Съвет за счупен мач

Модератор: Paublo_Eskobar

Martin_vasilev
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Съвет за счупен мач

Мнение от Martin_vasilev »

Здравейте , колеги днес ми се случи уникално гадна случка ... счупих си мача много лошо и се чудя какво да го правя . Мача е TUBERTINI KMR 930-04 pro prestige и се счупи на върха последната част се счупи почти на две от една засечка ...
Изображение
Изображение
Изображение

Та въпросите ми са два дали да се надявам някъде да има резервни части или на майстор да го оправи ? А и дали ще мога да продам поне останалите части да взема някакви кинти за нов мач , защото сега е сезона немога да го изпусна ... та и замислям и нов да купувам , но ще съм благодарен на всеки съвет как да процедирам :)

Поздрави и благодаря предварително !
Аватар
livinginchaos
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: Съвет за счупен мач

Мнение от livinginchaos »

Гадна случка, сърцето ме боли само като си представя, че моя може да си отиде по подобен начин. Дали не си го чукнал някъде по някой камък или нещо подобно?
martineti
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от martineti »

Най-добре попитай вносителите за резервни части.
Маска за лице с краставица: Oбелва се и се нарязва.Добавя се олио и оцет.Изяжда се с ракия.Лицето се разтяга в блажена усмивка и поруменява.
Аватар
pachosz
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от pachosz »

Ако не се лъжа, Видракс са официалния вносител на Тубертини. Намери им някакви телефони в нета и питай. И да не стане работата, поне ще си опитал ;) За ново връхче говоря, не за ремонт.
krassi75
новобранец
новобранец

Мнение от krassi75 »

На мен ми се счупи фидера срещу 2 бг лв ми го направиха в рибарски магазин и пак ги ловя , не забравяй карбона Винаги в твърд калъф@!
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Подлежи на ремонт,но пишете си кой от къде е бе.
krassi75 написа:На мен ми се счупи фидера срещу 2 бг лв ми го направиха в рибарски магазин и пак ги ловя , не забравяй карбона Винаги в твърд калъф@!
Голям ремонт е свършен за 2 лв и е станал като нов нали :D
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Martin_vasilev
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Ако съм го чукнал не е било в същия ден със сигурност ... имам 2 тубуса тръби Ф90 едната за мача другата за 2 фидерчета , грижливо прибирам всеки път всичко дори на 2-3 излета ги забърсвам и оглеждам за проблеми .... немога да си го обясня , но е факт напрао как пукна , напълниха ми се очите в първия момент .... ще питам за резервна част , ако нямат сигурно няма да се занимавам с ремонти после само да му треперя и да мисля в кой момент ще се счупи пак ...
Аватар
Bai Dobri
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Bai Dobri »

Абе като гледам с втулка ще стане, даже ще е по-здраво от новото, ама ще му се промени акцията и кривата на огъване. Най-добре виж вносителя за нов връх, пък ако не стане тогава на майстор.
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Bai Dobri написа:Абе като гледам с втулка ще стане, даже ще е по-здраво от новото, ама ще му се промени акцията и кривата на огъване. Най-добре виж вносителя за нов връх, пък ако не стане тогава на майстор.
Има и друг начин за ремонт,но дали да си заслужава е питането.
Martin_vasilev
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Точно това ме интересува дали ще си заслужава друг ремонт , ако се промени изцяло пръчката като акция и огъване и ремонта струва скъпо според мен не си заслужава ... Кажете , какви са начините за ремонт или евентуално майстор и да се опитам да я направя ! Мерси предварително !!!
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

А ти ще кажеш ли от къде си.Около 10лв ще е този ремонт и строя ще бъде без съществена промяна.Гаранция давам,че на ремонтираното място няма да се счупи повторно.
Martin_vasilev
научил се да хвърля
научил се да хвърля

От Самоков съм колега , имам идните 2-3 дни работа извън града и като се върна ще реша на ремонт ли да ходи или да купя нов ! Мерси за съветите и за мненията много ми помогнахте колеги вдъхнахте ми надежда , че мога да оправя въдицата :)
chokoboy
фен клуб-скобар

Мнение от chokoboy »

Имам мач на шекспир вече е на 10-тина години.Преди 2 се счупи по средата от засечка без риба отсреща :shock: както и да е ремонтираха ми го за 10-на лева и строя не се промени съществено.Имам два добри риболова на богреов/всеки знае кви риби кълват там 8-10кг/ и още доаста с по дребни шаранета.Последния път лових до едни драки и аванса с клещите затегнат-късания на 0.22 и никакви проблеми с ремонтираното място.Така че ремонтирай смело и пак във боя.Пък чак толкова да им трепериш на тоягите ба ли го.Аз редко ги читим,още по редко ги оглеждам за дефекти/еле па мача,болото от време на време чистя от пясък/Наблягам на риболова, не на обслужването на тоягите и тубоси нямам,ама за 12-13г откак имам карбонови тояги това ми единственото трошене.
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на мач”