Къде се намирам:
Риболов за начинаещи
Риболовен билет и документи
naRiba.com

Форум

Шабла?
Модератор: sapuna
- Камбата
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Шабла?
Здравейте,питам за Шабленското езеро дали трябва билет,ако ме хванат без какво следва и от къде мога да си купя за половин година?Освен щука между другото какво има?
"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"
- Лий Улф - 1939 г.
- Лий Улф - 1939 г.
- Боро
- научил се да хвърля
Здравей !
Билетът за там е повече от задължителен ! Почти 100 % е сигурно, че ще те проверят и ще се опитат да се заядат. Следват големи проблеми, ако нямаш.Аз докато съм ходил там винаги съм имал.Ще ти разкажа това което следва ако нямаш.
Ако те хванат горските (ИАРА) следва акт. Ако те хванат мутрите наети да пазят резервата, обикалят с едни бели джипове, следва пукане на гуми и отнасяне на някое дърво. Ако те хванат от охраната на резиденцията, понеже и те проверяват, не знам какво следва. Информацията, която ти давам е от преди 10-тина години. Спрях да ходя там откакто въпреки многото охранители, бракониерите му е-аха майката. Особено вечер беше като във филм на ужасите. Разкарваха се из тръстиките като призраци с едни черни мушами с качулки. Рибите които ги имаше там - сом, щука, бяла риба, костур, шаран ( див, някакъв много особен местен тип, прилича на кефал, не съм чувал някой да е хващал парче под 10 кг. там, по принцип мразя шарана и никога не съм хвърлял ), платика, червеноперка, белица, попчета. Огромни езерни раци. Особено в края на пролетта много жаби. Като тръгна да се разкарвам с гащиризона из тресавището скачат на пасажи. Не е истина направо. Един авер полудя, заряза въдиците и си купи въздушен пистолет и марков нож. Докато ние ловяхме обикаляше и ги гърмеше. След това с ножа през кръста и в торбата. А да, ако нямаш гащиризон, май няма смисъл да отиваш. На разрешеният ръкав до Езерец има само 3-4 места които винаги са заети. Остава да се пробваш в тресавището, което е почти навсякеде. ВНИМАВАЙ МНОГО ! Особенно докато не го поопознаеш, а и след това. Има много дупки в които може да потънеш и да се удавиш в тинята !
.
П.С. Ако е топло времето има страшно много змии. Никога не вкарвай открита част от тялото ти във водата, колкото и да ти е горещо ! Има няколко вида пиявици. Особено кафявите са големи като змии. На уловен половин килограмов костур, докато седеше в живарника, една му беше направила дупка колкото монета от един лев.Ако решиш да останеш някоя вечер бъди безкрайно тих. И се приготви за комари. Тез девненските дет като кацнат на оградата и кучетата започват да ги лаят - трева да пасат !
Надявам се да съм ти бил полезен.
Ако те хванат горските (ИАРА) следва акт. Ако те хванат мутрите наети да пазят резервата, обикалят с едни бели джипове, следва пукане на гуми и отнасяне на някое дърво. Ако те хванат от охраната на резиденцията, понеже и те проверяват, не знам какво следва. Информацията, която ти давам е от преди 10-тина години. Спрях да ходя там откакто въпреки многото охранители, бракониерите му е-аха майката. Особено вечер беше като във филм на ужасите. Разкарваха се из тръстиките като призраци с едни черни мушами с качулки. Рибите които ги имаше там - сом, щука, бяла риба, костур, шаран ( див, някакъв много особен местен тип, прилича на кефал, не съм чувал някой да е хващал парче под 10 кг. там, по принцип мразя шарана и никога не съм хвърлял ), платика, червеноперка, белица, попчета. Огромни езерни раци. Особено в края на пролетта много жаби. Като тръгна да се разкарвам с гащиризона из тресавището скачат на пасажи. Не е истина направо. Един авер полудя, заряза въдиците и си купи въздушен пистолет и марков нож. Докато ние ловяхме обикаляше и ги гърмеше. След това с ножа през кръста и в торбата. А да, ако нямаш гащиризон, май няма смисъл да отиваш. На разрешеният ръкав до Езерец има само 3-4 места които винаги са заети. Остава да се пробваш в тресавището, което е почти навсякеде. ВНИМАВАЙ МНОГО ! Особенно докато не го поопознаеш, а и след това. Има много дупки в които може да потънеш и да се удавиш в тинята !
.
П.С. Ако е топло времето има страшно много змии. Никога не вкарвай открита част от тялото ти във водата, колкото и да ти е горещо ! Има няколко вида пиявици. Особено кафявите са големи като змии. На уловен половин килограмов костур, докато седеше в живарника, една му беше направила дупка колкото монета от един лев.Ако решиш да останеш някоя вечер бъди безкрайно тих. И се приготви за комари. Тез девненските дет като кацнат на оградата и кучетата започват да ги лаят - трева да пасат !
Надявам се да съм ти бил полезен.
- Боро
- научил се да хвърля
Ами колежке нали за това са форумите, да споделяме
.
Пропуснал съм нещо много важно. Риболовът там е разрешен само в събота и неделя и празничните дни. Имаше и някакви часове които не си спомням.
Общо взето правилото е че е разрешен само от светло до светло. Ако решиш да останеш някоя вечер хвърлил за сом например, в никакъв случай не оставай на открито място. Веднага ще те изловят. Абе още с влизането ще осъзнаеш за какво става въпрос. Езерото е точно като концлагер - обиколено е цялото с ограда от бодлива тел, има вишки, портали...
Пропуснал съм да спомена че има и толстолоб.

Пропуснал съм нещо много важно. Риболовът там е разрешен само в събота и неделя и празничните дни. Имаше и някакви часове които не си спомням.
Общо взето правилото е че е разрешен само от светло до светло. Ако решиш да останеш някоя вечер хвърлил за сом например, в никакъв случай не оставай на открито място. Веднага ще те изловят. Абе още с влизането ще осъзнаеш за какво става въпрос. Езерото е точно като концлагер - обиколено е цялото с ограда от бодлива тел, има вишки, портали...
Пропуснал съм да спомена че има и толстолоб.
- Камбата
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Ти ма застреля ве,човек!
Я някой да вземе да ми каже как да си изкарам билет във Варна.
В понеделник ще имам възможност,но незнам къде да отида,какво трява да нося,колко пари струва за половин година и кога ще е готов!?
Другата събота и неделя ще сме там,инфоо ми трябва най-късно до сряда.
Я някой да вземе да ми каже как да си изкарам билет във Варна.
В понеделник ще имам възможност,но незнам къде да отида,какво трява да нося,колко пари струва за половин година и кога ще е готов!?
Другата събота и неделя ще сме там,инфоо ми трябва най-късно до сряда.
"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"
- Лий Улф - 1939 г.
- Лий Улф - 1939 г.
е
понеже знам за какво става вапрос и ас да се намеся Че колегата изби рибата с тресавища и пиявиcи като анаконди.ПоЧти навсякаде е каменисто даното на места има и тиня но поЧти не стават за риболов така Че няма страшно.От 5 6 години сам за щyка нон стоп през лятото влизам по шорти вав водата с гyменки да не се одера по камани пиявиcи са ме хапали като наи голямата е била да кажем колкото кутрето на Човек,такива змеиове дет колегата пише нищо общо ама нищо явно много го е страх от пиявиcите.За гащеризона вярно е ако нямате и ви е страх да влизате в водата не става,от брега може да се практикува само риболов на рибка с тапа на каналите или на няколко Уджака.А комарите са ужсни;)
пп когато пиявиците плуват се растягат максимално тогава достигат максимална далжина и може да изглеждат по големи но ни6то особенно...а по принцип е полезно понеже сму4ат само мрасната кръв
пп когато пиявиците плуват се растягат максимално тогава достигат максимална далжина и може да изглеждат по големи но ни6то особенно...а по принцип е полезно понеже сму4ат само мрасната кръв
-
- кандидат преподавател
За известно време забравете Шабла и Дуранкулак
С други думи - туриха им окончателно мандалото.От вчера -в някакъв тъп вестник пишеше,че попадат в оня проект за защитените територии и поради тази случка,се забранява риболова и изобщо всякаква дейност в тези две езера.Докато местните власти се натуткат и изработят СТАТУТ на посочените Тъпо защитени територии.
.....................................................................................................
Может быт обидили когото зря-
сбросили петнадцать мегатон.
Плавится как кирпичом Земля
здесь стоял когда-то Пентагон.
.....................................................................................................
Может быт обидили когото зря-
сбросили петнадцать мегатон.
Плавится как кирпичом Земля
здесь стоял когда-то Пентагон.
рф
миналата седмиcа бях на лов там ,имаше един ЧиЧка дето доволно си вадеше щуки по около кило...