Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на фидер
naRiba.com

Форум

Фидери Корморан и Дайва
Модератор: Paublo_Eskobar
Фидери Корморан и Дайва
Много малко се коментират във форума.Ако има притежатели на тези марки нека ги коментират. Ето примерно този: Cormoran Speciland Black Feeder 3.90m/40-120gm.http://www.masterfishing.bg/index.php?p ... hing_type=

Re: Фидери Корморан и Дайва
Колеги, не ползвате ли тези марки фидери, споделете мнение. Аз се оборудвах с DAIWA Windcast, 3,9 м. но все още не съм го пробвал. Мога да кажа само, че нямам забележки по изработката, не е много стегнат, но не е и мек, средно положение, мисля че за р. Янтра, ще бъде идеален. Ако някой има мнение за моделите на Дайва или Корморан, моля нека да сподели.
- boreto1
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Корморана пипах веднъж доста стегнат ми се видя определено е добър
- калин кацаров
- сериозен играч
aspius написа:Колеги, не ползвате ли тези марки фидери, споделете мнение. Аз се оборудвах с DAIWA Windcast, 3,9 м. но все още не съм го пробвал. Мога да кажа само, че нямам забележки по изработката, не е много стегнат, но не е и мек, средно положение, мисля че за р. Янтра, ще бъде идеален. Ако някой има мнение за моделите на Дайва или Корморан, моля нека да сподели.
Колега за Дайва всеки трябва да знае, че е най-големият рибарски производител в света. Колкото по-скъпа става пръчката , толкова и по-модерни технологии са вложени в нея на Дайва. Корморан е по-евтина марка, моделите не са ми познати,това което си показал е евтино, нисък клас, хубавите пръчки на Корморан от 90-те години вече са история, разбирай на цени от 300-500 DM по онова време!
- dunavski
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Аз ползвам Cormoran Matchmaster Maxim 3.60m 80gr акция с два върха. Пръчката е висок клас за Cormoran стегната и с добро замятане. Общо взето фирмата прави добри пръчки в ниския и среден ценови клас.
Член на - Canal Lure Anglers, Birmingham Anglers Assoociations, Angling Trust, International Flyfishing Federation

Аз съм с този Daiwa Aqualite Feeder 3,90m / 150гр. беше около 130-140лв и съм много доволен
имал съм няколко даиви и сега ползвам една , много качествени са като изработка и материали , всичките които съм имал са биле с хеви акция , но в сравнение с другите марки хеви фидери , забелязах че дайвата е с леко занижена акция, с 4 оза не съм рискувал да хвърла повече от 40гр хранилка (може би с храната вътре да дойде на 60-70гр)
- Dass
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Ейиии... чак пък толкова - 40 гр. 4 oz. 

Всяко място и време "си сака фидеро", дет' са вика.

- msotiroff
- фен клуб-скобар
Аз имам фидер Дайва, модела е Procaster на 4,20m и е страхотна пръчка, изхвърлям успешно пера от 1гр до пълни хранилки около 150-200гр с различните връхчета, много чувствителна и лека пръчка/теглото по каталог е 250гр, но реално е с 10-15гр повече/.