Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com
Форум
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
Два дена около Видин
Два дена около Видин
Да си призная почвам да харесвам понеделниците
Не, че е първия работен ден, а щото е време да споделим и разкажем тук какво се случи в изминалия риболовен уикенд. За един по-добър, за друг по-лош, важното е да не сме си стояли вкъщи и да сме търкали одъра
. Аз лично след 2-седмична подобна пауза вече не издържах и ето какви ги надиплих през двата дена:
Не бях се прибирал по родните земи от доста време, и този уикенд бе отделен на Видинския край, с неговите риби и водоеми. Пристигнах в петък вечерта и няколко часа по-късно кроехме плана за съботния риболов в едно приятно кръчме в компанията на няколко бири и топло мезенце
Голямо чудене, голямо нещо, но в град като Видин всички риболовни планове неминуемо се въртят около един обект – Дунав. Тръпката, чара и магията на голямата река победиха и този път над “удобството” на затворените водоеми и на следващия ден цъфнахме на мястото познато като “Чифтилера”
Сутринта не успяхме да се оправим много бързо, та пристигнахме едва към 11
. Времето бе приятно и тихо, а реката – леко поспаднала от предния ден. Не беше и много мътна. Заметнахме 2-3 въдици на дъно с жива рибка, които колегата остана да наблюдава отблизо, а аз разбира се грабнах спинингарката и се забих в храсталаците в търсене на зъбатите създания.
В следващите 2 часа падна доста хвърляне, пробване на нови примамки и късане
но от рибите нямаше и следа. Абсолютно никакъв интерес нито към моите силикони, нито към мръвката на дънните въдици. На всичкото отгоре времето се промени, заоблачи се и започна да сипе лек снежец. Колегата взе да зъзне, да подсмърча и да хвърля умолителни погледи към мен, очевидно спомнаяйки си за последния ни общ риболов, след който 3 дена беше с температура 38+
Ясно беше, че е време да се откажем и да помислим за следващия ден
За него прогнозите бяха кофти – вятър щяло да има, студено, дъжд... Трябваше да се избере по-тихо и скътано местенце, където всички тези фактори нямаше да ме тормозят толкова. Сетих се за едно такова и в 10.30 сутринта, този път сам, се запътих към него. За щастие не бяха познали времето
и нито вятъра нито студа бяха толкова ужасни, че да попречат на риболова. За валежи и дума не можеше да става. Беше ми някак леко и приятно, не бързах за никъде, че даже имаше време и за малко снимки докато разговарях с един стар лодкар на брега. Ето така в общи линии ме посрещна Реката под Колодрума:

Лодкаря (и рибар естествено) набързо ме окуражи, че по тези места не излизало нищо, и че дори в мрежите, които пускат там колегите му имало единствено по някой измръзнал рак. Риби – тцъ! Имало и доста закачки ... Нямаше път назад, така че се заех с обследване. След 10-тина замятания се оказа, че лодкаря е прав поне за 1 нещо – имаше доста закачки, сред които набързо засях 5-6 силикона
За рибите обаче не беше познал

Един красив 40-см. рибок си хареса “тубата” ми още при първото й подаване. Клъвна доста навътре и смело се бореше почти до самия бряг, подарявайки ми страхотни 1-2 минутки
Снимките и срещата с мен не й се бяха отразили много трагично и още по-красива замина там където й е мястото

Продължих разбира се по-уверено и не след дълго изпод едни клонаци ми се усмихна тоз юнак

Малко по-малка от първата, но за сметка на това по-фотогенична

Уговорихме се пак да се видим след 5-6 г. и ...

Остана време колкото да подаря на Реката още един силикон и към 13 ч. приключих с риболова. Усещането от поредната среща с Дунава бе неописуемо, а успеха – лично за мен много ценен. Сега следва още една седмица раздяла, а после ...
Толкова от мен за този уикенд. Поздрави и успех на всички!!!
Не бях се прибирал по родните земи от доста време, и този уикенд бе отделен на Видинския край, с неговите риби и водоеми. Пристигнах в петък вечерта и няколко часа по-късно кроехме плана за съботния риболов в едно приятно кръчме в компанията на няколко бири и топло мезенце
Сутринта не успяхме да се оправим много бързо, та пристигнахме едва към 11
В следващите 2 часа падна доста хвърляне, пробване на нови примамки и късане
За него прогнозите бяха кофти – вятър щяло да има, студено, дъжд... Трябваше да се избере по-тихо и скътано местенце, където всички тези фактори нямаше да ме тормозят толкова. Сетих се за едно такова и в 10.30 сутринта, този път сам, се запътих към него. За щастие не бяха познали времето

Лодкаря (и рибар естествено) набързо ме окуражи, че по тези места не излизало нищо, и че дори в мрежите, които пускат там колегите му имало единствено по някой измръзнал рак. Риби – тцъ! Имало и доста закачки ... Нямаше път назад, така че се заех с обследване. След 10-тина замятания се оказа, че лодкаря е прав поне за 1 нещо – имаше доста закачки, сред които набързо засях 5-6 силикона

Един красив 40-см. рибок си хареса “тубата” ми още при първото й подаване. Клъвна доста навътре и смело се бореше почти до самия бряг, подарявайки ми страхотни 1-2 минутки

Продължих разбира се по-уверено и не след дълго изпод едни клонаци ми се усмихна тоз юнак

Малко по-малка от първата, но за сметка на това по-фотогенична

Уговорихме се пак да се видим след 5-6 г. и ...

Остана време колкото да подаря на Реката още един силикон и към 13 ч. приключих с риболова. Усещането от поредната среща с Дунава бе неописуемо, а успеха – лично за мен много ценен. Сега следва още една седмица раздяла, а после ...
Толкова от мен за този уикенд. Поздрави и успех на всички!!!
Ако не виждаш изход от ситуацията... огледай се за вход!
- gogo3
- вече хвърля и на тежко

то аз на 31.01 бях на каналите на Дунава.Обиколихме ги всичките...
на блесни, воблери, туистъри и за каквото друго се сетиш пробвахме ама нема.след около два часа кибичене решихме да отскочим до голямата река.мятахме за бели рибета за щуки абе за каквото клъвне ама и там същата работа.е това ми е от първия излет на Дунав, но съм намислил пролетта пак да се отбия до там и да хвана нещо по голямо
от расперите които бяхме хванали на плувка на Дунава
а за рибите-добри са и си струват за накъсаните силиконки
P.S:бяхме на дунава в област Русе
на блесни, воблери, туистъри и за каквото друго се сетиш пробвахме ама нема.след около два часа кибичене решихме да отскочим до голямата река.мятахме за бели рибета за щуки абе за каквото клъвне ама и там същата работа.е това ми е от първия излет на Дунав, но съм намислил пролетта пак да се отбия до там и да хвана нещо по голямо
от расперите които бяхме хванали на плувка на Дунава
а за рибите-добри са и си струват за накъсаните силиконки
P.S:бяхме на дунава в област Русе
- ceno cenov
- разбира нещата

ceno cenov написа:Майстор си с тез силиконки, ама и силиконките много специални а?
Ако не виждаш изход от ситуацията... огледай се за вход!