Къде се намирам:
Направи си сам
Как да си поправя или направя...?
naRiba.com

Форум

счупен връх на мач 4.20
Модератор: emo vasilev
счупен връх на мач 4.20
Колеги привет,счупих си върха на мача /около 3см/ много ме е яд,кажете как да го поправя или нова секция да купувам?Благодаря.
- Val848
- научил се да хвърля
Re: счупен връх на мач 4.20
Направи снимка да го видим....
- pachosz
- сериозен играч
Отивай в някой магазин с пръчката, отрежи преди това до счупеното да е наравно, т.е. да не е нащърбено и в магазина мери водачи за върха. Като попаднеш на точния за диаметъра на връхчето, лепиш го с каноконлит и готово. 
За 3 см. няма смисъл да правиш опити да го удължаваш.
Edit: Опитай също с твоя си водач на връхчето като го нагрееш със запалка, той се разлепя и пада. Опитай дали няма да стане да стане на върха колкото е останал от него.

За 3 см. няма смисъл да правиш опити да го удължаваш.
Edit: Опитай също с твоя си водач на връхчето като го нагрееш със запалка, той се разлепя и пада. Опитай дали няма да стане да стане на върха колкото е останал от него.
Момчета, благодаря. Ще преместя водача.Снимка не мога да изпратя,в момента работя на кораб но след 20 дни се прибирам и щe ви пусна снимка на поправения вече мач....благодаря още веднъж!
Това е спасението колега! Смяна на върховия водач с подходящ по размер. Аз вече два мача съм спасил по този начин.
- С.Върбанов
- учете се от него
- Обратна връзка:
Ако не си го загубил върховия водач , както ти каза и Пачо го нагрей и го залепи наново после на счупеното място , като преди това може леко да го изравниш , ако можеш разбира се !
Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
Колега,пазя го върховия водач но доколкото си спомням май няма да стане /много е фин а мястото на счупването е с по-голям диаметър/ дано успея да намеря подходящ водач по магазините...Благодаря на всички за съветите!!!
И аз имам същият проблем с Шимано спийд мастер 3.9 м.
Върховият водач си влезе спокойно, като преди това го прочистих с микроборгийка на ръка. Въпреки това ме дразни, все ми се струва че строя е нарушен, ще поръчвам ново коляно

Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
- ceno cenov
- разбира нещата
А, къде може да се поръча ново коляно, че и аз направих същата работа на MAVER DIAMOND 4.20. Предполагам, че и от друг модел та даже и марка ще стане стига да е качествен, но трябва да ги има в наличност някъде за да се пробва кои ще пасне най добре
- Val848
- научил се да хвърля
Ами, в Ловнорибарските има аз поне от там си взех...ceno cenov написа:А, къде може да се поръча ново коляно, че и аз направих същата работа на MAVER DIAMOND 4.20. Предполагам, че и от друг модел та даже и марка ще стане стига да е качествен, но трябва да ги има в наличност някъде за да се пробва кои ще пасне най добре
С поръчка от вносителите, или чрез магазина откъдето си го взел.За марковите въдици става по каталожен номер.Лошото е, че едно коляно за триколенна въдица не е 1/3 а е около 1/2 от цялата цената.Не ти препоръчвам комбинации между въдици-смачкан кеф е.ceno cenov написа:..А, къде може да се поръча ново коляно....
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
- ceno cenov
- разбира нещата
Благодаря за отговорите. А кои е вносител на МАВЕР, че питах в един два магазина и казаха, че само за болонези могат да доставят резервни части.....
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Masterfishing.bg-Ивайло Христов 

Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Бат Ице,страхотен си! Изпращам ти далечи поздрави от Френска Полинезия.....айде сети се кой ти пише? Благодаря на всички колеги за готовноста да помогнат със съветите си!
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Със сигурност някой Римлянинcezaar1 написа:Бат Ице,страхотен си! Изпращам ти далечи поздрави от Френска Полинезия.....айде сети се кой ти пише? Благодаря на всички колеги за готовноста да помогнат със съветите си!

Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....