Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на мач
naRiba.com

Форум

Прашка за мач
Модератор: Paublo_Eskobar
-
- новобранец
Прашка за мач
Колеги дайте ми съвет,каква прашка да си взема за стрелба на царевица /консервирана/ на дистанция около 30–35метра?Благодаря!
- Ivo_Ivanov
- сериозен играч
Re: Прашка за мач
Колега мързи ли те да четеш всичко е писано ти само пиши в търсачката и чети.....http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=45&t=28482
- Георги Кръстев
- сериозен играч
Няма такава прашка, която да ти хвърли сладка царевица, на тази дистанция, в нормалните граници за едно хранително петно!!!
Живей не така както трябва а така както ти искаш!!!
-
- новобранец
Колега темата съм я чел!Само ,че там се обсъждат главно прашките за топки захранка!Ivo_Ivanov написа:Колега мързи ли те да четеш всичко е писано ти само пиши в търсачката и чети.....http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=45&t=28482

-
- новобранец
Може би зададох въпроса си грешно.Коя е най добрата прашка за царевица на дистанция?Сега смесвам царевицата с глина и постигам дистанция но царевицата започва да работи доста по бавно.Търся главно шаран и подавам само царевица и пелети с цел избягване на дребосъка!Поздрави!Георги Кръстев написа:Няма такава прашка, която да ти хвърли сладка царевица, на тази дистанция, в нормалните граници за едно хранително петно!!!
Виж тази
http://www.ribi-abv.bg/%D0%BF%D1%80%D0% ... h-pid=1354
но както каза Георги, трудно ще концентрираш царевица на едно мяста на тази дистанция
но както каза Георги, трудно ще концентрираш царевица на едно мяста на тази дистанция
То не кълве, ама ние си ловиме
Хвани пусни-не бъди МЕСАР
А бе нещо не калват.... да бе само си смучат
Кое си е- си е

Хвани пусни-не бъди МЕСАР
А бе нещо не калват.... да бе само си смучат
Кое си е- си е

- dunavski
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Ако искаш да храниш на 35м с царевица купи си спод с прашка няма шанс.
Член на - Canal Lure Anglers, Birmingham Anglers Assoociations, Angling Trust, International Flyfishing Federation

- Георги Кръстев
- сериозен играч
Понеже много мачисти говорят, че ловяли на 35-40 с мача, много ми е интересно това наистина ли е така. На 90% съм сигурен че дистанцията е с 10м. по-малко. Препоръчвам на тези дето не са го пробвали да си премерят колко влакно им обира макарата за 1 оборот и на следващите си излети да видят колко оборота имат от маркера до възела, сами ще се обедят, че дистанциите на които ловят са между 18 и 25м. Това с 35-40м се прави изключително рядко. Дори антената ти да е колкото показалеца дебела на 40м ще я виждаш, но при много благоприятни условия.
ТА! Колега интересно ми е ти как определи че ловиш на 30-35м, ей така на око или си мерил...?
ТА! Колега интересно ми е ти как определи че ловиш на 30-35м, ей така на око или си мерил...?
-
- новобранец
И аз на нея бях се спрял но изках да чуя и други мнения.Благодаря ти колега!Ще си я порьчам.А иначе си ловя над 30 метра спокоѝно но темата беше сьвсем друга!!!Живи и здрави!mikej написа:Виж тази
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
....продължавай да смесваш или да я замразяваш във формички за лед.Другото Жорето ти го е казал.nasko3333bg написа:Може би зададох въпроса си грешно.Коя е най добрата прашка за царевица на дистанция?Сега смесвам царевицата с глина и постигам дистанция но царевицата започва да работи доста по бавно.Търся главно шаран и подавам само царевица и пелети с цел избягване на дребосъка!Поздрави!Георги Кръстев написа:Няма такава прашка, която да ти хвърли сладка царевица, на тази дистанция, в нормалните граници за едно хранително петно!!!
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
-
- новобранец
Това за леда е доста интересно!Благодаря! 

- SammY
- фен клуб-скобар
Колега аз стрелям с една зглобка ... на 25м прави готино петно , но на горе много "сее" и смесвам царевицата с захранка , като я преовлажнявам леко ...
Зглобката е следната : ластици 4/5мм кухи (Стонфо) , чашка пак на Стонфо и "четал" куча марка , но много голям
Меря си дистанцията и често ловя на 30/35м , но нагоре много си напрягам очите и избягвам ...
Зглобката е следната : ластици 4/5мм кухи (Стонфо) , чашка пак на Стонфо и "четал" куча марка , но много голям

Меря си дистанцията и често ловя на 30/35м , но нагоре много си напрягам очите и избягвам ...
- Георги Кръстев
- сериозен играч
И много често се оказва че рибите са в брегаSammY написа: често ловя на 30/35м , но нагоре много си напрягам очите и избягвам ...

-
- новобранец
На такава дистанция не е нужно да захранваш на 1кв.м. даже според мен е вредно!Аз правя едно петно около 6-7 кв.м. и се старая ваглера ми да попада винаги в него.Избягвам да хвьрлям храна защото сабирам дребоськ.Ваглера го оставям леко недоутежнен и индикирам калването когато изчезне.Проблема ми е че не винаги мога да достигна мястото с царевица и пелети!На водоемите на които ловя шарана е силно пресиран и на по малка дистанция нямам шанс!Поздрави!SammY написа:Колега аз стрелям с една зглобка ... на 25м прави готино петно , но на горе много "сее" и смесвам царевицата с захранка , като я преовлажнявам леко ...
Зглобката е следната : ластици 4/5мм кухи (Стонфо) , чашка пак на Стонфо и "четал" куча марка , но много голям![]()
- SammY
- фен клуб-скобар
АбсолютноГеорги Кръстев написа:И много често се оказва че рибите са в брегаSammY написа: често ловя на 30/35м , но нагоре много си напрягам очите и избягвам ...

п.п. Колега Наско и аз не говоря за 1кв , но все пак да е групирано , а не всяко зърно да ходи кадето си иска