Въпрос за директен телескоп
Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev
Въпрос за директен телескоп
Добър вечер колеги.Нов съм в този риболов и затова имам няколко въпроса:
1.Чета за някакво замятане с директния .Бихте ли ми обяснили какво е това аджеба
подобно ли е като замятането с мач?
2.Когато хвана някаква риба как да я изкарам от водата.Малко ми е странно да дигам 7 метров телескоп над главата си и след тва с кепа?
3.когато ловя на река и над мен има дървета как да изкарам рибата .Се пак ловя с 7 метра!
Отдавна мисля по тези въпроси и използвах търсачката но ни открих нищо

1.Чета за някакво замятане с директния .Бихте ли ми обяснили какво е това аджеба

2.Когато хвана някаква риба как да я изкарам от водата.Малко ми е странно да дигам 7 метров телескоп над главата си и след тва с кепа?
3.когато ловя на река и над мен има дървета как да изкарам рибата .Се пак ловя с 7 метра!
Отдавна мисля по тези въпроси и използвах търсачката но ни открих нищо

- ninastefanina
- сериозен играч
Re: Въпрос за директен телескоп
Аз лично ловя с 8м.директен.Замятането е подобно на това с мача,но когато засечеш рибата и е по-голяма не я вадиш,като на мач.Не я напъваш,трябва да я усещаш,когато глътне въздух рибата леко я придърпваш към теб-до кепа например.Когато има дървета над теб е трудно да замяташ.Тогава трябва странично да изхвърляш влакното,което е по не удобно.За това аз обичам да ловя с директния,където няма дървета.
Пожелавам ти само успешни излети.А постоянството подобрява уменията
Пожелавам ти само успешни излети.А постоянството подобрява уменията

I Fish, Because The Voices In My Head Tell Me To...
"Колкото повече глупости правя,толкова по-популярен ставам"
БЛагодаря за бързия отговор.Само не разбрах това придърпване какво е, дигам леко директния нагоре ли .Един мой познат ми каза,че той събирал телескопа и после пак го разпъвал
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Като има дървета над теб сменяш мястото.
Иначе замятането си е замятане, а ваденето става точно с вдигане на телескопа и после с кепа. Не виждам кое ти е страно, сега не вдигаш ли въдицата, когато вадиш рибите?

Иначе замятането си е замятане, а ваденето става точно с вдигане на телескопа и после с кепа. Не виждам кое ти е страно, сега не вдигаш ли въдицата, когато вадиш рибите?
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
ммне До сега събирах секциите ама ми е много неудобно.Бихте ли ми казали малко повече за това замятане 

- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Колегите ти писаха по някой съвет.Внука ми е на 6год.лови с директен от 3год. възраст,но такива въпроси не ми е задавал.Пусни си някой клип от You Tube и виж нагледно как се лови риба.bigbossbs написа:ммне До сега събирах секциите ама ми е много неудобно.Бихте ли ми казали малко повече за това замятане
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
- nikolaiiliew
- сериозен играч
butnik написа:Колегите ти писаха по някой съвет.Внука ми е на 6год.лови с директен от 3год. възраст,но такива въпроси не ми е задавал.Пусни си някой клип от You Tube и виж нагледно как се лови риба.bigbossbs написа:ммне До сега събирах секциите ама ми е много неудобно.Бихте ли ми казали малко повече за това замятане

Късаш, вържеш и продължаваш. Упоритост и търпение му е майката!
-
- кандидат преподавател
Сега...не съм никакъв спец,ама си е чиста авантюра и абсолютна тъпня да се нахедриш под дървета със 7 метра директен -освен ако дърветата не са каваци или секвои с клони 25 метра над брега
Като искаш непременно да ловиш с директен -за по-кофти места със сравнително ниски клони на дърветата, трябва да си имаш и 5,и 6 метра.Мен, като ме "удари съчмата" дадения ден /в този сезон риболовния ми ден е от 05.15 до 21.15
/да ловя предимно с директен телескоп,си нося в калъфа по два 5 метрови,два 6 метрови и един на 7 метра,като за всеки от тях в раницата, имам цилиндрични кутии от "Узо ъв Пломари", с по десетина мотовилки във всяка с готови линии,с плувки с различна товароносимост и съответното утежнение.Няма да жалиш пари за самите директни,защото колкото са по-леки,толкова карбона им е по-качествен и после кефа от риболова е толкова голям,че ще се въздържа да го сравнявам с каквото и да било 

- murphymet74
- ще става разбирач
Като чак толкова искаш да ловиш в клонаците помисли за един Уип
- ninastefanina
- сериозен играч
Определено си е такаINCUBUS написа:Няма да жалиш пари за самите директни,защото колкото са по-леки,толкова карбона им е по-качествен и после кефа от риболова е толкова голям,че ще се въздържа да го сравнявам с каквото и да било

БЛагодаря на всички за отговорите

а Гледам в youtube и има някакви чашки които слагат но директните и с тях имитират къпиране.Някойда знае как се казват тия нещица и каде ги продават?
- ninastefanina
- сериозен играч
Колега виж с какво къпират с щеките

За 7м.,може да си мяташ и от ръка

За 7м.,може да си мяташ и от ръка

Мерси много
А как на Английсски е директен телескоп

- Венелин Радушев
- разбира нещата
whipbigbossbs написа:
Мерси много
А как на Английсски е директен телескоп
"Досадното на този свят е, че идиотите са уверени в себе си, а умните са изпълнени със съмнения."