Много емоции и запомнящо се откриване

Модератори: bobopeli, sapuna

mita4eto
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Много емоции и запомнящо се откриване

Мнение от mita4eto »

Откриването на риболовния сезон в първия разрешен уикенд по принцип винаги го пропускам, че не съм фен на мачканицата и кръчмарството по водоемите ни, така присъщо за откриването. Като опънах чертата обаче, идните няколкло уикенда не се очертава време затова, едно телефонче и излета бе планиран за Събота. Ясно ми беше, че риболов няма да има, затова отидох с мерака просто да послушам малко природата край язовира. Изненадващо за мен, панаира не беше толкова голям, колкото очаквах, но читави места естествено просто нямаше. На развиделяване вече бяхме в росната и свежа зелена тревица, търсейки място между буйната растителност. От самото начало ми направи впечатление доста сериозно движение около водната растителност, което впоследствие се превърна в шоу за всички по брега. Активността при нас, разбира се, беше доста слаба, но за няколко часа получихме нужното и планът бе готов - Неделя сутрин, подготвени стабилно и още по тъмно - на бойна готовност. Речено - сторено :-)

Рано сутринта в Неделя натоварихме панаирите и бегом към водата, а там една стелеща се утринна мъгла и безчет пляскания, идващи нейде из водата. Нещата бяха ясни - рибата все още хвърля хайвер ... Успяхме да се настаним на планираното място, последваха онези нервни мигове на разполагане, подхранка и пре-фасониране на наличните такъми и най-после, брех, ние бяхме за риба ... оставаше и да вземем да ловим ... Е да, ама не .. упорствах на жито и царевичак, чакайки тлъстите таранки, но на тях май все още им беше доста любовно и просто си ме подминаваха все едно ме няма. А ги виждах буквално на метър пред мен ... Смяна на тактиката, по един ваглер точно на линията на растителността (около 30м.), грозденце от торни цръвчета и през това време колегат аковна една от онези тежичките каракуди, дето те карат да потрепериш дорде не я видиш в ръцете си :-) Брех, можело значи ... Мина около час и риболова започна така, както го исках, но не смеех дори да мечтая - прекрасни борбени таранки ... Пробвах се да ги докарам пред близката до мен растителност с добро подхранване и зе, че се получи. Е няма такъв кеф да скубиш дебели тарани с директния убиец ... Серия от 4-5 прекрасни екземпляри, после няколко по-дребни, после пак ... не бях изпитвал скоро този кеф от интензивен риболов на едра риба с директен... До около обед бяхме направили дългоочаквания от мен интензивен риболов, но не това е есенцията в целия излет. Есенцията, не мога да определя с какъв аромат точно бе - хем много привлекателен, неустоим, хем в същото време прекалено силен и направо режещ ... Закакво говоря - огромни шарани бяха завладели буйната растителност, отдавайки се на онзи тайнствен миг, в който можем само да стискаме палци да създадат възможно по-устойчиво поколение ... Няколко пъти два звяра се обръщаха на 2 метра от мен, показвайки лимонено жълтата си прекрасна окраска - внушителна картинка на доста над 5кг екземпляри за един доста обезрибен водоем - есенцията дотук имаше неустоим аромат поне за мен. Но ето, че прекалено хубаво не е на хубаво ... :( юртата местни дебили, въоръжени с парчета мрежи, вили и солидно количество алкохол в кръвта (или кръв в алкохола) атакуваха ... ПОДИВЯХ! ОТВРАТИТЕЛНА ГЛЕДКА ... Телефон 112 бе моментално набран, първият сигнал даден и приет от определено незаинтересована служителка ... След над 2 часа и никаква реакция, последва втори сигнал ... реакция отново никаква, тотално безхаберие ... След още час и нещо получих проформа обаждане от някакъв полицейски служител, който се оправда с всичко възможно, обрисувайки безпомощността си ... Бог високо, цар далеко ...

Типична мила родна картинка, нали? Съжалих МНОГО, че нямам телефоните на една шепа доверени и доказали се форумджии ... Извод не знам какъв да си направя, но май по-добре и да не правя ...

Снимки на рибата нямам поради простата причина, че и живарник нямам, нито кофа за рибата, ми то за рибата мястото си е ясно, а там във водата снимки не мога да й правя - рилийз моментален :)
Истинският рибар е най-вече истински природозащитник, нека мислим за природата!
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
anastas95
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: Много емоции и запомнящо се откриване

Мнение от anastas95 »

Колега само да споделиш ако е възможно името на водоема :)
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

Чета и се ядосвам!Ядосвам се и пак чета!
Така е адаш,малко са стойностните моменти в живота ни!И не стига че са малко,а все ще се намери и кой да ни ги открадне!
Една от причините да се ориентирам от време на време към платения риболов е точно тази - заобикалям ежедневието и се отръсквам от кощунството,царящо по родните водоеми!
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
mita4eto
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от mita4eto »

sapuna написа:... Една от причините да се ориентирам от време на време към платения риболов е точно тази - заобикалям ежедневието и се отръсквам от кощунството,царящо по родните водоеми!
Прекрасно те разбирам, адаш. Просто това язовирче е от малкото, които ми харесват като природни дадености и все още му гласувам доверие именно затова. Но май скоро ще остане само красивата природа наоколо ...
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
Батко Емо
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Батко Емо »

Не е важно името на водоема а станалото на него! 8) Ебати изродите с вили и мотики а през седмицата,че насноват и мрежите сигурно!А за ИАРА се знае :D пази само мрежи! Все пак убави излети през годината на Митачето! :drinkers:
iliqn_d
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от iliqn_d »

Митаче,браво,страшен репортаж.Страшен за това,че си успял да докараш рибата при теб и да се насладиш на удоволствието да я ловиш.Страшен за това да се нарадваш на обръщащите се шарани.НО СТРАШЕН, и за това което се е случило в последствие,бездействието на ИАРА(това не знам защо се пише с главни букви още),наглостта на някакви нещастници,да използват уреди които изобщо не са за тая работа,и лошото че не сте били повечко хора да видят те кон боб яде ли.
Водоема не го казвай кой е , това не е толкова важно.Който търси ще намери.А за жокер , обади се на приятел може да си запишеш тел. на Zander,мисля че той е човека който може би ще може и да помогне.
п.п.поклон за споделения излет отново,и успех през сезона
Аватар
misho_tsakov
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от misho_tsakov »

Мите, вкарай си в телефона номерата на регионалните инспектори. Има ги на няколко места във форума. Освен това, си вкарай телефона и на Симеонов (за по сигурно питай Митко Куманов за името и телефона. В момента съм в движение и не мога да проверя) това е човека шеф и на мобилната група към ИАРА и е отзивчив. Явно последния път като се виждахме не сме говорили по темата.
Поздрави и не се отказвай.
Който ходи в мола - умира!
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg
mita4eto
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от mita4eto »

iliqn_d написа:Митаче,браво,страшен репортаж.Страшен за това,че си успял да докараш рибата при теб и да се насладиш на удоволствието да я ловиш.Страшен за това да се нарадваш на обръщащите се шарани.НО СТРАШЕН, и за това което се е случило в последствие,бездействието на ИАРА(това не знам защо се пише с главни букви още),наглостта на някакви нещастници,да използват уреди които изобщо не са за тая работа,и лошото че не сте били повечко хора да видят те кон боб яде ли.
Водоема не го казвай кой е , това не е толкова важно.Който търси ще намери.А за жокер , обади се на приятел може да си запишеш тел. на Zander,мисля че той е човека който може би ще може и да помогне.
п.п.поклон за споделения излет отново,и успех през сезона
Благодаря ти, колега, точно Зандера визирах и съжалявах, че нямах неговия телефон под ръка вчера :( Е. вече го имам, подир дъжд качулка, но все пак (за съжаление) едва ли това ще бъде последния такъв пример.
Успешен сезон и на теб :)
docenta
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от docenta »

Мите, нали знаеш , аз съм с теб. Обади ми се на ЛС, ако мислиш да се занимаваш с идиотите :evil:
Мъдете здрави,
па другото ще се оправи!

Риболовна академия "Негован"
Аватар
maverik77
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от maverik77 »

Благодаря ти Митаче,че ни направи част от невероятния си излет!Павката ми разказа набързо за направеният от теб риболов,но поднесено по този начин,макар и без снимки ме накара да се почувствам все едно съм с теб на водоема :prayer: Измекярите в българия няма да свършат никога,само едно нещо ги оправя тях.....Още веднъж,благодаря за страхотният репортаж!Поздрави и наслука през настоящият сезон :D
Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една ябълка,
но ако двамата имаме по една идея и ги разменим, всеки ще има по две........
Аватар
hristoogi
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от hristoogi »

Явно това е , родна скапана действителност. Да не можеш да се насладиш на това което ти е най приятно и ти доставя удоволствие с пълната му красота на един прекрасен ден .Наистина много хубаво чак е за чудене..очаквай изненади .Радвам се за слуката и майсторлъка ти Митаче , а за ганнйовщината ни ,тя просто няма как да не ни съпътства .Тя е на всякъде дори и зад граница . Преди дни пребирам се от работа и хвърчи линейка . Всички наоколо свиваме в ляво въпреки ,че е бас линия и е забранено но веднага след линейката я съпровожда ескорт .Горд ,че е прецакал няколко коли и се движи с едни гърди напред в навалицата . Понеже е с GB номер ме учуди за момент но за кратко.На сфетофара се изравнихме и видях малко но гордо флагче ,което говореше --нема грешка , -това съм аз .Отворих прозореца и викам на ляво стоящия . Това само българин може да го направи и отговорът бе светкавичен с патриотизъм -ДА .ДА .нещо като булгар ,булгар .Та и един готен и споделен риболов на колегата .....но няма как и улов и ИАРА да е в ред , телефонистката да се окаже съвестна ,а и да няма и (тия са по зле и от бракониери) и т.н. Важното ,че на теб ти е било добре Митаче , другото е действителност . :D :D :D
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”