Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Колебания !!!
Модератори: Павел Иванов, sestrata
- kaleeff
- ще става разбирач
Re: Колебания !!!
Според мен вземи баракудата. Аз имам баракуда за УЛ и съм много доволен! Въпреки, че е с по-дълга транспортна дължина за дунава и щучки ти трябва по-сериозна сопа! + това е и карбонова...
Фен-клуб Таранка!
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Не бих залагал особено на товаkaleeff написа:... + това е и карбонова...

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Павел Иванов
- bobo_33333
- кандидат преподавател
Те всички са карбонови...
Три метра и с този грамаж,ша ти скъса ръцете...
Три метра и с този грамаж,ша ти скъса ръцете...
Аз там съм пораснал...
- kaleeff
- ще става разбирач
Поне така пише...Павел Иванов написа:Не бих залагал особено на товаkaleeff написа:... + това е и карбонова...
Blank: carbon 24TC>99%
Greutate: 280g
Фен-клуб Таранка!
- Д.Граховски
- кандидат преподавател
няма вариант да режа линията ако е голяма риба в мен се вселява Беър Грилс и се мятам във водатаESOXPIKE написа:Истината е в майсторството на аванса и натягането!!!
Аз имам стратегия ако е много голям екземпляр и има опасност за пръта ми режа линията.Въпреки,че то си зависи човек то стратегията не е да и натягаш юздите а да я накараш да скача към теб на ветрила.Гледах един клип един англичанин как вади 9,300кг. Northeren pike и обясняваше,че щуката се само изморява почуквайки я леко с пръчката тя скачаше в момента на скока (ветрило) отпускаше аванса леко и много бързо и пак го затягаше а пръчкат която ползваше беше light спининг 2,40m.Така,че онез малко повече риба са половили от нас.В друг клип германец показваше че е било удачно за трофейни екземпляри на щука да се използва шаранджийски прът от 2,5 до 3lb.
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

[url]http://maximo.bg/url]
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

[url]http://maximo.bg/url]
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Ся ако кажеш че като прочетеш в някой парк надпис "жени" очакваш нещо различно от тоалетнаkaleeff написа:Поне така пише...

Тъй , тъй , много хора все още си мислят че аванса си е основно за украсаESOXPIKE написа:... майсторството на аванса ...

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Павел Иванов
Павел Иванов
- Vid
- кандидат преподавател
Стратегията ти е неприложима на практика. Защото няма да имаш време за това, по скоро рибата ще ти скъса влакното преди да успееш да реагираш. Ако закачиш такава риба, дето ще ти счупи пръчката или скъса влакно, вярвай ми няма да съжаляваш за нищо, защото емоцията ще е по голяма от загубата....ESOXPIKE написа:Истината е в майсторството на аванса и натягането!!!
Аз имам стратегия ако е много голям екземпляр и има опасност за пръта ми режа линията.Въпреки,че то си зависи човек то стратегията не е да и натягаш юздите а да я накараш да скача към теб на ветрила.Гледах един клип..........
Иначе, Баракудата ми се струва най удачна за случая от 3-те предложени - за реката ти е нужна пръчка към то 3-те метра за да постигаш дистанция на замятане.
Пък, тия клипове на западняците, ги остай...
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
- Vid
- кандидат преподавател
Защо ни ги туряш тези клипчета на дунавския колега Димитър Тодоров, гледали сме ги отдавна, те са по скоро ценни за теб и избора ти....
Сенека
Сенека
ESOXPIKE написа:Истината е в майсторството на аванса и натягането!!!
Аз имам стратегия ако е много голям екземпляр и има опасност за пръта ми режа линията...

п.с.
Колега, нали знаеш, че онова, което го дават по клиповете, обикновено "не расте по нивите"? Изрично подчертавам, че не визирам клиповете на Митко Тодоров, които са изключително полезни с аналитичния си подход, а онези простотий с нортърн пайка, лигхт спининга(който по европейската класификация е с тест 10-30 гр.

"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
http://www.starividri.org/" onclick="window.open(this.href);return false;
- muharcheto
- вече хвърля и на тежко
А пък аз защо си мислих досега,че дистанцията на замятането зависи от правилното натоварване на пръчката,диаметъра на влакното,колко точно ти е пълна шпулата,къде точно ще спреш пръчката горе,.....,но явно съм грешил.Vid написа:Стратегията ти е неприложима на практика. Защото няма да имаш време за това, по скоро рибата ще ти скъса влакното преди да успееш да реагираш. Ако закачиш такава риба, дето ще ти счупи пръчката или скъса влакно, вярвай ми няма да съжаляваш за нищо, защото емоцията ще е по голяма от загубата....ESOXPIKE написа:Истината е в майсторството на аванса и натягането!!!
Аз имам стратегия ако е много голям екземпляр и има опасност за пръта ми режа линията.Въпреки,че то си зависи човек то стратегията не е да и натягаш юздите а да я накараш да скача към теб на ветрила.Гледах един клип..........
Иначе, Баракудата ми се струва най удачна за случая от 3-те предложени - за реката ти е нужна пръчка към то 3-те метра за да постигаш дистанция на замятане.
Пък, тия клипове на западняците, ги остай...

п.п.При вадене на риба О.К. и 5см.са от значение,но при заматане......не смятам,че 20- 30см са от такова голямо значение?????.
Човек и добре да живее,рано или късно се жени.
Привет и НАСЛУКА!!!
Привет и НАСЛУКА!!!
- Vid
- кандидат преподавател
Относно първото ти изречение, бих добавил, че пръчките с по бавен строй - полупараболици замятат по добре, диаметъра на шпулата на макарата и най голямо значение оказва дебелината и въобще качеството на влакното.muharcheto написа: А пък аз защо си мислих досега,че дистанцията на замятането зависи от правилното натоварване на пръчката,диаметъра на влакното,колко точно ти е пълна шпулата,къде точно ще спреш пръчката горе,.....,но явно съм грешил.![]()
п.п.При вадене на риба О.К. и 5см.са от значение,но при заматане......не смятам,че 20- 30см са от такова голямо значение?????.
Ако приемем че всичко по горе е идеално и добре балансирано, всеки 5 см. по голяма дължина на въдицата ти дават по някой метър в плюс при замятане. Това не подлежи на съмнение, а 20-30 см ще ти увеличат дистанцията с поне 15-20 м., така че тук грешиш. При всички случаи по дългата пръчка ти дава повече предимства при замятане и вадене на риба, въпроса е доколко това е целесъобразно в зависимост от местата на които ловим и рибите които търсим....
Все пак да не забравяме, че дължината на пръчката е в пряка зависимост от теглото и, което пък е в такава зависимост със здравината на ръките ни и затова златната среда относно дистанция-тегло е към то 2,70-2,80 м. по моему.
Сенека
Сенека
-
- разбира нещата
С тая Баракуда ще заприличаш на Попай-моряка в ръките ,пък с тия 5 водача на 3м тя е с ебати строя сигорно.Твоето момиче е направило по-добрия избор.