Запитване за билет и брой въдици

Информация за риболовния билет

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
xsxboy
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Запитване за билет и брой въдици

Мнение от xsxboy »

Здравейте, искам да попитам, важи ли правилото за 3 въдици на билет на частен язовир?
emilionr
новобранец
новобранец

Re: Запитване за билет и брой въдици

Мнение от emilionr »

на частен може с колкото си щеш колега
Динков
новобранец
новобранец

Мнение от Динков »

За броя на въдици не знам, но ИАРА си изискват билет и на платените водоеми ... Личен опит!
albundi29
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от albundi29 »

Колега условията на всеки платен са различни,арендаторите май не ги интересува дали имаш или нямаш билет важно е да ти вземат парата :Dразбира се,че не всички са такива ама са мн.малко.пиши кой язовир те интересува със сиг.колегите от форума ще ти отговорят :drinkers: и наслука.пс.Аз съм ЗА ИАРА да проверява и платените!!!
Жаден съм а вода не ми се пие
deto_g
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от deto_g »

Първо, според мен "частни" язовири няма, правилното понятие е арендовани. На такива водоеми арендаторите изобщо не се интересуват имаш или нямаш билет, а гледат да ти вземат париците под форма на такса. Дали ще е за брой въдици, дали ще е за килограм риба, а много често и двете наведнъж, това въпросният наемател-арендатор на водоема сам си го измисля. Има такива, дето не им пука с колко въдици ще ловиш /сети се сам колко риба има в такива водоеми/, а има и такива, дето ще ти разрешат само с 2 пръчки примерно. Така че притежаването на риболовен билет обикновено няма никакво отношение към определените от арендатора правила. Нужен е, ако случайно ИАРА се появят за проверка на такъв гьол :idea:
Изображение
xsxboy
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от xsxboy »

въпроса ми е, че на водоема които посещавам човека ми дава да ловя с 5 пръчки ако желая.. но ако минат Иара ще ми напишат ли акт, че ловя с повече от 3 пръчки.. след като водоема не е свободен и имам разрешение от собственика да ловя с повече от 3 пръчки...
Динков
новобранец
новобранец

Мнение от Динков »

Би трябвало да ти съставят акт ..
Аватар
С.Върбанов
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от С.Върбанов »

Има частни водоеми на които няма нужда да имаш билет , но това е друга тема на разговор !

Питаш на место как стоят нещата и какви са условията !
Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!

https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
deto_g
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от deto_g »

xsxboy написа:въпроса ми е, че на водоема които посещавам човека ми дава да ловя с 5 пръчки ако желая.. но ако минат Иара ще ми напишат ли акт, че ловя с повече от 3 пръчки.. след като водоема не е свободен и имам разрешение от собственика да ловя с повече от 3 пръчки...
Обикновено ИАРА се засилват да правят проверки на такива водоеми само по сигнал, подаден от някой конкурент на арендатора. И то най-често през забранителния период. Биха ти написали и акт, но както по-горе споменах, сам се сещай колко риба има в такъв водоем, където арендатора разрешава ползването на повече въдици и ще разбереш, че почти няма разлика дали са ще са три или десет :wink:
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Риболовен билет и документи”