Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

back to ез.Загорка
- KrasimirK
- вече хвърля и на тежко
back to ез.Загорка
Здравейте, колеги,
В Събота трябваше да се прибера до Стара Загора по работа, а в бързиата взех 2 ваглера, прашка престън, няколко съчми олово, 2-3 куки, ролка повод и нищо друго.
Таях надежда да ми се отдаде възможност за кратък риболов.......................
Ами в Неделя минах през магазина, взех кутия бял за 3лева и отделно малко шарен (за стръв). Белия миришеше отвратително на риба ли не знам на какво, а на шарения му добавих малко ванилия, забравена на един от домашните рафтове....
В понеделник акустирам на езерото, със следната въдица:

Имам добри спомени с нея. Баща ми щеше да ме бие преди 5-6 години, понеже ми беше забранено по това време да си харча парите за риболовни пособия, а аз си я купих въпреки това с пари от ученическа стипендия.
Макарата му я подарих на брат ми за рождения му ден преди 2 години, а той даже не е намерил време да й навие корда. Та като купувах червей в Неделя взех някаква ролка влакно 0,14 от разпродажба за 1,80 лева.
Така де... риболова ми излезна 4,80 лева.
Монтажа е ултра фин ваглер кралусо 4+1 грама с карбонова антенка

Още преди да се разтоваря изсипах малко от червея, който пък от земята веднага отиде на 17-18 метра дистанция.

А това пък е дрогирания червей с ванилия

Да ви кажа - имаше разлика в мириса, и то осезаема. На вкус не знам как е било.
Дълбочината бе около 2 метра. Лових с фиксиран ваглер, имах няколко дропера на 40см от вирбела, а до самия вирбел още 2 дропера. Повод 25см и кука N16. А бе всичко по учебник...
Стартирахме с бабушка, отлично начало бих казал аз.

Почнах в ритъм да си "цъкам" бели червейчета с прашката. Маркер за дистанция - НА ОКО.
Опааа, нещо дръпна.

Наоколо беше тишинка, сянка и нямаше ветрец. Около 23 градуса, какво повече да иска човек!?????

Кепа си е цяла екстра, а аз се кълча на сгъваемо столче. Заради това изтървах 1 каракудка, но след нея се реванширах с това

а,да - и живарника е мираж. Сичко се връщаше моментално обратно.
Рибите ги откачах с този красив розов кукоизваждач

Който намерих преди няколко седмици на пресевните.................
Кълването затихна.................. хвърлям 2-3 прашки с бял, но нищо... Хмм, придърпвам на 2-3 пъти по 1 оборот с макарата иииииии

А-а-а-а, имало и на дъното нещо по-така

Те тука едно морско конче беше решило, че това е удобно място за почивка

Такаааааааааа.... тука зад мен има път и взеха да минават камиони, които превозваха отпадъци от хотела, който се реставрира в момента. Няма да ви кажа какъв шум издаваха и рибите си биха камшика.... Въпреки това имах още около половин час, та си дощъках червейчетата доволно.
А, затапването дойде

С каквото започнахме, с такова и завършихме.
Някакъв дядо си говореше на съседното място с друг, че нямало риба. Преди 2 дена хванал 1 каракуда и от тогава нищо. Почнаха едни хвалби за едни шарани, едни късанията... но ич не слушах, птичките ми бяха по-интересни.
Езерото е дадено под аренда на Калин Митранов и Валентин от старозагорския клуб Елит - Стара Загора, другите 2 страни са Кълвача, на който е хотела и Клуба по лодките с дистанционни........ такса още не се събира, нито знам кога и какво ще става....... само ви казвам. Попаднало е в добри ръце... рано го зарибят и стане добро място за крайградски отдих.
те така, рибки има........... но за да има в бъдеще - връщайте по малко.
В Събота трябваше да се прибера до Стара Загора по работа, а в бързиата взех 2 ваглера, прашка престън, няколко съчми олово, 2-3 куки, ролка повод и нищо друго.

Ами в Неделя минах през магазина, взех кутия бял за 3лева и отделно малко шарен (за стръв). Белия миришеше отвратително на риба ли не знам на какво, а на шарения му добавих малко ванилия, забравена на един от домашните рафтове....
В понеделник акустирам на езерото, със следната въдица:

Имам добри спомени с нея. Баща ми щеше да ме бие преди 5-6 години, понеже ми беше забранено по това време да си харча парите за риболовни пособия, а аз си я купих въпреки това с пари от ученическа стипендия.

Монтажа е ултра фин ваглер кралусо 4+1 грама с карбонова антенка

Още преди да се разтоваря изсипах малко от червея, който пък от земята веднага отиде на 17-18 метра дистанция.

А това пък е дрогирания червей с ванилия

Да ви кажа - имаше разлика в мириса, и то осезаема. На вкус не знам как е било.

Дълбочината бе около 2 метра. Лових с фиксиран ваглер, имах няколко дропера на 40см от вирбела, а до самия вирбел още 2 дропера. Повод 25см и кука N16. А бе всичко по учебник...

Стартирахме с бабушка, отлично начало бих казал аз.

Почнах в ритъм да си "цъкам" бели червейчета с прашката. Маркер за дистанция - НА ОКО.

Опааа, нещо дръпна.

Наоколо беше тишинка, сянка и нямаше ветрец. Около 23 градуса, какво повече да иска човек!?????

Кепа си е цяла екстра, а аз се кълча на сгъваемо столче. Заради това изтървах 1 каракудка, но след нея се реванширах с това

а,да - и живарника е мираж. Сичко се връщаше моментално обратно.

Рибите ги откачах с този красив розов кукоизваждач

Който намерих преди няколко седмици на пресевните.................

Кълването затихна.................. хвърлям 2-3 прашки с бял, но нищо... Хмм, придърпвам на 2-3 пъти по 1 оборот с макарата иииииии

А-а-а-а, имало и на дъното нещо по-така

Те тука едно морско конче беше решило, че това е удобно място за почивка

Такаааааааааа.... тука зад мен има път и взеха да минават камиони, които превозваха отпадъци от хотела, който се реставрира в момента. Няма да ви кажа какъв шум издаваха и рибите си биха камшика.... Въпреки това имах още около половин час, та си дощъках червейчетата доволно.

А, затапването дойде

С каквото започнахме, с такова и завършихме.
Някакъв дядо си говореше на съседното място с друг, че нямало риба. Преди 2 дена хванал 1 каракуда и от тогава нищо. Почнаха едни хвалби за едни шарани, едни късанията... но ич не слушах, птичките ми бяха по-интересни.

Езерото е дадено под аренда на Калин Митранов и Валентин от старозагорския клуб Елит - Стара Загора, другите 2 страни са Кълвача, на който е хотела и Клуба по лодките с дистанционни........ такса още не се събира, нито знам кога и какво ще става....... само ви казвам. Попаднало е в добри ръце... рано го зарибят и стане добро място за крайградски отдих.
те така, рибки има........... но за да има в бъдеще - връщайте по малко.

- С.Върбанов
- учете се от него
- Обратна връзка:
Re: back to ез.Загорка

Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
Браво, много приятен репортаж.. 

Нека пазим водоемите чисти!!! Събирайте си боклуците!!!
Супер!!!

-
- новобранец
Страхотно
- slayder
- ще става разбирач
Страхотно водоемче си имате,а и риболова ти си е получил!
Дава ли? И дава и взема.
- С.Върбанов
- учете се от него
- Обратна връзка:
От 1 юли ще е с такса 8лв 

Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!
-
- сериозен играч
Ех,мой роден край!
На този водоем като дете хванах първия си костур! 

-
- новобранец
Браво колега,красота в родния ми град.Браво и за това,че рибките си плуват, там трябва да се ходи без живарник.Преди две седмици пуснах 18 линчета дано никой не ги е хванал
Браво, Краси! От мерака до рибките всичко е увлекателно и подробно разказано.
ПП
Пак казвам - имате чудесно място за отдих в града, дано се опази.
ПП
Пак казвам - имате чудесно място за отдих в града, дано се опази.
Аматьорски Спининг Клуб "С Брат ми"
- С.Върбанов
- учете се от него
- Обратна връзка:
Браво за коетоbatdich79 написа:Преди две седмици пуснах 18 линчета дано никой не ги е хванал

Значи въпросното езеро беше източено през 1981 г. във връзка с провеждането на световното по корабомоделизъм. Направиха му днешния циментов бряг и тераските за корабчетата. През 1983 г. изведнъж започна там да става страхотен риболов - линове между 300 грама и половин кило, добри каракуди, чат-пат по някой шаран. През 1985 г. обаче езерото беше зарибено с амурчета, които пораснаха и за няколко години изядоха всичките водорасли. Появиха се някакви костури и линовете изчезнаха... така че лин имаше горе-долу във времето, когато Берое стана шампион. След това се хващаха съвсем редки екземпляри.
- mitko ribara
- ще става разбирач
Приятен излет
Ако ме няма повече от 3 дни във форума ОБАДЕТЕ СЕ В ПОЛИЦИЯТА!!!
Браво за хубавия репортаж.