Къде се намирам:
Риболов за начинаещи
Риболовен билет и документи
naRiba.com

Форум

Запитване за билет и брой въдици
Модератор: sapuna
Запитване за билет и брой въдици
Здравейте, искам да попитам, важи ли правилото за 3 въдици на билет на частен язовир?
Re: Запитване за билет и брой въдици
на частен може с колкото си щеш колега
За броя на въдици не знам, но ИАРА си изискват билет и на платените водоеми ... Личен опит!
Колега условията на всеки платен са различни,арендаторите май не ги интересува дали имаш или нямаш билет важно е да ти вземат парата
разбира се,че не всички са такива ама са мн.малко.пиши кой язовир те интересува със сиг.колегите от форума ще ти отговорят
и наслука.пс.Аз съм ЗА ИАРА да проверява и платените!!!

Жаден съм а вода не ми се пие
-
- вече хвърля и на тежко
Първо, според мен "частни" язовири няма, правилното понятие е арендовани. На такива водоеми арендаторите изобщо не се интересуват имаш или нямаш билет, а гледат да ти вземат париците под форма на такса. Дали ще е за брой въдици, дали ще е за килограм риба, а много често и двете наведнъж, това въпросният наемател-арендатор на водоема сам си го измисля. Има такива, дето не им пука с колко въдици ще ловиш /сети се сам колко риба има в такива водоеми/, а има и такива, дето ще ти разрешат само с 2 пръчки примерно. Така че притежаването на риболовен билет обикновено няма никакво отношение към определените от арендатора правила. Нужен е, ако случайно ИАРА се появят за проверка на такъв гьол 

въпроса ми е, че на водоема които посещавам човека ми дава да ловя с 5 пръчки ако желая.. но ако минат Иара ще ми напишат ли акт, че ловя с повече от 3 пръчки.. след като водоема не е свободен и имам разрешение от собственика да ловя с повече от 3 пръчки...
Би трябвало да ти съставят акт ..
- С.Върбанов
- учете се от него
- Обратна връзка:
Има частни водоеми на които няма нужда да имаш билет , но това е друга тема на разговор !
Питаш на место как стоят нещата и какви са условията !
Питаш на место как стоят нещата и какви са условията !
Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- вече хвърля и на тежко
Обикновено ИАРА се засилват да правят проверки на такива водоеми само по сигнал, подаден от някой конкурент на арендатора. И то най-често през забранителния период. Биха ти написали и акт, но както по-горе споменах, сам се сещай колко риба има в такъв водоем, където арендатора разрешава ползването на повече въдици и ще разбереш, че почти няма разлика дали са ще са три или десетxsxboy написа:въпроса ми е, че на водоема които посещавам човека ми дава да ловя с 5 пръчки ако желая.. но ако минат Иара ще ми напишат ли акт, че ловя с повече от 3 пръчки.. след като водоема не е свободен и имам разрешение от собственика да ловя с повече от 3 пръчки...