Фидери Корморан и Дайва

Модератор: Paublo_Eskobar

Insis
новобранец
новобранец

Фидери Корморан и Дайва

Мнение от Insis »

Много малко се коментират във форума.Ако има притежатели на тези марки нека ги коментират. Ето примерно този: Cormoran Speciland Black Feeder 3.90m/40-120gm.http://www.masterfishing.bg/index.php?p ... hing_type=
Изображение
aspius
новобранец
новобранец

Re: Фидери Корморан и Дайва

Мнение от aspius »

Колеги, не ползвате ли тези марки фидери, споделете мнение. Аз се оборудвах с DAIWA Windcast, 3,9 м. но все още не съм го пробвал. Мога да кажа само, че нямам забележки по изработката, не е много стегнат, но не е и мек, средно положение, мисля че за р. Янтра, ще бъде идеален. Ако някой има мнение за моделите на Дайва или Корморан, моля нека да сподели.
Аватар
boreto1
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от boreto1 »

Корморана пипах веднъж доста стегнат ми се видя определено е добър
Аватар
калин кацаров
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от калин кацаров »

aspius написа:Колеги, не ползвате ли тези марки фидери, споделете мнение. Аз се оборудвах с DAIWA Windcast, 3,9 м. но все още не съм го пробвал. Мога да кажа само, че нямам забележки по изработката, не е много стегнат, но не е и мек, средно положение, мисля че за р. Янтра, ще бъде идеален. Ако някой има мнение за моделите на Дайва или Корморан, моля нека да сподели.

Колега за Дайва всеки трябва да знае, че е най-големият рибарски производител в света. Колкото по-скъпа става пръчката , толкова и по-модерни технологии са вложени в нея на Дайва. Корморан е по-евтина марка, моделите не са ми познати,това което си показал е евтино, нисък клас, хубавите пръчки на Корморан от 90-те години вече са история, разбирай на цени от 300-500 DM по онова време!
Аватар
dunavski
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от dunavski »

Аз ползвам Cormoran Matchmaster Maxim 3.60m 80gr акция с два върха. Пръчката е висок клас за Cormoran стегната и с добро замятане. Общо взето фирмата прави добри пръчки в ниския и среден ценови клас.
Член на - Canal Lure Anglers, Birmingham Anglers Assoociations, Angling Trust, International Flyfishing Federation
Изображение
SvetlioS
новобранец
новобранец

Мнение от SvetlioS »

Аз съм с този Daiwa Aqualite Feeder 3,90m / 150гр. беше около 130-140лв и съм много доволен
Аватар
topspin
фен клуб-скобар

Мнение от topspin »

имал съм няколко даиви и сега ползвам една , много качествени са като изработка и материали , всичките които съм имал са биле с хеви акция , но в сравнение с другите марки хеви фидери , забелязах че дайвата е с леко занижена акция, с 4 оза не съм рискувал да хвърла повече от 40гр хранилка (може би с храната вътре да дойде на 60-70гр)
Аватар
Dass
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от Dass »

Ейиии... чак пък толкова - 40 гр. 4 oz. :?
Всяко място и време "си сака фидеро", дет' са вика. :wink:
Изображение
Аватар
msotiroff
фен клуб-скобар

Мнение от msotiroff »

Аз имам фидер Дайва, модела е Procaster на 4,20m и е страхотна пръчка, изхвърлям успешно пера от 1гр до пълни хранилки около 150-200гр с различните връхчета, много чувствителна и лека пръчка/теглото по каталог е 250гр, но реално е с 10-15гр повече/.
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на фидер”