките си чух отново сигнализатора - беше разпънатата въдица.Все се надявах да е нещо по сериозно.Беше,но не чак толкова.Все пак малко по прилична риба съобразно досадните следобедни дребосъци:
Изображение
Изображение
Изображение

Беше точно 00:15 часа на 02.06.2012 година,а това бе първата ми риба за сезона.Бях доволен!След нея всичко замря!Нищо не се случи през цялата нощ,на следващата сутрин,на обяд!Хапнах и в най голямата жега презаредих и си дадох отсрочка до 15:45 часа.С настъпването на това време реших да започвам събирането на багажа и приключване на излета!Не бях капо,нямаше за къде да бързам чак толкова,но пък и ми се искаше да се прибера и си досвърша пренебрегнатата предния ден работа!По ирония на съдбата удари!Удари точно в 15:35 на 300м дистанция!Усетих рибата дори и от това разстояние,усетих мощните и тласъци и знаех,че съм подобрил личният си рекорд на този водоем!Да ама,не съм ... откачи се на около 50м от брега!Не мога да кажа,че съм се ядосал,но не мога да кажа и че ми бе безразлично ... пуших цигара и започнах да събирам!При останала последна въдица на стойката,картинката се повтори.Този път рибката беше по малка,но все пак щеше да прави компания с накоя снимка на по горната.Е,и тя се откачи!Размислите около тези две поредни гелета тепърва ми предстоят!Тепърва,тепърва ... в понеделник на същото място! ;)

Успех и НАСЛУКА на всички!
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
Аватар
Митев
учете се от него
учете се от него

Re: Камуфлирани неволи

Мнение от Митев »

Абе ............кво да кажа :roll: хубава риба , ама ......кът не ме каниш да я изядем :mrgreen: :mrgreen: :drinkers:
Аватар
GODzillata
и господ не е толокова добър

Мнение от GODzillata »

Стойката пълни окото! :smt023

А това, че е на платено, не значи, че нощния риболов е разрешен...май. :roll: Нали и на платено си трябва билет. :wink:
Но - who cares?! :drinkers:
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
Аватар
Митев
учете се от него
учете се от него

Мнение от Митев »

GODzillata написа:Стойката пълни окото! :smt023

А това, че е на платено, не значи, че нощния риболов е разрешен...май. :roll: Нали и на платено си трябва билет. :wink:
Но - who cares?! :drinkers:

Кире , най-ме е яд на такивъ философи кът теб :mrgreen: :mrgreen:
Какво общо има риболовния билет с условията на водоема , същите всеки арендатор , като заплащане , брой въдици, време за риболов, връщане на риба и т.н...... си ги определя сам Анадъм мо :lol: :drinkers:
Аватар
muerter
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от muerter »

Ехххх Митак ,стойката е станала перфект.
Добро откриване ,с какви куки беше. Питам защото и аз имах няколко откачания на хубави риби,докато с мушмороците нямаше проблем,дайствието се развиваше на РЛ.
Имам някой сьмнения ,че сме ползвали едни и сьщи куки :mrgreen:
На някои хора не им е нужен акт за раждане , а писмено извинение от производителя на контрацептиви !!
Аватар
Ачо ♣
учете се от него
учете се от него

Мнение от Ачо ♣ »

Като гледам каква"софра"си спретнал,голям банкет си им направил на тия шарани,ама явно са останали доволни и в знак на благодарност са решили да те ощасливят,а от там и нас-чрез твоя прекрасен репортаж! :smt023 Е...имало е два-три стари мушморока,където са се оказали малко по-капризни и ти са създали ядове,но ти пожелавам следващия път да им разкажеш играта,за да знаят с кого си имат работа! :D
Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
Аватар
GODzillata

Мнение от GODzillata »

Митев написа:...
Какво общо има риболовния билет с условията на водоема , същите всеки арендатор , като заплащане , брой въдици, време за риболов, връщане на риба и т.н...... си ги определя сам Анадъм мо :lol: :drinkers:

Хименно зат'ва съм написал "май", щото не зная, пък ме мързи да ровя и да чета. :mrgreen:
Нощната забрана е тотална глюпост, която никога не спазвам, ама к'во да правиш - природа :mrgreen: - ако видя надпис "Забранено скачането от 10-ия етаж" - най-вероятно ще скоча. :lol:

То всъщност не знам дали въобще има арендован водоем, на който да е забранен нощния риболов от арендатора, но е факт, че на Дреновец (също под аренда), се е случвало ИАРА да минават и да правят проблеми за билети, брой въдици и куки, та зат'ва се чудех дЪл ако минат през нощта, няма да е проблем от тяхна страна? :roll:

Иначе репортажа на Митака е супер, както и такъмите и рибите, а и аз съм последния човек, който би казал нещо заради рибата в 00:15 часа. :mrgreen: :drinkers:
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
Аватар
lishev_64
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от lishev_64 »

Браво! :smt038 ...
Всичко кефи -и подготовката, и рибока, особено онова, маринованото!!! :D :D :D
НА СЛУКА... И НЕКА БЪДЕМ ЧОВЕЦИ !!!
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

В случая най-важното е,че си намерил начин ,въпреки ограниченото разполагаемо време да "откриеш"-няма никакво значение на какъв водоем е и не е толкова важно какви,колко и как, риби са били хванати :idea:С такива хора,винаги готов за :drinkers:/ е,това последното сакън да не се разбере погрешно-това ми е висшата форма на похвала и голяма благодарност за споделения излет.
snegk

Мнение от snegk »

Браво бракониерчеееее :lol: :drinkers:
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Аватар
emo vasilev
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от emo vasilev »

Браво Митак , тая да ти е най малката за новия сезон ! :wink:
Аватар
borislav58
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от borislav58 »

Дай Боже всеки му!!! :smt041 :smt041
Всичко заебавам и за риба заминавам!
Аватар
kodek
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от kodek »

borislav58 написа:Дай Боже всеки му!!! :smt041 :smt041
Амин.
Аватар
qno_zloo
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от qno_zloo »

:drinkers: :drinkers: :drinkers: :drinkers: :prayer: :prayer: :prayer: :prayer: :prayer: :partyman: Респект.
..с други боклуци освен Шимано, не ловя;)

Изображение
Аватар
ninastefanina
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от ninastefanina »

Първо честито за нова стойка.Добро откриване,въпреки че си изпуснал "онази"риба.
Другият път ще я хванеш.
I Fish, Because The Voices In My Head Tell Me To...
"Колкото повече глупости правя,толкова по-популярен ставам"
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”