Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Два дена около Видин
Два дена около Видин
Да си призная почвам да харесвам понеделниците
Не, че е първия работен ден, а щото е време да споделим и разкажем тук какво се случи в изминалия риболовен уикенд. За един по-добър, за друг по-лош, важното е да не сме си стояли вкъщи и да сме търкали одъра
. Аз лично след 2-седмична подобна пауза вече не издържах и ето какви ги надиплих през двата дена:
Не бях се прибирал по родните земи от доста време, и този уикенд бе отделен на Видинския край, с неговите риби и водоеми. Пристигнах в петък вечерта и няколко часа по-късно кроехме плана за съботния риболов в едно приятно кръчме в компанията на няколко бири и топло мезенце
Голямо чудене, голямо нещо, но в град като Видин всички риболовни планове неминуемо се въртят около един обект – Дунав. Тръпката, чара и магията на голямата река победиха и този път над “удобството” на затворените водоеми и на следващия ден цъфнахме на мястото познато като “Чифтилера”
Сутринта не успяхме да се оправим много бързо, та пристигнахме едва към 11
. Времето бе приятно и тихо, а реката – леко поспаднала от предния ден. Не беше и много мътна. Заметнахме 2-3 въдици на дъно с жива рибка, които колегата остана да наблюдава отблизо, а аз разбира се грабнах спинингарката и се забих в храсталаците в търсене на зъбатите създания.
В следващите 2 часа падна доста хвърляне, пробване на нови примамки и късане
но от рибите нямаше и следа. Абсолютно никакъв интерес нито към моите силикони, нито към мръвката на дънните въдици. На всичкото отгоре времето се промени, заоблачи се и започна да сипе лек снежец. Колегата взе да зъзне, да подсмърча и да хвърля умолителни погледи към мен, очевидно спомнаяйки си за последния ни общ риболов, след който 3 дена беше с температура 38+
Ясно беше, че е време да се откажем и да помислим за следващия ден
За него прогнозите бяха кофти – вятър щяло да има, студено, дъжд... Трябваше да се избере по-тихо и скътано местенце, където всички тези фактори нямаше да ме тормозят толкова. Сетих се за едно такова и в 10.30 сутринта, този път сам, се запътих към него. За щастие не бяха познали времето
и нито вятъра нито студа бяха толкова ужасни, че да попречат на риболова. За валежи и дума не можеше да става. Беше ми някак леко и приятно, не бързах за никъде, че даже имаше време и за малко снимки докато разговарях с един стар лодкар на брега. Ето така в общи линии ме посрещна Реката под Колодрума:

Лодкаря (и рибар естествено) набързо ме окуражи, че по тези места не излизало нищо, и че дори в мрежите, които пускат там колегите му имало единствено по някой измръзнал рак. Риби – тцъ! Имало и доста закачки ... Нямаше път назад, така че се заех с обследване. След 10-тина замятания се оказа, че лодкаря е прав поне за 1 нещо – имаше доста закачки, сред които набързо засях 5-6 силикона
За рибите обаче не беше познал

Един красив 40-см. рибок си хареса “тубата” ми още при първото й подаване. Клъвна доста навътре и смело се бореше почти до самия бряг, подарявайки ми страхотни 1-2 минутки
Снимките и срещата с мен не й се бяха отразили много трагично и още по-красива замина там където й е мястото

Продължих разбира се по-уверено и не след дълго изпод едни клонаци ми се усмихна тоз юнак

Малко по-малка от първата, но за сметка на това по-фотогенична

Уговорихме се пак да се видим след 5-6 г. и ...

Остана време колкото да подаря на Реката още един силикон и към 13 ч. приключих с риболова. Усещането от поредната среща с Дунава бе неописуемо, а успеха – лично за мен много ценен. Сега следва още една седмица раздяла, а после ...
Толкова от мен за този уикенд. Поздрави и успех на всички!!!

Не бях се прибирал по родните земи от доста време, и този уикенд бе отделен на Видинския край, с неговите риби и водоеми. Пристигнах в петък вечерта и няколко часа по-късно кроехме плана за съботния риболов в едно приятно кръчме в компанията на няколко бири и топло мезенце

Сутринта не успяхме да се оправим много бързо, та пристигнахме едва към 11

В следващите 2 часа падна доста хвърляне, пробване на нови примамки и късане

За него прогнозите бяха кофти – вятър щяло да има, студено, дъжд... Трябваше да се избере по-тихо и скътано местенце, където всички тези фактори нямаше да ме тормозят толкова. Сетих се за едно такова и в 10.30 сутринта, този път сам, се запътих към него. За щастие не бяха познали времето

Лодкаря (и рибар естествено) набързо ме окуражи, че по тези места не излизало нищо, и че дори в мрежите, които пускат там колегите му имало единствено по някой измръзнал рак. Риби – тцъ! Имало и доста закачки ... Нямаше път назад, така че се заех с обследване. След 10-тина замятания се оказа, че лодкаря е прав поне за 1 нещо – имаше доста закачки, сред които набързо засях 5-6 силикона

Един красив 40-см. рибок си хареса “тубата” ми още при първото й подаване. Клъвна доста навътре и смело се бореше почти до самия бряг, подарявайки ми страхотни 1-2 минутки

Продължих разбира се по-уверено и не след дълго изпод едни клонаци ми се усмихна тоз юнак

Малко по-малка от първата, но за сметка на това по-фотогенична

Уговорихме се пак да се видим след 5-6 г. и ...

Остана време колкото да подаря на Реката още един силикон и към 13 ч. приключих с риболова. Усещането от поредната среща с Дунава бе неописуемо, а успеха – лично за мен много ценен. Сега следва още една седмица раздяла, а после ...

Толкова от мен за този уикенд. Поздрави и успех на всички!!!
Ако не виждаш изход от ситуацията... огледай се за вход!
- gogo3
- вече хвърля и на тежко
то аз на 31.01 бях на каналите на Дунава.Обиколихме ги всичките...
на блесни, воблери, туистъри и за каквото друго се сетиш пробвахме ама нема.след около два часа кибичене решихме да отскочим до голямата река.мятахме за бели рибета за щуки абе за каквото клъвне ама и там същата работа.е това ми е от първия излет на Дунав, но съм намислил пролетта пак да се отбия до там и да хвана нещо по голямо
от расперите които бяхме хванали на плувка на Дунава
а за рибите-добри са и си струват за накъсаните силиконки
P.S:бяхме на дунава в област Русе
на блесни, воблери, туистъри и за каквото друго се сетиш пробвахме ама нема.след около два часа кибичене решихме да отскочим до голямата река.мятахме за бели рибета за щуки абе за каквото клъвне ама и там същата работа.е това ми е от първия излет на Дунав, но съм намислил пролетта пак да се отбия до там и да хвана нещо по голямо
от расперите които бяхме хванали на плувка на Дунава
а за рибите-добри са и си струват за накъсаните силиконки

P.S:бяхме на дунава в област Русе
- ceno cenov
- разбира нещата
ceno cenov написа:Майстор си с тез силиконки, ама и силиконките много специални а?

Ако не виждаш изход от ситуацията... огледай се за вход!