счупен връх на мач 4.20

Счупили сте любимия си такъм? Попитайте останалите как да се справите с проблема

Модератор: emo vasilev

cezaar1
новобранец
новобранец

счупен връх на мач 4.20

Мнение от cezaar1 »

Колеги привет,счупих си върха на мача /около 3см/ много ме е яд,кажете как да го поправя или нова секция да купувам?Благодаря.
Аватар
Val848
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: счупен връх на мач 4.20

Мнение от Val848 »

Направи снимка да го видим....
Аватар
pachosz
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от pachosz »

Отивай в някой магазин с пръчката, отрежи преди това до счупеното да е наравно, т.е. да не е нащърбено и в магазина мери водачи за върха. Като попаднеш на точния за диаметъра на връхчето, лепиш го с каноконлит и готово. :)
За 3 см. няма смисъл да правиш опити да го удължаваш.
Edit: Опитай също с твоя си водач на връхчето като го нагрееш със запалка, той се разлепя и пада. Опитай дали няма да стане да стане на върха колкото е останал от него.
cezaar1
новобранец
новобранец

Мнение от cezaar1 »

Момчета, благодаря. Ще преместя водача.Снимка не мога да изпратя,в момента работя на кораб но след 20 дни се прибирам и щe ви пусна снимка на поправения вече мач....благодаря още веднъж!
Starshel
новобранец
новобранец

Мнение от Starshel »

Това е спасението колега! Смяна на върховия водач с подходящ по размер. Аз вече два мача съм спасил по този начин.
Аватар
С.Върбанов
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от С.Върбанов »

Ако не си го загубил върховия водач , както ти каза и Пачо го нагрей и го залепи наново после на счупеното място , като преди това може леко да го изравниш , ако можеш разбира се !
Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!

https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
cezaar1
новобранец
новобранец

Мнение от cezaar1 »

Колега,пазя го върховия водач но доколкото си спомням май няма да стане /много е фин а мястото на счупването е с по-голям диаметър/ дано успея да намеря подходящ водач по магазините...Благодаря на всички за съветите!!!
Аватар
naskobo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от naskobo »

И аз имам същият проблем с Шимано спийд мастер 3.9 м. :mrgreen: Върховият водач си влезе спокойно, като преди това го прочистих с микроборгийка на ръка. Въпреки това ме дразни, все ми се струва че строя е нарушен, ще поръчвам ново коляно
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
Аватар
ceno cenov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ceno cenov »

А, къде може да се поръча ново коляно, че и аз направих същата работа на MAVER DIAMOND 4.20. Предполагам, че и от друг модел та даже и марка ще стане стига да е качествен, но трябва да ги има в наличност някъде за да се пробва кои ще пасне най добре
Аватар
Val848
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Val848 »

ceno cenov написа:А, къде може да се поръча ново коляно, че и аз направих същата работа на MAVER DIAMOND 4.20. Предполагам, че и от друг модел та даже и марка ще стане стига да е качествен, но трябва да ги има в наличност някъде за да се пробва кои ще пасне най добре
Ами, в Ловнорибарските има аз поне от там си взех...
Аватар
naskobo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от naskobo »

ceno cenov написа:..А, къде може да се поръча ново коляно....
С поръчка от вносителите, или чрез магазина откъдето си го взел.За марковите въдици става по каталожен номер.Лошото е, че едно коляно за триколенна въдица не е 1/3 а е около 1/2 от цялата цената.Не ти препоръчвам комбинации между въдици-смачкан кеф е.
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
Аватар
ceno cenov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ceno cenov »

Благодаря за отговорите. А кои е вносител на МАВЕР, че питах в един два магазина и казаха, че само за болонези могат да доставят резервни части.....
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Masterfishing.bg-Ивайло Христов :wink:
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
cezaar1
новобранец
новобранец

Мнение от cezaar1 »

Бат Ице,страхотен си! Изпращам ти далечи поздрави от Френска Полинезия.....айде сети се кой ти пише? Благодаря на всички колеги за готовноста да помогнат със съветите си!
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

cezaar1 написа:Бат Ице,страхотен си! Изпращам ти далечи поздрави от Френска Полинезия.....айде сети се кой ти пише? Благодаря на всички колеги за готовноста да помогнат със съветите си!
Със сигурност някой Римлянин :lol: :lol: :lol: Ще хвърля едни карти Таро ,дано да излезе твоя лик моряшки :lol: :lol: Сложи му един водач на върха и лови така,а като се върнеш го донеси да го възстановим в първоначалният му вид :wink:
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Публикувай отговор

Обратно към “Как да си поправя или направя...?”