Сигнализатори

Модератор: sapuna

Аватар
gotra
разбира нещата
разбира нещата

Сигнализатори

Мнение от gotra »

Здравейте, колеги! Търся си 4бр сигнализатори за риболов, с колчета и обтегачи. Споделете вие какво ползвате, от кои сте доволни и от кои не. Искам нещо нескъпо (на поносими цени). Моля за компетентни мнения подкрепени с снимки или линкове. Благодаря предварително!

ПС: Ако някой има излишни моля на ЛС за да не разводняваме темата.
Всеки ден, в който не си на риба или на лов, е загубен! Ъ. Хемингуей
Аватар
Антон Тонев
сериозен играч
сериозен играч

Re: Сигнализатори

Мнение от Антон Тонев »

gotra написа:Здравейте, колеги! Търся си 4бр сигнализатори за риболов, с колчета и обтегачи. Споделете вие какво ползвате, от кои сте доволни и от кои не. Искам нещо нескъпо (на поносими цени). Моля за компетентни мнения подкрепени с снимки или линкове. Благодаря предварително!

ПС: Ако някой има излишни моля на ЛС за да не разводняваме темата.
Колчета от левчето.Сигнализатори Prowwes Frenzly- при Росен- 20 лв парчето.Има и обтегачи каквито искаш.
Как обичам да си блажа със сланина,
как обичам с винце и на месечина,
да си лафя със дружина!
Антон Тонев
Аватар
Spatia
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Spatia »

Определено Cormoran Pro Carp S3000

http://www.masterfishing.bg/index.php?p ... hing_type=

* в ниския клас, това са най-добрите - цена/качество/издържливост/звук. Сменил съм поне 5 различни модели сигнализатори в ценовия клас 15-35 лв, както и мои приятели. Достигаш до Cormorana и приключваш. Просто това са най-добрите!
Наслука!
Аватар
kodek
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от kodek »

Spatia написа:Определено Cormoran Pro Carp S3000

* в ниския клас, това са най-добрите - цена/качество/издържливост/звук. Сменил съм поне 5 различни модели сигнализатори в ценовия клас 15-35 лв, както и мои приятели. Достигаш до Cormorana и приключваш. Просто това са най-добрите!
Може, но в момента купих за проба от магазин за левче едни Осако на 12в.(без батерията, отделно струва 2,5лв.) с колче за 10 лв.миниатюрни заради малката батерия. оказаха се мн. добри.Не виждам курморана с какво ги превъзхожда!
Днес купих още 2 - последните в магазина, като ме увериха,че ще получат още, другата седмица. ОСАКОТО го разглобих за да го видя отвътре, много добре направено и работи като скъпите. с 2 индисатора за задействане - сини и последействие около 40се.к за индикиране кой сигнализатор е задействан и после минава в режим на изчакване..(икономичен режим).С регулатори на силата на тона и честотата.
Аватар
kodek
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от kodek »

Изображение
Изображение
Изображение

Извинявам се за снимките,ама с телефона толко.
Аватар
gotra
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от gotra »

Колеги дайте мнения какви да бъдат обтегачите?Кои са най често използваните като тежест и тн.Ще се радвам на компетентни мнения подкрепени с доводи!Поздрави!!!!
Аватар
Антон Тонев
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Антон Тонев »

gotra написа:Колеги дайте мнения какви да бъдат обтегачите?Кои са най често използваните като тежест и тн.Ще се радвам на компетентни мнения подкрепени с доводи!Поздрави!!!!
Зависи с какво олово/грамаж/, ловиш.Обикновенно шаранджииските започват от 90гр и нагоре.Лично аз ползвам 100гр, и тези хенгери.
Изображение
Освен това зависи и от терена.Ако е равно, такива като моите според мен са по добре.Ако терена е неравен, ползвай Суингери.Има обтегачи/хенгерите/, на които могат да се отнемат и добавят тежест.На суингерите има противатежест която е регулируема.С една дума, ако започваш сега, купи си най обикновенни и от практиката ще си направиш изводите кои са най-добри за теб.И едните и другите вършат работа, стига да има какво да ги кара да мърдат. :D
Как обичам да си блажа със сланина,
как обичам с винце и на месечина,
да си лафя със дружина!
Антон Тонев
Аватар
gotra
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от gotra »

Търся колчета за 4 броя дънни въдици, на които да могат да се монтират сигнализатори.Тези в рибарските магазини много не ме впечатлиха.Ако някой има домашно произведени и са му ненужни сега е момента да сподели.
kasabinho
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от kasabinho »

gotra написа:Търся колчета за 4 броя дънни въдици, на които да могат да се монтират сигнализатори.Тези в рибарските магазини много не ме впечатлиха.Ако някой има домашно произведени и са му ненужни сега е момента да сподели.
Разгледай тук, може да се впечатлиш http://shop.fishbg.org/index.php?main_p ... th=302_304
Изображение
Аватар
gotra
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от gotra »

Ще се радвам на още някое компетентно мнение за добри сигнализатори доказали се в боя.Предстои ми купуване само че се чудя за марката.Всяко мнение ми е от полза!Моля пишете и ако може и снимки да видя за кокво конкретно иде реч!Поне като се купуват да са горе долу надежни!Поздрави на всички!Чакам мнения
kasabinho
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от kasabinho »

gotra написа:Ще се радвам на още някое компетентно мнение за добри сигнализатори доказали се в боя.Предстои ми купуване само че се чудя за марката.Всяко мнение ми е от полза!Моля пишете и ако може и снимки да видя за кокво конкретно иде реч!Поне като се купуват да са горе долу надежни!Поздрави на всички!Чакам мнения
Кажи какви пари си приготвил и къде ще ловиш с тях?
Изображение
kasabinho
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от kasabinho »

Spatia написа:Определено Cormoran Pro Carp S3000

Я кажи с какво бият кормораните Видраксите?
Изображение
Аватар
renvan3
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от renvan3 »

Колега Барселона никога не са ми харесва ли, но това клипче като го видя направо настръхвам от кеф,а относно колегата който търси -сигнализатори,обтегачи и колчета да посети магазин Синхрон Спорт -Бъргас и ще си намери каквото му трябва,даже ще го консултират продавачи те.
Аватар
gotra
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от gotra »

От Кърджали съм и ако магазинът е в Бургас ,ако е късмет другия месец.Та колеги споделете моля ви преки впечатления.Давам 25-30 за 1 бр,а ми трябват 4 броя ДОБРИ сигнализатори.Чакам!
Последно промяна от gotra на Пет Юни 29, 2012 5:58 pm, променено общо 1 път.
kasabinho
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от kasabinho »

renvan3 написа:Колега Барселона никога не са ми харесва ли, но това клипче като го видя направо настръхвам от кеф,а относно колегата който търси -сигнализатори,обтегачи и колчета да посети магазин Синхрон Спорт -Бъргас и ще си намери каквото му трябва,даже ще го консултират продавачи те.
Всеки има мнение, но трябва да се защити, за да можем да помогнем на момчето. А иначе това е идеята на форумите да си помагаме в резултат на риболовния опит и да не се набутваме, когато купуваме. Аз съм виждал как се държат доста сигнализатори на река и язовир, което ме съмнява че важи за повечето продавачи в магазините, така че ми е интересно какво ще посъветвате момчето публично. Не случайно го попитах къде ще лови, понеже питайте партнера ми - купи си Великите Flajzar Top Sens и му се доплака на Дунава, като ги видя как работят.
Все пак основните въпроси, на които трябва да си отговори един рибар преди да си вземи Сигнализатори са горе-долу следните:

1. До каква цена
2. С или без Чувствителност
3. С или без Станция
4. Брой сигнализатори
5. С или без Охранителен датчик
6. Сила на звука, ако няма да се използва станция.
7. Обхват на станция - за някои колеги е важна.
8. Консумация на батерии
9. Качество отговарящо на тази цена

Общо взето това са що годе нещата над които трябва да се замислим преди да купуваме сигнализатори, за да не купуваме 5 пъти различни.
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Риболовни такъми”