Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Къде и какво кълве в момента.
naRiba.com

Форум

язовир ястребино-информация
Модератор: Paublo_Eskobar
-
- новобранец
язовир ястребино-информация
Здравейте, колеги, ....някой ходил ли е скоро на язовир Ястребино, имате ли някакви впечатления, какво се лови, ще съм благодарен ако някой сподели нещо от опит....Наслука и успешни риболовни излети! 

Re: язовир ястребино-информация
Здравей те! Доста инфо търся и аз за този язовир но нещо не намирам.
Смисъл за тази година.Но така или иначе утре заминавам за 2 дена и ще се убедя сам.
До колкото прочетох излиза доста червено перка,каракуда и сулка, костур.Може да се окаже че ще хванем само скарата ама каквото покаже... Приятен риболов на всички през 2012 г! 

Здравейте колеги, ха сега да видим никой ли не ходи на този язовир Ястребино, че няма и дума във форума за него.
Мисля да го посетя със семейството си. Имам инфо, че е чудесен за палаткуване. Практикувам само риболов на леко и ме интересува дали има мирни рибки да ми потапят плувчиците.
Също така ще съм благодарен ако ме упътите за сенчести места за палатката и барбекюто.
Айде успехи на всички и много рибки през годината. И да пуската маломерните ей

Здравейте колеги,бяхме сприятели на 9.юни заняколко дни на Ястребино и мога да ви кажа че,от към риба хич не сме доволни.Захранихме с царевица и нищо,само дребни бабушки.Дънните не мръднаха за няколкото дни,после ни казаха че,язовира е мрежарен и обезрибен.Но пък е много красив и удобен за лагеруване тоест ако искате да си почивате това е вашето място.Освен ако не сме попаднали на добро за риболов място,ние бяхме от към Панайот Хитово.След последната къща на селото в ляво се слиза на язовира.Успех или приятна почивка.

Аз благодаря на колегата pano-64, но исках да събера повечко инфо за мирните риби във водоема. Имам инфо за големи каракуди и шаран, ама не е много сигурно та затова толкова настоявам. Има ли други хубави места около язовира и как се стига до там. Важна е сянката, че иначе жените и децата много мнрънкат

Тука едва ли някой ще си издаде мястото дори и да не ходи
аз не съм ходил там и не знам местата иначе бих споделил.Използвай Googe maps ще ти помогне от къде да минеш,полянки,горички се виждат горе долу и може да се ориентираш за място,така съм намирал добри места без да съм ходил там 

Като не кълве аз ще клъвна.
-
- новобранец
Наистина няма да кажа най-хубавото си място, но ще ти дам 2 примерни, които изпълняват условията ти. Риба има в язовира достатъчно, има далеч по опоскани язовири. Мястото "А" е много подходящо за теб, има деренце с чешмичка, маса и пейки и голяма сянка, но е много вероятно да е заето. "В" е една борова гора, в която по цялата дължина на брега има сянка, но и доста хора ходят там. До него има и чакълест път. Ако мога да помогна с още нещо съм насреща. Поздрави и успех
- djokoriboloveca
- разбира нещата
Колега Kaligula85 хубаво си писал за място"А" и място "Б" ,но това не е селският гьол и като отидеш на него да го огледаш отвсякъде.Напиши на колегите от с.Ястребино ли да минат,от село Трескавец ли,или от с.Панаьот Хитово? И стига с тези недомлъвки за твое и мое място.Да не би да имаш натурален акт за мястото.Язовира е мноооого отдавна и не мисли че си открил това място пръв и само за теб.Не се притеснявай ,няма да ти изловят рибата.На язовира ходя от 1972г. и го познавам добре.От с. Панаьот Хитово се отива на двата ръкава,на дясно от селото ръкава между Панаьот Хитово и Трескавец е по-сенчесто и има изворче.Преди когато ходихме по-редовно си правехме лагер с пейки,маса,печка и други удобства които след риболова предавахме на други колеги,познати и непознати с единствената молба,това което приемат в същият вид да предадат на други колеги.
За всеки отделен ден за риболов,Господ дава два..
-
- новобранец
Забравил съм да сложа линка с картата...
https://maps.google.com/maps?saddr=43.1 ... sz=16&z=14" onclick="window.open(this.href);return false;
Предполагам сега повечето ти въпроси и твърдения отпадат, но да ти поотговоря.
Нямам нотариален акт и къде виждаш да съм спрял някой да ходи някъде? Ходете си без проблем там и където и да било, ама не ме задължавайте да казвам на всички, къде ходя аз. Много добре знам, че няма да ми я излови и мога да му кажа без проблем, на лични, но ако напиша тук, освен че като отида аз, може да не си намеря място, може и преди това да се поудари хубаво с мрежи и да ловя михаля. Те и с мрежи няма да я изловят, но ще я наплашат хубаво. Все пак, не виждам някой да е помогнал повече от мен на колегата, така че смятам укорите ти за доста неуместни. Като ходиш от 72-ра, защо не посъветва човека къде да отиде? Евала за това, което сте правили, на мен другата страна на язовира ми е мътна, ловя си предимно от тази, затова и посочих места, които знам.
https://maps.google.com/maps?saddr=43.1 ... sz=16&z=14" onclick="window.open(this.href);return false;
Предполагам сега повечето ти въпроси и твърдения отпадат, но да ти поотговоря.
Нямам нотариален акт и къде виждаш да съм спрял някой да ходи някъде? Ходете си без проблем там и където и да било, ама не ме задължавайте да казвам на всички, къде ходя аз. Много добре знам, че няма да ми я излови и мога да му кажа без проблем, на лични, но ако напиша тук, освен че като отида аз, може да не си намеря място, може и преди това да се поудари хубаво с мрежи и да ловя михаля. Те и с мрежи няма да я изловят, но ще я наплашат хубаво. Все пак, не виждам някой да е помогнал повече от мен на колегата, така че смятам укорите ти за доста неуместни. Като ходиш от 72-ра, защо не посъветва човека къде да отиде? Евала за това, което сте правили, на мен другата страна на язовира ми е мътна, ловя си предимно от тази, затова и посочих места, които знам.
Благодаря ви колеги.
Итази информация е достатъчна за мен относно местата. Мой приятел ми каза, че от другата страна имало брезова гора, където също би могло да се прави риболов. Аз може би ще послушам колегата от Антоново, все пак е от там човека
и познава язовира. Сега ако кажете и каква риба се лови и каква е правилната стръв на плувка основно цена няма да имате. Пък аз ще почерпя естествено
. Още веднъж ви благодаря много за инфото.

- bobo_33333
- кандидат преподавател
А някое местенце за риболов на костур ,от лодка,да кажете.
В този залив или в ляво по пътя
https://maps.google.com/maps?saddr=43.1 ... sz=16&z=14

В този залив или в ляво по пътя
https://maps.google.com/maps?saddr=43.1 ... sz=16&z=14
Аз там съм пораснал...
- djokoriboloveca
- разбира нещата
Извинявай колега Kaligula85 за забележките,но като чуя за "мое -твое"място и се издразвам много.Както споменах съм шетал много по язовира,ще споделя две случки свързани с хората които живеят около язовира.
Бяхме се настанили срещу с.Трескавец,разбрахме че на отсрещният бряг има каменна изворна чешма и решихме да си изстудяваме бирата там,говоря за времето около 1992-94 г.Натоварих бирата в лодката и с един колега замъкнахме раниците на чешмата.Напълнихме едното корито с бирени шишета.На другият ден отиваме за бира,един старец от Трескавец идва с един чувал на гърба да пие вода.Предложих му една бира,но човека каза че в селото имало и тази била наша,все пак прие бирата и приседна при нас.От дума на дума разбрахме че бирата ни може да стои и цяла седмица и никой няма да я бутне.На тръгване извади една диня от чувала и си тръгна,беше ходил на бостана.
Втората случка е в с. Панаьот Хитово,бяхме пак на ръкава откъм Трескавец и на свечеряване тръгнах през гората за селото да купя бира.Намерих кръчмата и напълних раницата,реших да изпия един коняк и тогава да тръгна към лагера.Докато седна и започнаха да се събират около мен хора от селото.Започнаха въпроси от къде съм ,за колко време съм за риба и се завърза разговор,питиетата вървяха едно след друго и в наздравици и приказка станало 11.30 към полунощ.Реших да тръгвам и метнах раницата на гърба,тогава един от компанията каза слагай раницата в колата ,ще те закарам,къде посред нощите в гората сам.Закараме до самия лагер.Моите хора ги няма,пръснали се в гората да ме търсят помислили че или съм се загубил или някой от местните ме е претрепал.
Хората около язовира са отзивчиви и с добри души,да са живи и здрави,скоро мисля да посетя язовира и да се видя с моите познати от селото.Наслука колеги.
Бяхме се настанили срещу с.Трескавец,разбрахме че на отсрещният бряг има каменна изворна чешма и решихме да си изстудяваме бирата там,говоря за времето около 1992-94 г.Натоварих бирата в лодката и с един колега замъкнахме раниците на чешмата.Напълнихме едното корито с бирени шишета.На другият ден отиваме за бира,един старец от Трескавец идва с един чувал на гърба да пие вода.Предложих му една бира,но човека каза че в селото имало и тази била наша,все пак прие бирата и приседна при нас.От дума на дума разбрахме че бирата ни може да стои и цяла седмица и никой няма да я бутне.На тръгване извади една диня от чувала и си тръгна,беше ходил на бостана.
Втората случка е в с. Панаьот Хитово,бяхме пак на ръкава откъм Трескавец и на свечеряване тръгнах през гората за селото да купя бира.Намерих кръчмата и напълних раницата,реших да изпия един коняк и тогава да тръгна към лагера.Докато седна и започнаха да се събират около мен хора от селото.Започнаха въпроси от къде съм ,за колко време съм за риба и се завърза разговор,питиетата вървяха едно след друго и в наздравици и приказка станало 11.30 към полунощ.Реших да тръгвам и метнах раницата на гърба,тогава един от компанията каза слагай раницата в колата ,ще те закарам,къде посред нощите в гората сам.Закараме до самия лагер.Моите хора ги няма,пръснали се в гората да ме търсят помислили че или съм се загубил или някой от местните ме е претрепал.
Хората около язовира са отзивчиви и с добри души,да са живи и здрави,скоро мисля да посетя язовира и да се видя с моите познати от селото.Наслука колеги.
За всеки отделен ден за риболов,Господ дава два..
Хайде кажете ква риба държи този язовир бре хаймани
. Какви захранки, стръв и така нататък. Блоагодаря ви предварително. 

Колега попитай на ЛС колегата Калигула 85 за подробости,защото той живее до язовира и му знае всички тънкости.Айде после ще разправяш.Todorin написа:Хайде кажете ква риба държи този язовир бре хаймани![]()
. Какви захранки, стръв и така нататък. Блоагодаря ви предварително.

-
- новобранец
Колега djokoriboloveca, няма проблем. Като ходиш се обади, може да пием по някоя бира заедно.
Всъщност живея в Търново, но си ходя редовно по тоя край и съм далеч от мисълта, че му знам всяка тънкост, но отговорих на колегата на лично какво е положението към момента. Не че е тайна, но след това чак видях, че е питал и тук. Ако някой друг се интересува от нещо, да казва, ще помагам с каквото мога
Всъщност живея в Търново, но си ходя редовно по тоя край и съм далеч от мисълта, че му знам всяка тънкост, но отговорих на колегата на лично какво е положението към момента. Не че е тайна, но след това чак видях, че е питал и тук. Ако някой друг се интересува от нещо, да казва, ще помагам с каквото мога